Selam arkadaşlar. Iki gündür canım çok sıkkın. Eşimin bi arkadaşı var daha yeni sözlendi. Kızın ailesi yarim kilo altın istemiş. Onlar da kabul etmiş. Eşim bunu söyledi kayinvalidemgille sofradayız, kayinvalidem de diyor ki bizim meseleye dönmesin bu iş! Bunu söylemesinin sebebi de beni istemeye geldiklerinde babam daha ağzını açmadan kayınpederim ben en fazla 200 grm takarım fazla takmam dedi. Yüzük küpe bilezik dahil bu 200 grama. Babam da sadece bilezikler 200 gr olacak dedi. Bunlar küstü kalktı gitti apar topar. 138km yol geldiler bi de. Sonra babam vazgeçtim vermiyorum sizin gibi aileye kızımı, sırf bu yüzden küsüp giden insan evlenince kızıma neler yapmaz dedi. Bunların paçaları tutuştu. Çünkü ben ilk başta sal.aklık edip her dediklerini kabul ettim kirilmasinlar diye. Benim gibi her dediklerini yapacak bi gelin nerden bulacaklar?
Neyse bunlar onu da kabul etti ama 2 sene nişanlı kaldık bir tane bilezik takmadılar. Neymiş dolandırıcılar varmış. Ufaktan size güvenmiyoruz dediler. Mantığa bakın ben dolandıracak olsam ya da alıp harcayacak olsam 2 sene nişanlı kalmam. O kadar şeye sabretmem.
Düğüne iki hafta kaldı. Milletin ağzı açıldı köyde oturuyoruz bende yüzük dışında takı namına bisey yok. Babama sen dul kız mi veriyon , kızı zorla mi veriyon diye kinayeli kinayeli sözler etmişler. Babamın tepesi attı. Getirin bilezikleri benim kızım ağlamak zorunda mi sizin yuzunuzden dedi. O kadar masraf ettim hepsini çöp ederim ama düğünü de iptal ederim dedi. Iki bilezik getirip taktılar. Tabi düğün oluncaya kadar eşim dışında bizimle konuşan olmadı.
Mevzu bu! Şimdi ben bu kadına laf çarpıtırsa miydim, susmakla iyi mi ettim? Içim içimi yiyor. Uzun oldu kusura bakmayın