Yemekten sonra neden terliyorum ve halsizleşiyorum?

0 oy
177 göst.
önce Diğer kategorisinde (121 puan) tarafından

Fazla kahvalti yapmadim ama biber ve patates kizartmasi yedim sonra bana bi halsizlik geldi ve yemekler sanki midemde kalmis gbi hissettim ter atiyorum sirtimda ve karnim gogus tarafnda hastaneden geldim smdi degerlere  bakti cik guzel dedi ama halen ter var acaba stres panik atakmi nedir buu

2 Cevaplar

0 oy
önce (14,569 puan) tarafından

Kolestrolüne baktırdınmı hiç

önce (121 puan) tarafından

Yok canim sali gunu dahiliyeye gidicem tum tahlillere baktircam

-Reklam-
0 oy
önce (187,704 puan) tarafından

Yediğim bişi bozuk olabilirmi tansiyonun nasıldı geçmiş olsun

önce (121 puan) tarafından

Yok sevdacim tansiyinum guzel cikti tesekkur ederim ,biber kizartmasi yemistim bekki o dokundu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yemekten sonra mide şişkinliği ve terleme neden olur?
Yemek sonrası yaşanan mide şişkinliği ve terleme genellikle sindirim sisteminin ağır veya yağlı gıdaları işlerken zorlanmasından kaynaklanır. Özellikle kızartma gibi ağır yiyecekler vücudun sindirim için daha fazla enerji harcamasına ve bu süreçte vücut ısısının yükselerek terleme tepkisi vermesine neden olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sindirim sonrası halsizlik ve ter basması nasıl geçer?
Yemek sonrası halsizlik ve terleme şikayetini azaltmak için öncelikle vücudun dinlenmesini sağlamak ve sindirimi kolaylaştıracak hafif hareketler yapmak faydalıdır. Bol su tüketimi vücut ısısını dengelemeye yardımcı olurken, bir sonraki öğünde daha hafif ve sindirimi kolay gıdalar tercih etmek mide üzerindeki yükü azaltacaktır.
Stres ve panik atak yemek sonrası terlemeye yol açar mı?
Evet, yoğun stres ve panik atak belirtileri arasında ani terleme, mide rahatsızlıkları ve halsizlik hissi sıkça görülmektedir. Sindirim süreci vücuttaki otonom sinir sistemini etkileyebilir ve tetikte olma hali, fiziksel belirtilerin daha şiddetli hissedilmesine yol açarak terlemeyi tetikleyebilir.
Kızartma yedikten sonra mide yanması ve terleme neden olur?
Kızartma türü gıdalar yüksek yağ içeriği nedeniyle mide boşalma süresini uzatır ve bu durum mide bölgesinde baskı ile birlikte terleme hissi yaratabilir. Sindirim sisteminin bu ağır yağları parçalamaya çalışması vücudun metabolik hızını artırarak sıcak basması veya soğuk terleme gibi fiziksel tepkileri tetikleyebilir.
Hangi durumlarda yemek sonrası terleme için doktora gidilmeli?
Yemek sonrası terleme ile birlikte göğüs ağrısı, nefes darlığı, şiddetli baş dönmesi veya bayılma hissi gibi belirtiler varsa mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır. Kan değerleri normal olsa bile tekrarlayan bu tür şikayetler, sindirim sistemi dışındaki metabolik veya kardiyolojik durumların değerlendirilmesi açısından takip edilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,519,367 soru

24,761,349 cevap

372,839 kullanıcı

...