Bebek bakıcısına aylık 60 bin TL vermek normal mi?

0 oy
200 göst.
önce Diğer kategorisinde (641 puan) tarafından

Mrb kızlar bakıcı ücreti sizin orada ne kadar sadece bebeğime bakacak son fiyat 60 bin sizce normal bundan önceki Türkmendi ne yazikki memlekettine gidecek tekrar donermi belirsiz oyuzden başka birini tutmak zorunda kaldim☺️

12 Cevaplar

+1 oy
önce (927 puan) tarafından

En İyi Cevap

60 bin TL vereceksem o bakicinin çocuğuma İngilizce Almanca Fransızca falan öğretmesi gerek . Akşama kadar çocukla kazık gibi oturmayacak 🤣🤣 

Çok deneyimli , dil , el ve vücut becerisi kazandıracak biri olursa bu parası veririm ben ama haricinde hiç birşey bilmiyorsa asgariden yukarısını vermem şahsen 

önce (641 puan) tarafından

Maalesef ders yok içinde 😅

önce (927 puan) tarafından

Aşkım sen getir ben asgari ücrete bakarım çocuğa üstüne akşama kadar etkinlik yaptırırım 🤣🤣🤣 sigorta da istemez sjsjsj 

Ah be balimya sanki bu ay benim kazık yeme ayım 🙈 40 bine anlaşalım 😅

-Reklam-
+2 oy
önce (355 puan) tarafından

Ücretleri bilmiyorum 

Ama çocuğun yaşı çocuğa bakım olarak ne yaptığı mesai saatleri bakicinin özellikleri nitelikleri çocuğa ne katabilecegindegisir

Özel bir bakiciysa İngilizce işte sürekli etkinlik gibi ve belki 

Ama bana göre fazla gibi geldi yani ben vermem 60 bin TL'ye bakıcıya vereceğime burda en lüks kreşe veririm yasintutuyirsa 

Bebeğim 18 aylık sadece bebeğin bakımı ve 8 saat sizce fiyat normal mi 

+1 oy
önce (1,863 puan) tarafından

Fiyatlardan bilgim yok canım. 

Kaç saat bakacak ki fazla geldi gibj

8 saat 

+1 oy
önce (7,689 puan) tarafından

Aralık ayında 35+SGK demişlerdi arkadaş o zaman ikiz Bebek baktiriyordu 55 bin idi bu fiyatlar  bebek bakım firmasına ait

önce (7,689 puan) tarafından

Bu arada bulunduğum yer için en pahalı kreş tüm gün 28 bin TL 

İkiz bide çok çok Uygun evet kreş te varda ben kreş Uygun görmedim balim ya evde daha güvence altında olur diye düşünüyorum bilemedim ya 

+1 oy
önce (2,258 puan) tarafından

Valla bizim burda arkadaşta akrabada 22 bin veriyo küçük bir yer ama burası 

Aa çok şaşırtıcı bir rakam bu ay benim kazık yeme ayım sanki 😅

+1 oy
önce (16,244 puan) tarafından

asgari ücret veriyor arkadaşım 8-5

Çok iyi benimde 8 saat banada fazla geldi 60 bin

+1 oy
önce (65,946 puan) tarafından

cok ya simdi emek falan derler de 60 bin ne

+1 oy
önce (252 puan) tarafından

Bence çok fazla kreşe falan verebilirsin 

Bilemedim balim ya ben 3 yaşta vermeyi düşünüyorum şuan evde daha uygun olur diye düşünüyorum bilemedim şuan 

+1 oy
önce (10,737 puan) tarafından

Nerde yaşıyorsun kaç saat bakacak bunlarda önemli 

Mersin'de yaşıyorum 8 saat sadece hafta içi 

+1 oy
önce (166 puan) tarafından

Herkes kaç saat vs demişte saat felan ne alâka bir öğretmen gibi teferruatlı bakacaksa bile fazla 60bn ne arkadaşlarında dediği gibi kreş en mantıklısı 

Evet haklısınız da küçük kreşte çok aklım kalır diye düşünüyorum 😔

+1 oy
önce (32,937 puan) tarafından

Ben öğretmenim 70 küsur maaşım 2 yaş altı ise ücretsiz izin kullanırım 2 yaş üstü ise gündüz bakım evi diye geçen kreşe yollarım 60 çok fazla benim için boşuna çalışmış olacağım gibi bir şey 

Evet bende 2 yasa kadar bakmak isterdim yeni bir kararla ise başlama kararı aldım bakalım ☺️

+1 oy
önce (4,961 puan) tarafından

Yatılı bakıcı mı? Başka işler de yapıyor mu? 

Yok sadece hafta içi 8 saat ve bebeğe bakacak 

önce (4,961 puan) tarafından

Aşırı pahalı. Maksimum asgari ücret+sigorta olur

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek bakıcısı maaşları hangi kriterlere göre belirlenir?
Bebek bakıcısı maaşları; bakıcının tecrübesi, çalışma saatleri, eğitim durumu, referansları ve ek sorumluluklarına göre değişkenlik gösterir. Genellikle yabancı dil bilen, eğitimli veya çocuk gelişimi konusunda uzman bakıcılar için piyasa ortalamasının üzerinde ücretler talep edilmektedir. Ayrıca çalışılan bölge, ulaşım kolaylığı ve yatılı olup olmama durumu da fiyatı belirleyen en önemli unsurlardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
60 bin TL bebek bakıcısı ücreti için normal bir rakam mı?
60 bin TL, Türkiye genelindeki standart bakıcı maaşlarının oldukça üzerinde bir rakamdır ve genellikle lüks semtlerde, çok özel niteliklere sahip veya yatılı yabancı dil bilen bakıcılar için talep edilen bir tutardır. Eğer bakıcı sadece rutin bebek bakımı yapacaksa, bu tutar piyasa rayiçlerinin üst sınırında kabul edilir. Bu rakamı ödemeden önce bakıcının sahip olduğu sertifikaları ve sunduğu özel hizmetleri detaylıca değerlendirmeniz önerilir.
Yabancı uyruklu bebek bakıcısı tutmanın maliyetleri nelerdir?
Yabancı uyruklu bakıcı tutmanın maliyeti, sadece aylık maaş değil, çalışma izni masrafları, sigorta primleri, konaklama ve gerekirse vize işlemlerini de kapsar. Yabancı bakıcıların memleketlerine gidiş-geliş süreçleri veya yasal prosedürlerin takibi, maliyeti yerli bakıcılara göre artırabilir. Bu nedenle yabancı bakıcı ile çalışırken sözleşme aşamasında tüm yasal yükümlülüklerin netleştirilmesi uzun vadeli bir çalışma düzeni için kritiktir.
Bakıcı seçerken maaş dışında nelere dikkat edilmeli?
Bakıcı seçiminde maaş kadar önemli olan diğer faktörler; çocuğunuzla kurduğu iletişim, referanslarının güvenilirliği, hijyen anlayışı ve acil durumlara müdahale yeteneğidir. İlk görüşmede mutlaka geçmiş tecrübelerini sorgulamalı, deneme süreci uygulayarak çocuğunuzun tepkilerini gözlemlemelisiniz. Ayrıca bakıcının sizin yaşam tarzınızla uyumlu olması, uzun süreli ve huzurlu bir çalışma ilişkisi kurmanızı sağlar.
İyi bir bebek bakıcısı ile çalışmaya nasıl başlanır?
İyi bir bebek bakıcısı ile çalışmaya başlamadan önce mutlaka yüz yüze görüşme yapmalı ve mümkünse ev ortamında bir deneme günü organize etmelisiniz. Bu süreçte bakıcıdan referanslarını talep edin, kimlik ve sağlık bilgilerini doğrulayın ve çalışma beklentilerinizi yazılı bir şekilde paylaşın. Güvenilir bir bakıcı, hem yasal sorumluluklarını bilen hem de çocuk bakımı konusunda donanımlı olan kişidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 644 göst.
7 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Cancazmihram (4,080 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 644 göst.
14 Temmuz 2026 Tatil-Seyehat kategorisinde Kkesma (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 190 göst.
14 Temmuz 2026 Tatil-Seyehat kategorisinde Kkesma (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 593 göst.