Anasınıfı ihtiyaç listesinde mutlaka neler olmalı?

0 oy
229 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

Okuldan watsaptan atılacak dediler ama listeyi hala atmadılar genel olarak neler istenir yardımcı olur musunuz bi kaç bişey aldım boyaları falan ama karton yada A4kagıdı falan istenir mi bilemedim? 

9 Cevaplar

+3 oy
önce (8,455 puan) tarafından

Niye acele ediyorsunuz ki. Son bir ay içinde buraya bir ton post açıldı bununla ilgili. Okulla görüşmediniz mi bu konuyu? Ben müdürle konuştum 2 hafta önce söylediklerini anlatayım. Öğretmenler yaz tatilinde 1 eylülde okula gelecekler. Gruplar ,sınıflar ve öğretmenlerin hangi sınıfı alacağı belirlenecek. Sınıflar ve okullar hazırlanacak. Daha sonra whatsapp grupları oluşturulacak . Bu da o hafta için de anca yapılır. Ihtiyaç listesi de büyük ihtimalle uyum haftasında veririz alışverişinizi ona göre yaparsınız dedi. Çanta boyutu ne kadar olmalı peki dedim. Sadece yedek kıyafeti içine sığsın yeter büyük bir şeye gerek yok dedi.

önce (9,966 puan) tarafından

Çok sıkıntı oluyor bana o ya 3 çocuk akşam atıyor 2 öğretmen şunları deftere yazıp yarına gelin die 

Benim oğlan çıldırıyor ben nasıl yazayım bu kadar sayfayı die 

Lisede olmaz inşallah 😄

önce (32,992 puan) tarafından

Öyle diyorlar geçen yılda öyle diyorlardı ama WhatsApptan yapılan şey hatırlatma deyip yine kullanıyoruz çünkü performans proje ödevleri de dahil öğrencilerden evrak imzalatmış olmamıza rağmen konumu bilmiyorum ödevimi bilmiyorum diye geri dönüşler oluyor. Belirlenen bir yerden gönderilecek diye bir ifade var sene başı  zümre tutanağına bunu WhatsApp yazarsak hiç bir şey olmuyor yine gönderiyoruz 

Ödevler çok fazla maalesef ki 

önce (9,966 puan) tarafından

Akşam ödev verip sabaha getir demeleri bizi çok zorluyor yine versinler ama 10 syf yazı verip sabaha yaz getir dio kimi öğretmen 🤦‍♀️

Yani onu günler öncesinden demesi gerekiyor veya iki üç gün vermesi. Cuma verip pazartesi istesin mesela ama yok. 

-Reklam-
0 oy
önce (4,662 puan) tarafından

Eva isterler 

Fon karton isterler 

Makas,  yapıştırıcı, renkli şönil de istiyorlar genelde aklıma gelenler bunlar

0 oy
önce (6,084 puan) tarafından

Birşeyler almak için acele etmeyin. Bazı okullarda boyalar için seçili boya markalarını kullanıyorlar. Sonra aldıklarınızı kabul etmeme ihtimalleri var. 

0 oy
önce (14,571 puan) tarafından

Daha karton vs alma belki istemeyecek her öğretmen istemiyor çünkü 

0 oy
önce (5,811 puan) tarafından

Acele etmeyin ilk hafta verirler listeyi ona göre alırsınız.  Bizde daha bekliyoruz. 

0 oy
önce (65,984 puan) tarafından

aksam post acan kişi misin sen 

yazmistik orda da 

beslenme çantası okul cantasi kalem kutusu suluk sivri uclu olmayan makas kuru boya sulu boya pastel boya hep lazım olanlar

0 oy
önce (16,351 puan) tarafından

liste atmazlar çünkü öğretmenler mesaiye başlamadı. acele etmeyin, gereksiz şeyler almayın. 

0 oy
önce (5,320 puan) tarafından

Çok acele etmeyin derim çünkü aldıklarınızı kullanamıyanilirsiniz

0 oy
önce (1,073 puan) tarafından

Geçen hafta kayıt. Yaparken müdür bize liste verdi ve  markasına Dikat edin dedi  

Liste  verilmeden aldığın herşey boşa almış gibi olur  bence listeyi bekle bişey alma  instagramdan takip ediyoruz okulu o zaman  beli olur wahatsap gurubu falan  biz  neredeyse 10 bine yakın Bi listedeki malzemeleri aldık  

Daha almadığımız Bi kaç şeyde var onlarında   alıcaz inşallah  bence listeyi beklemelisin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anasınıfı ihtiyaç listesinde hangi kırtasiye malzemeleri mutlaka olmalı?
Anasınıfı ihtiyaç listesinde genellikle kuru boya seti, pastel boya, oyun hamuru, A4 kağıdı, el işi kağıdı ve fon kartonu gibi temel materyaller yer alır. Bunların yanı sıra çocuğun öz bakımını desteklemek için yedek kıyafet, ıslak mendil, peçete ve su matarası gibi kişisel eşyalar da mutlaka bulunmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okuldan liste gelmediğinde anasınıfı için genel alışveriş listesi nasıl yapılır?
Okuldan resmi liste gelmediyse bile temel kırtasiye grubundan pastel boya, yapıştırıcı, resim defteri ve bolca A4 kağıdı almak işinizi kolaylaştırır. Ayrıca markasız ve standart ürünler yerine çocuğun rahat kullanabileceği, toksik madde içermeyen ve okul öncesi yaş grubuna uygun (ergonomik) ürünleri tercih etmeniz en doğru yaklaşım olacaktır.
Anasınıfı öğrencisi için alınan malzemelerde nelere dikkat edilmelidir?
Anasınıfı malzemeleri seçerken öncelikle sağlığa uygunluk ve güvenlik ön planda tutulmalıdır. Ürünlerin üzerinde 'toksik madde içermez' ibaresinin olmasına, el işi makaslarının küt uçlu olmasına ve boyaların kolay temizlenebilir (yıkanabilir) yapıda seçilmesine özellikle dikkat edilmelidir.
Anasınıfı için alınan fon kartonu ve A4 kağıdı gibi malzemeler nasıl kullanılır?
Fon kartonu ve A4 kağıdı, anasınıfı eğitim programındaki görsel sanatlar etkinlikleri, kesme-yapıştırma çalışmaları ve özgün sanat projeleri için temel materyallerdir. Bu kağıtlar çocukların el-göz koordinasyonunu geliştiren sanatsal faaliyetlerin yanı sıra sınıf içindeki süslemeler ve eğitici pano çalışmalarında da aktif olarak kullanılır.
Okul başlamadan önce anasınıfı alışverişi ne zaman yapılmalıdır?
Anasınıfı alışverişi için en doğru zaman, okulun açılmasına birkaç hafta kala okul yönetiminden gelen resmi listenin beklenmesidir. Ancak genel bir hazırlık yapmak isterseniz, okul başlamadan 15 gün önce temel kırtasiye malzemelerini temin ederek çocuğunuzun adaptasyon sürecine katkıda bulunabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 273 göst.
29 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Karadenizgelini (2,441 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 322 göst.
+1 oy
8 cevap 425 göst.
12 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Faruk un annesi (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 125 göst.

Kategoriler

1,519,303 soru

24,760,664 cevap

372,802 kullanıcı

...