Eniştem evlenirse çocuklarla bağımı nasıl korurum?

+1 oy
1,108 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,383 puan) tarafından

ablam vefat etti bilenler biliyor 9 ay oldu 3kizi var 8 14 16 yaşlarında enistem teyze oğlum dun abisi babamlara gitmis ve anneme demis ki .... icin izin verirseniz evlensin annem aglamis konusmuslar iste bugun annem bni aradi bana soyledi cok uzuldum agladim yazarken bile ağlıyorum 😭😭kizlarin haberi yok galiba anneme dedim kizlara soyleyecem izin vermiyor sizce enistemle butun bağımi keseyim mi ...... cvp veremesem hakkinizi helal edin 

32 Cevaplar

+1 oy
önce (178 puan) tarafından

Daha bir sene geçmeden evlenmek istemesi sizin canınızı sıkanbilir ama kızlara söyleyecek kişi bence siz değil kendisi olmalı.

Bir yerden sonra o da evlenmek isterse evlenebilir buna kimse bir şey diyemez ama daha bir sene bile olmaması can sıkıcı

-Reklam-
+1 oy
önce (10,668 puan) tarafından

Yazık bu erkekler nasıl hemen evlenebiliyor ya daha 9 ay olmuş. 

+1 oy
önce (60 puan) tarafından

Empati yaptım evet çok zor kabullenmesi ama hayatın olağan akışında işler böyle ilerliyor maalesef. Ailene danışması güzel bir şey.  Burada önemli olan evleneceği kişinin çocuklara şefkatle yaklaşması iyi biriyle evlenecekse çocuklar için de iyi olacaktır. Allah sabır versin.

+1 oy
önce (1,393 puan) tarafından

Sonsuza kadar bekar kalamaz ki! Bu onun ve kızlarının bileceği bir konu. Allah razı olsun kibarlık yapıp izin istemeye gitmiş..  olayı abartacak bir şey yok. Çocuklara tek başına bir babanın bakması da çok zor. Saygı duyup iyi birine denk gelsin diye dua edin yeter.

+1 oy
önce (6,556 puan) tarafından

Erkekler böyle bacım, çok zor bir durum ama 😔😔

+1 oy
önce (347 puan) tarafından

enistenizin annemlerden izin istemesi güzel bişey.sakli gizli de yapabilirdi başkalarındanda duyabilirdiniz yine sizlere saygisindan bahsetmek zorunda kalmış araya abisini sokarak bence çok görmeyin.Ablaniza da Allah rahmet eylesin sabırlar versin

0 oy
önce (2,451 puan) tarafından

9 ay cok erken bir sure ya hangi Ara alistin da aynisini buldun  diye sorarlar insana 

0 oy
önce (24 puan) tarafından

Ne kdr evlenmeye acele ediyor bir iki üç sene geçsin biraz kendine gelsin çocukları kendine gelsin Allah rahmet eylesin mekanı ceenet olsun inşallah çok üzüldüm 

0 oy
önce (5,281 puan) tarafından

Bari senesi dolsaydı cocukları buyuk ve bunun farkındalar :( dunya ne kadar acımasız bu durumu bır yerde daha duydum herkes evlensın adam tek dedıler içim yandı oysakı kadının daha senesı yarılanmadı :((

0 oy

Üvey anne şart Kızları da okutmasin kovaya versin bir iki yıla .Küçüğü de üvey anneye köle olur oh mis.İ

önce (8,383 puan) tarafından

ilgi istiyor ablası 

Dalga geçiyorum tabiki siz gidin az ötede kitap okuyun.Adamin üç çocuğu var ne b.kuma evleniyor onu diyorum yani.

Rojin böyle bir hayat derken ben erkek değilim üç çocuğum da yok 🤣olmayı da dusunmuyorum

Üstte  takma isim takmaya bile cesareti olmamasından onun bunun dedikodusunu yaparken aman yakalanmayayim diyen sahis deli kelimesi bile seni anlatmaya yetmez 

önce (137 puan) tarafından

Ne diyon deli 😂

0 oy
önce (925 puan) tarafından

Annem oleli altı yıl oldu daha babam yeni yeni evlilik fikrini masaya koymus durumda o da çok istekli değil ama napsin yanlizlik zor eve geliyor ev yemek kiyafet duzen yok içini dokecek biri yok bir hayat arkadaşı dertlesecek biri...bende hak veriyorum 

Ama ablanın senei devriyesi daha dolmadan evlenmesi bana tuhaf geldi sahsen ben olsam zoruma gider en azından bir birbucuk yıl dolsaymis one acele öyle 

0 oy
önce (317 puan) tarafından

Çok üzüldüm benimde annemin teyzesinin kızı kazada öldü 9 aylık hamileydi kocası ve çocukları sağ çıktı çocuklaro anneneye atmış evlenmiş sigorta parası da almış duyunca çok uzulmustum hayat çok acımasız gercekten Ablana çok üzüldüm Allah mekanını cennet eylesin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşini kaybeden eniştenin tekrar evlenmesi çocukları nasıl etkiler?
Eşini kaybeden bir ebeveynin tekrar evlenmesi, çocukların yaş gruplarına göre farklı psikolojik etkiler yaratabilir. Özellikle 8, 14 ve 16 yaşlarındaki çocuklar için yas süreci henüz tamamlanmamışken gerçekleşen bu durum, çocuklarda terk edilme korkusu, güvensizlik veya öfke gibi duyguları tetikleyebilir. Çocukların bu duruma vereceği tepki, aile içi iletişimin şeffaflığına ve yeni kurulacak ilişkinin çocukların ihtiyaçlarına göre dengelenmesine bağlıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Vefat eden ablamın çocukları için eniştemle ilişkimi nasıl yönetmeliyim?
Eniştenizle olan ilişkinizi yönetirken önceliği her zaman yeğenlerinizin duygusal sağlığına vermelisiniz. Kendi üzüntünüzü yaşarken, çocukların haberi olmadan alınan kararlara karşı tepkili olmanız doğaldır; ancak fevri kararlar alıp bağları koparmak yerine, çocukların menfaatini koruyan bir köprü görevi görmeniz daha sağlıklı olacaktır. Onların yanında durarak ve süreci şeffaf bir şekilde yönetmesini talep ederek hem yeğenlerinizi destekleyebilir hem de aile bağlarınızı koruyabilirsiniz.
Çocuklara ebeveynin yeniden evleneceği nasıl söylenmelidir?
Çocuklara ebeveynin yeniden evleneceği haberi verilirken, mutlaka çocukların yaşlarına uygun, dürüst ve destekleyici bir dil kullanılmalıdır. 8, 14 ve 16 yaşlarındaki çocuklar farklı gelişim dönemlerinde oldukları için, bu haber onlara aceleye getirilmeden ve kendilerini güvende hissedecekleri bir ortamda verilmelidir. Haberi verirken çocukların sorularını yanıtlamak, endişelerini dinlemek ve yeni süreçte hayatlarının nasıl değişeceği hakkında onları bilgilendirmek uyum sağlamalarını kolaylaştırır.
Yas sürecindeki çocukların yeni aile düzenine uyumu nasıl sağlanır?
Yas sürecindeki çocukların yeni bir aile düzenine uyumu, sabır ve profesyonel destek gerektirebilir. Çocukların duygularını ifade etmelerine izin vermek, onların evdeki rutinlerini mümkün olduğunca korumak ve yeni gelen bireyle aralarındaki ilişkiyi baskı kurmadan geliştirmelerine fırsat tanımak kritik öneme sahiptir. Gerekirse bir çocuk psikoloğundan destek alarak, sürecin çocukların ruh sağlığı üzerinde olumsuz bir etki yaratması engellenmelidir.
Aile içi bu tür hassas kararlarda akrabaların rolü ne olmalıdır?
Aile içi hassas kararlarda akrabaların temel rolü, çocukların üstün yararını gözetmek ve aile dengesini korumaya yardımcı olmaktır. Özellikle ebeveyn kaybı yaşamış çocukların olduğu durumlarda, akrabalar destekleyici birer figür olarak sürece dahil olmalı ve çocukların duygusal ihtiyaçlarını göz ardı eden kararlara karşı yapıcı bir duruş sergilemelidir. Çatışmalardan ziyade, çocukların psikolojik sağlığını koruyacak şeffaf bir iletişim ortamının kurulmasına öncülük etmek akrabaların en önemli görevidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 411 göst.
0 oy
15 cevap 617 göst.
27 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 261 göst.
4 Kasım 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Mevah (2,635 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,017 göst.

Kategoriler