Eniştem evlenirse çocuklarla bağımı nasıl korurum?

+1 oy
1,108 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,383 puan) tarafından

ablam vefat etti bilenler biliyor 9 ay oldu 3kizi var 8 14 16 yaşlarında enistem teyze oğlum dun abisi babamlara gitmis ve anneme demis ki .... icin izin verirseniz evlensin annem aglamis konusmuslar iste bugun annem bni aradi bana soyledi cok uzuldum agladim yazarken bile ağlıyorum 😭😭kizlarin haberi yok galiba anneme dedim kizlara soyleyecem izin vermiyor sizce enistemle butun bağımi keseyim mi ...... cvp veremesem hakkinizi helal edin 

32 Cevaplar

+6 oy
önce (20,762 puan) tarafından

En İyi Cevap

9 ayda mezarı bir yerleseydi zemine. Cidden ya. Allahim ölürsem evlatlarım başkasına anne demesin tek isteğim bu. Basın sağ olsun çok erken bence. İlla evlenir de biraz zaman lazım 

önce (8,383 puan) tarafından

daha dun aglayarak masj yazardi bna ne oldu daha mezar tasini yapmadin 🥹🥹

-Reklam-
+18 oy
önce (10,782 puan) tarafından

Sizin burda söz hakkınız var mı bilemedim. Sonuçta hayatı yaşayacak olan enişten ve kızları. Evet üzülmekte haklısın fakat bağını kesecek bir durum yok bence

Bunu kızlara söyleyecek kişide sen değilsin babaları varken 

önce (5,394 puan) tarafından
+1

👏👏👏👏👏

tşk ederim yorum icin 

önce (10,782 puan) tarafından

Rica ederim canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 

♥️🙏

+10 oy
önce (1,929 puan) tarafından

Enişteniz çok ılımlı yaklaşıp ailenize danışmış bu bile çok büyük bir şey bence. Ve evlenecek diye bağınızı koparmaniz cok yanlış. Sonuçta bosanmamis eşi vefat etmiş evet çocuklar için zor bir süreç olacak ama onlar evlenip gidecek yine kendisi eşiyle kalacak. İyi biriyse ve eşi olacak kadından eminse neden evlenmesin ki üstelik yani ailenden müsaade istemiş

tsk ederim yorumun icin 

+6 oy
önce (9,969 puan) tarafından

Enişten le niye bağları kesiyorsun arada yeğenlerin var .üstelik kötü bişeyde yapmıyor hayatını devam ettirmeye çalışıyor 

Eninde sonunda evlenecek eşi ölüpte evlenmeyen erkek mi var. Allah merhametli vicdanlı insanlara denk getirsin çocuklarına iyi bir abla olsun inşallah 

tmm evlene bilir ama daha cok erken 

+5 oy
önce (14,582 puan) tarafından

Acelesi neymiş ya kadının toprağı yerleşsin daha bismillah boşa dememişler cenazede evlenecek kollar erkekler diye erkek milleti işte bende olsam görüşmem yiğenlerine sahip çıkın ama kalmasın elin eline 

sonuna kadar kizlarin yanindayim kizlar bile asla kabul etmezler

+4 oy
önce (123 puan) tarafından

Karışmayın eniştenizin de bir sıcak yemeğe ihtiyacı var çocukların tertibe düzene ihtiyacı var evet üzücü bi durum ama hayatın akışı bu evlenmek istiyorsa evlenebilir siz sürekli bakıp yemeğini temizliğini yapamazsınız

biz yapiyoruz demiyorum daha erken

önce (123 puan) tarafından

Erken yada geç eninde sonunda olacak bişey fazla takılmayın bence 

+4 oy
önce (4,055 puan) tarafından

Erkek gerçekten kadın gibi değil evi kendini düzenini toplanmaz yapmaz edemez o yüzden erken evlenmeyi düşünürler evlatları var sonuçta aranızı kötü etmeyin ama bari yılı dolsun yani ne üzücü ölen öldügüyle kalıyor bide kızları var yani evin herşeyi yapabilirler Allah çocuklarının yardımcısı olsun bahtlari açık olsun 

amin Allah razı olsun 🙏 

+4 oy
önce (16,365 puan) tarafından

hayat devam ediyor...

çocuklara söylemek de sana düşmez. babası söyler veya o sizden isterse söylemeniz ancak öyle 

iste babalari soylemiyor amcalari soyleyecek 

+4 oy
önce (2,762 puan) tarafından

Benim annem vefat etti. Vefat edeceği zaman da babama ben ölürsem evlen. Çocuklarım çok küçük demişti. Adam çocuklara tek başına nasıl baksın? Önlerine sıcak yemeği kim koysun? Tabiiki evlenecek. Sizin yapmanız gereken baginizi kesmek değil, yegenlerinize göz kulak olmak. Bağını kesersen evlendiği kişinin eziyet etse nerden haberin olcak? Şahsi duygularinizla hareket etmemelisiniz. Babam evlenene kadar evin her işi bendeydi. Çocuk halimle yemek temizlik bulaşık hiç çocukluğumu yaşayamadım. Babam evlendi de evde sıcak yemek pişiren biri oldu

cocuklar suan bunu asla kaldiramaz eminim kizlarin piskolojisi mahf olur 

önce (2,762 puan) tarafından

Adamın kendi hayatı sizin müdahale etme hakkınız yok. Yapabileceğiniz tek şey yegenlerinize destek olmak 

+4 oy
önce (2,168 puan) tarafından

Kimse yeniden evlenmesine karışamaz. Ama daha 9 ay önce çocuklarının annesini kaybetmiş üç çocuk varken bu kadar kısa sürede böyle bir karar almak bana vicdanen çok ağır geliyor. Hayat devam ediyor evet ama insan biraz da geride bıraktığı insanların acısını ve özellikle çocuklarının yasını düşünmeli.

annem teyzesi olur daha dune kadar anneme aglardi ne olduda degistin en azindan senesi dolsun

+3 oy
önce (466 puan) tarafından

Ablanın daha 9 ay önce vefat etmiş olması kızların daha annelerinin yasını bile tam yaşayamamış olması insanın içine oturur gerçekten. Hele kızların 8 14 ve 16 yaşında olması düşününce çok daha ağır geliyor.

Ama şu an çok üzgün ve öfkeli olduğun için bağımı tamamen keseyim diye hemen karar verme. Önce eniştenle sakin bir şekilde konuşup ne düşündüğünü bunun gerçekten evlilik mi yoksa sadece aile içinde konuşulmuş bir konu mu olduğunu öğrenmek lazım. En önemlisi de kızların haberi olmadan böyle bir karar alınmamalı. Onların duyguları ve güvenliği her şeyden önemli.

cok tsk ederim cnm yorumun icin ♥️ 

+3 oy
önce (11,448 puan) tarafından

Geçen gün bir post açılmıştı pek cevaplara bakamadim ama"siz ölünce eşiniz evlensin istermisiniz"diye bikac kişi ben dahil evet demiştik

Geçen sene bir komşum öldü gerçekten ondan snr eşi cocujlari dahil hepsi ev,bağ aile ilişkileri konusunda ne kdrda dağıldılar bı yandan sizi anliyorum gerçekten insan kabullenemiyor ki ztn enisteniz evlense dahi ilk kisiyle evlenecek diye bişey yok ki belki de istediği kişi çocukları var diye isteyemiyecek belki bu süreç 1 yıldan fazla sürecek yani enistenizin bir ev hanımına ihtiyacı var hem kendisi ve çocukları için 

Yeğenleri in yemek okul kisaca ihtiyaçlarini kim hallediyor Allah hayırlı olanı nasip etsin🙁

evet kizlar ve enistem icin zor bir süreç kizlar icinde oyle buyuk kizimiz hal ediyor🥹

önce (11,448 puan) tarafından

Büyük dediğiniz daha 16 onun bu yaşta bu kadar sorumluluk alması ne kadar ağır geliyordur ona çok zordur eminim onun için Allah hayırlı bir yola çıkarsın aileyi 

+3 oy
önce (33,003 puan) tarafından

Maalesef olan ölene oluyor. Ölenle de ölünmüyor. Kalan bir şekilde hayatına devam edecek. Erken henüz en azından o saygı yas için bir sene beklemek gerekiyor ama erkekler bu kadar düşünceli değiller. Üzülmeniz çok normal ama siz söylemeyin. Bunu soylemesi gereken kişi baba. Kendi alsın çocuklarını karşısına konuşsun çocukları babaya karşı doldurmanın manası yok. Annelerini kaybetmiş olmaları yeterince büyük bir acı en azından babaları ile bağları korunsun. Bu babalarından çok çocuklar için gerekli. 

amacim baglarini kesmek değil suan icin cok erken 

+3 oy
önce (14,301 puan) tarafından

Acini anlıyorum gerçekten kabullenmesi zor bir durum erkek vefat etse kadın her türlü hayatını geçirebiliyor ama erkekler öyle değil. Ve çocukların da bir düzene ihtiyacı var evet henüz erken o konuda da çok haklısın ama bağını koparacak bir durum yok ortada hayatını düzene sokmak zorunda o adam da yapacak birşey yok. Allah ablana rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 

tsk ederim cnm yorumun icin ♥️ 

+3 oy
önce (329 puan) tarafından

Çok zor bir durum

Ama enişteniz onurlu bir davranış sergilemiş dürüstçe ailenize gelip söylemesi için diyorum. Allah rahmet eylesin ablanıza.  Enişteniz için de hayırlısı olsun inşallah 

enistem değil abisi demis anneme tşk ederim cnm yorumun icin 

önce (329 puan) tarafından

Tamam haber yollaması için diyorum güzel bir davranış 

+3 oy
önce (131 puan) tarafından

Bagini kesme arada yegenlerin var ama gercekten zor bi durum:( evlenecegi kisi kim akraba mi ? 

kizlar bnm icin ayri ama onun yaptigi ap ayri buyuk ihtimal evet 

+3 oy
önce (264 puan) tarafından

Evlenmesi erken evet sizi anliyorum çok zor bi durum ama enişteniz içinde zordur evin temizligi bakımı falan zordur kararına saygı duy konuşmak istemesen konuşma ama yigenlerini yanlız koyma teyze anne yarısıdır 

enistem olsa olmasa kizlari birakmam ama cok erken daha senesi dolmamis kemikleri sizlar ablamin 😭

+3 oy
önce (2,437 puan) tarafından

Evet uzulmekte haklısın daha 9 ay olmuş 🥺İnanki şuan kendi çocuklarım geldi gozum önüne 17 15 ve 8 yaş tabi birde 3 yaş var benim kolay değil o yaşta çocukları bir başka anne eline birakmak seni çok çok çok iyi anlıyorum amaaaaa

Eniştenin de bir aileye ihtiyacı var evlatlarına bakacak birisine ihtiyaç var senin bu saatten sonra rabbim yegenlerimin karşısina merhametli vicdan sahibi birini cikartsin diye dua etmekten başka çaren yok be gülüm 

peki gelen kisi ya kotu olursa kizlara destek cikmazda ne olacak iyi kotu herseyi dusunuyorum

+3 oy
önce (1,183 puan) tarafından

Üzülmen çok normal ama kızmaya hakkın yok bence. Nezaket gösterip gelip izin verirseniz demişler, hiç haber vermeden de evlenebilirdi. Burada kararı verecek olan enişten ve kızlar. Size de iyi birisiyle evlensin ki yyiğenlerimizin huzuru bozulmasın diye dua etmek düşer bence. Duygusal olarak zor biliyorum ama eniştenle bağını koparırsam adam evlendiğinde Allah göstermesin evlendiği kadın kötü çıkarsa kızlara bir yardımın da dokunmaz ama ilişkin sürerse yeri gelir kızların derdini babalarıyla konuşabilirsin. Küsmek kimseye fayda sağlamaz

+3 oy
önce (138 puan) tarafından

ya canım ALLAH rahmet eylesin gerçekten insan canını kaybedince kendine gelemiyo belki haklısınız ama o adamda bi şekilde evlencek istiyosa napcak adamlar içinde zor durum tek yaşayamıyorlar yani illa hayatlarında eşleri olcak diye değil biyere kadar idare ediyorlar kimisi de hiç evlenmiyo tabi o ayrı yani eşi vefat edince mesela benim abim 45 yaşında hiç evlenmedi ama evde annem var annemde yarı insan diyaliz hastası yani illa bi kadına muhtaçları oluyo 9 ay tabi biraz erken bi zaman. ama bilemiyorum işte sonuçta aynı şeyi biz kadınlar olsak bazen hiç evlenmeyiz deriz bile 

iki gun once resim atti uzgun ve ağlıyor ken memleketine gitti hersey degisti 🥹🥹

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşini kaybeden eniştenin tekrar evlenmesi çocukları nasıl etkiler?
Eşini kaybeden bir ebeveynin tekrar evlenmesi, çocukların yaş gruplarına göre farklı psikolojik etkiler yaratabilir. Özellikle 8, 14 ve 16 yaşlarındaki çocuklar için yas süreci henüz tamamlanmamışken gerçekleşen bu durum, çocuklarda terk edilme korkusu, güvensizlik veya öfke gibi duyguları tetikleyebilir. Çocukların bu duruma vereceği tepki, aile içi iletişimin şeffaflığına ve yeni kurulacak ilişkinin çocukların ihtiyaçlarına göre dengelenmesine bağlıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Vefat eden ablamın çocukları için eniştemle ilişkimi nasıl yönetmeliyim?
Eniştenizle olan ilişkinizi yönetirken önceliği her zaman yeğenlerinizin duygusal sağlığına vermelisiniz. Kendi üzüntünüzü yaşarken, çocukların haberi olmadan alınan kararlara karşı tepkili olmanız doğaldır; ancak fevri kararlar alıp bağları koparmak yerine, çocukların menfaatini koruyan bir köprü görevi görmeniz daha sağlıklı olacaktır. Onların yanında durarak ve süreci şeffaf bir şekilde yönetmesini talep ederek hem yeğenlerinizi destekleyebilir hem de aile bağlarınızı koruyabilirsiniz.
Çocuklara ebeveynin yeniden evleneceği nasıl söylenmelidir?
Çocuklara ebeveynin yeniden evleneceği haberi verilirken, mutlaka çocukların yaşlarına uygun, dürüst ve destekleyici bir dil kullanılmalıdır. 8, 14 ve 16 yaşlarındaki çocuklar farklı gelişim dönemlerinde oldukları için, bu haber onlara aceleye getirilmeden ve kendilerini güvende hissedecekleri bir ortamda verilmelidir. Haberi verirken çocukların sorularını yanıtlamak, endişelerini dinlemek ve yeni süreçte hayatlarının nasıl değişeceği hakkında onları bilgilendirmek uyum sağlamalarını kolaylaştırır.
Yas sürecindeki çocukların yeni aile düzenine uyumu nasıl sağlanır?
Yas sürecindeki çocukların yeni bir aile düzenine uyumu, sabır ve profesyonel destek gerektirebilir. Çocukların duygularını ifade etmelerine izin vermek, onların evdeki rutinlerini mümkün olduğunca korumak ve yeni gelen bireyle aralarındaki ilişkiyi baskı kurmadan geliştirmelerine fırsat tanımak kritik öneme sahiptir. Gerekirse bir çocuk psikoloğundan destek alarak, sürecin çocukların ruh sağlığı üzerinde olumsuz bir etki yaratması engellenmelidir.
Aile içi bu tür hassas kararlarda akrabaların rolü ne olmalıdır?
Aile içi hassas kararlarda akrabaların temel rolü, çocukların üstün yararını gözetmek ve aile dengesini korumaya yardımcı olmaktır. Özellikle ebeveyn kaybı yaşamış çocukların olduğu durumlarda, akrabalar destekleyici birer figür olarak sürece dahil olmalı ve çocukların duygusal ihtiyaçlarını göz ardı eden kararlara karşı yapıcı bir duruş sergilemelidir. Çatışmalardan ziyade, çocukların psikolojik sağlığını koruyacak şeffaf bir iletişim ortamının kurulmasına öncülük etmek akrabaların en önemli görevidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 411 göst.
0 oy
15 cevap 617 göst.
27 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 261 göst.
4 Kasım 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Mevah (2,635 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,017 göst.

Kategoriler