26 aylık oğlum hiçbir şey yemiyor ve sürekli kusuyor, ne yapmalıyım?

0 oy
292 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (487 puan) tarafından

26 aylik bir oğlum var doğduğundan beri yani bir türlü afedersiniz kıçı düzelmedi dogdu beni emmedi tek 2 hafta emdi sagarak verdim 40m çıkana kadar ondan sonra mecbur mamaya devam ettik 3 aylıkken biberonu mamayi bıraktı birgun asla mama içmek istemedi bayıldı acillik olduk her türlü tahlil yapıldı hiçbir şey çıkmadı doktor bana kaşıkla siringayla besle bir şekilde midesine şok dedi yoksa sabaha kadar kan şekeri iyice düşer ve komalik olur dedi ben o gün o hastane de bütün hayatımı bıraktım geldim sanki bambaşka biri olarak geri döndüm bundan sonra gece gündüz demeden şiringayla damla damla beslemeye başladım beslenme reddi olduğu için hiç içmek istemiyordu zorlamak zorundaydım mecbur buna bağlı kusmalar arttı siringayla vermesi 1 saat çıkarması 2 sn boyle boyle midesinde kalana kadar o üstüme çıkarırdı ben geri verirdim ne gözyaşları döktüm bir ben bir Allah biliyor ayrı yeten vücudunda döküntülerl kızarıklıklar vardi sürekli ve 5 aylıkken alerjisi olduğunu öğrendik ve raporlu mamaya basladik bununda tadı kötü olduğu için asla kabul etmedi pekmez koydum olmadi elma suyu konsantresi koydum vanilya şurubu olmadi olmadi param resmen çöpe gidiyordu en son şeker koymaya baslad8m mecburiyetten neyse uykuda siringayla damla damla tam 15 16 aylik olana kadar hep bu şekilde besledim sonra bu kabiz oldu tam 1 yil kabizlik çektik beslenme reddinin yanında kabızlik ek gıdaya geçmemizfe berbattı bu arada her seyi kusuyordu kucağımiza almaya korkuyorduk çünkü çıkarmaya cok müsaitti böyle tam 18 aya kadar kustu bu kusma yüzünden cignemeyi bilmiyor bütün dişleri tamamlandı eline alip asla bir sey yemez aclik duygusu yok resmen biberonunu ben tutarim kendisi asla tutmaz br gun açlıktan ağladığını duymadım milletin çocuğu yemek icin markete cips diye kek diye ağlar rezil eder almiyorlar diye bej o duyguyu hiçbir zaman yaşamadım keske yeseydi de varsın beni orda burda rezil etseydi suan oğlumun kilosu 11 i cok nadir görüyor genelde 10.8 filan bpyu 90 cm bu arada 2 aylikda bir kizim var o arada derede büyüyor resmen bundan 1.5 ay önce çok kötü ishale düştü rota aşısı olmasına rağmen 1 gece hastanede yattık daha yeni yeni pilavı taneli olarak kabul ettirmeye başlamıştım şimdi iştahı yine sıfırlandı her lokmada öğürüyor artik gücüm kuvvetim kalmadi içimi dökmek istedim var mi çocuğu benimki gibi eziyetli olan resmen çocuğumun bebekliliginden bir sey anlamadım gecem gündüzüm neşem kederim hepsi birbirine karıştı çocuğu boyle beslenme problemi yasayanlar var mi tek benim mi çocuğum böyle bana eziyet ediyor bi tatile çıkmak haram oldu bir yere gitmek istemiyorum evden bile çıkamıyorum çocuğum kusup eline bir sey alip yemediği için vahsi büyümüşsün dediler artik gücüm takatim kalmadı bu akşamda yine ishal oluca bi patlama yaşadım ağladım ağladım gelip buraya da içimi dökmek istedim 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (10,480 puan) tarafından

Yemeyen çocuk anneyi çok fazla yıpratıyor maalesef uzun yıllar da devam ediyor . Rabbim çocuğuna şifa versin ne derdi varsa alsın götürsün sağlıklı iştahlae nasip etsin . Üzülme canım bir hastalık sahibi değil en azından diye teselli et kendini.  Çok zor rabbim kolaylaştırsin 

önce (487 puan) tarafından

Allah razı olsun duanızı okurken biraz olsun ferahladım sagolun inşallah Rabbım bir derman gönderir benim hic takatim bile. Kalmadi :(

-Reklam-
0 oy
önce (34,582 puan) tarafından

Bazi cocuklar tane gidalara alismasi zaman aliyor bünyesel bir durum bunu buyuk bir sorun olark gorup stres etme acalede etme daha kuck az daha zmaan ver gec gibi gozuksede her bunye bir olmuyor toparlar insAllah minik minik alistirmalar yap

0 oy
önce (940 puan) tarafından

Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah Okurken bile yoruldum resmen Rabbim kalbine İnşirah ferahlığı versin Rabbim evladını sana hayırlı etsin Rabbim ona şifa versin inşallah Sen çocuğunu güzel bir hocaya baktır okuttur belki Nazar olmuştur belki çocukta sübyan vardır Eğer çocuğu iyi bir hoca göstermediysen bu dediğimi kulak ardı etme lütfen bir hoca göster çocuğunu

Götürdüm bir hocaya bunda çok kötü nefis göz nazar var dedi ayrı yeten büyü yapılmış dedi evde bir kaç yer söyledi baktım bulamadım dedigim yerlerde bulamazsan kapıya döküp giderler dedi dedigi gibi de çıktı şuana kadar 2 3 kere kapımız dovuluyor apartmanda giriş katta oturuyoruz acıyorum kimse yok sonra assagi bakıyorum kapının önü ıslanmış oluyor bilmiyorum artık yapanı Allah bildiği gibi yapsın inşallah bu sübyani duydum ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum acaba açıklayabilir misiniz bu ne oluyor 

0 oy
önce (940 puan) tarafından

Nerede oturuyorsunuz canım siz

Gaziantepde oturuyorum canım 

0 oy
önce (8,458 puan) tarafından

Kızım doğdu ilk 2 ay güzeldi meme - mama şeklinde gidiyorduk. Sonra kızım beni emmeyi bıraktı sonra da mamayı. Doktora gidiyoruz bir şey yok alejisi bile yok. Tam 2 ay her marka mamayı denedik ve tadını sevdiği mamayı bulduk onunla devam etti. Sonra biraz büyüdü. Sırayla biberon reddi ,mama reddi, ek gıda reddi, kaşık reddi vırt reddi zırt reddi diye diye ite kaka 4 yaşına getirdim. Doktor raporlu mama yazdı içmedi iğrenç bu diye . Doktor bu sefer de normal mama ver içiyorsa en azından kalori alsın dedi. Normal mama içiyor . Tek yesinde abur cubur olsun ama yesin dedim. Şimdi arada abur cubur yer. Biraz da mama içer arada . Psikolojik olabilir dedi doktor aylarca ergotetepiye gittik yok bana mısın demedi. Bu arada 2 yıldır balık yağı ve multivitamin kullanıyor düzenli şekilde. Şu anda 13kg 98cm. Kızımın doğduğu andan çok zor bir çocuk olduğu için beni resmen sömürdü bu süre zarfında. Geçen doktora gittik okula başlasın yemesi biraz daha düzene girer dedi onu bekliyoruz bakalım hayırlısı artık. Bu arada yapılmayan test tahlil kalmadı hepsi normal çıkıyor ama kızım da hiç kusma olmadı diyebilirim doğduğundan beri.

Rabbim yardımcımız olsun inşallah sizinde 

Benimde cok yopranmissiniz benim oğlumun cigneme sorunu da var doktor kusan cocuklarda normal olarak görüyor 

önce (8,458 puan) tarafından

Çiğnemede de sıkıntı yok . Ama yemek yemek istemiyor çocuk genel anlamda. Ben acıktım diyip yiyecek bir şey istemesini 4 gözle bekliyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun artık

0 oy
önce (4,055 puan) tarafından

İlk oğlum öyleydi kırkım çıktı gebe kaldım süt bozuldu derken 5 ay uğraştım ne verdiysem yemedi iki lokma yediyse küstü bu böyle 2 yasankadar devam etti sonra düzeldi sakin kal az az vermeye çalış düzeliyor benimki şuan 18 olacak bakınca sende ne eziyetler çektim diyorum tabi cahillik tecrübesizlik hepsi vardı ama geçiyor Allah kolaylık versin 

Amin inşallah Allah razı olsun Geçiyor ama bizde ne izler bırakıyor:(

0 oy
önce (946 puan) tarafından

37 aylık 12 kilo.

Sal bacım sal ben küçükken de saldım hâlâ daha salıyorum🤣 yerse yer yemezse aç kalır keyfi bilir. 

Daha yeni yeni yemeye başladı . Yemek yap koy kenara aciktigi zaman 1 yudum bile alsa ona yeterli .

Bu arada küçükken çok yanlış yapmışsınız çocuğa yemeklerden tiksindirmeyi siz bile yapmış olabilirsiniz.

Çocuk kustugu zaman 45 dakika hiç bir şey verilmez midesi dinlenmesi açısından . 

Muhtemelen sizin hatanızdan kaynaklı Reflü olmuş olabilir 

Mecbur zorlamak zorundaydım akşama kadar asla açlıktan ağlamıyordu ne verem hep reddedyirdu

0 oy
önce (446 puan) tarafından

Bende dokeyim biraz içimi kizim a 40 günlükken kalça çıkığı teşhisi kondu  malesef aparat takmaya başladım ama öyle böyle değil tam cicik kalça emmede hiçbir sorun yaşamayan bebeğim o aparattan dolayı memeyi bıraktı malesef çünkü emme pozisyonuna giremiyordu bacaklarının arasinda set bir plastik aşısı aşırı ayrık bacaklar sırtında sert mandallar zincirler Allah'ım aklımı kaybetmek uzereydim ben onun için herşeyin kaliteli rahat kıyafetlerini alırken o sert mandallar üzerinde uyuyacakti.artık ağlamaktan süt kesildi Zaten tam 7 buçuk ay boyunca taktı o cihazi 1 ay hiç yikamadim  yazın ortasında ağlamaktan mahvoldu yavrum terliyordu hareket edemiyordu kafasının arkası yapış yapış oluyordu saçları en sonunda kestim saçlarını zaten😢 bir anne olarak çok çaresiz hissediyordum kendimi Allah'ım keşke elım ayağım kırılsa da şuan bebeğim iylesse diye çok yalvardım. gittiğim bir doktor bu bebek iyileşmez dedi o an bütün dünya basima yıkıldı... Ne zor şeymiş insanın evladinin sağlığıyla imtihan olmasi  şuan iylesti bebeğim binlerce kez şükürler olsun rabbime öyle iyi bir doktor a denk geldim ki Allah razı olsun ayağına taş değmesin inşallah..   rabbim kalbine İnşirah ferahlığı versin canım  üzülme sağlık olsun yeterki. Gerisi gelip geçici inanki😢❤️

0 oy
önce (6,560 puan) tarafından

Arkadaşımın oğlu 6 aylık olmak üzere. O da şırıngayla veriyor. Çocuk ne mama tutuyor ne meme. Ilk aylar zıplayarak vs verdi de şimdi öyle de tutmuyor. Çocuk maşallah kilosu idare de çok ağlak ne uyuyor ne yiyiyor. Annesi 4 ayda mecbur ek gıdaya geçti. Biraz biraz ek gıda yiyiyor ama hala süt tutmuyor şırıngayla ne içse o. Perişan oldu arkadaşım da. Bazen ek gıdayı da kabul etmiyor bu sefer açlıktan uyumuyor da hiç. Rabbim yardımcımız olsun bacım 

0 oy
önce (4,827 puan) tarafından

cok gecmis olsun canim . ergoterapiyi arastirir misin lutfen . ben kizimi goturuyorum baska sebeplerden . iyi bir ergoterapist bulursan bu beslenme sorununu halledersiniz insallah 

0 oy
önce (7,743 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun çok güzel anlaşılır kendini ifade etmissin benimki de yemeyen çocuk ama seninki kadar değil yemedigi hergun stres gerilim ekleniyor elbet birgün yoluna girer hersey

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

26 aylık çocukta beslenme reddi ve öğürme sorunu neden olur?
26 aylık çocuklarda görülen beslenme reddi ve sürekli öğürme, genellikle zorlayıcı besleme süreçleri kaynaklı duyusal hassasiyet, gastrointestinal problemler veya yutma fonksiyonlarındaki gelişimsel gecikmelerden kaynaklanabilir. İştahsızlık ve kusma eğilimi, çocuğun yemek yeme eylemini olumsuz bir deneyim olarak kodlamasına yol açarak psikolojik bir direnç oluşturabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğun katı gıdaya geçişte çiğneme yapamaması nasıl düzeltilir?
Çiğneme becerisi kazanmamış çocuklarda öncelikle dil ve çene kaslarını güçlendirecek pratikler uygulanmalı, pütürlü gıdalara yavaş ve küçük miktarlarla geçiş yapılmalıdır. Çocuğun eline yiyecek alması için oyunlaştırma yöntemleri kullanılmalı, yemek saatlerinde baskı ve zorlama tamamen bırakılarak çocuğun kendi kendine keşfetmesi için güvenli bir alan oluşturulmalıdır.
Çocuklarda kronik kabızlık ve beslenme reddi nasıl yönetilir?
Kronik kabızlık ve beslenme reddi yaşayan çocuklarda, lifli gıdalarla beslenme düzeni oluşturulmalı ve sıvı alımı artırılmalıdır. Uzun süreli iştahsızlık durumlarında çocuk gastroenterolojisi uzmanına başvurarak dışkılama ve beslenme düzeni için tıbbi bir takip planı oluşturulması, altta yatan alerjik veya yapısal bir sorunun elenmesi açısından kritik öneme sahiptir.
Çocuğumun iştahsızlığı ve sürekli kusması durumunda ne yapılmalı?
Sürekli kusma ve öğürme yaşayan çocuklarda öncelikle reflü, gıda alerjisi veya mide hassasiyeti gibi tıbbi durumların dışlanması için doktor muayenesi şarttır. Fiziksel bir sorun yoksa, yemek saatlerini daha huzurlu hale getirmek, porsiyonları küçültmek ve çocuğun açlık-tokluk sinyallerine saygı duyarak zorlayıcı besleme yöntemlerinden tamamen uzaklaşmak gerekir.
2 yaşında iştahsız ve az kilo alan çocuk için neler yapılabilir?
2 yaş civarında 11 kg altı seyreden iştahsız çocuklar için öncelikle büyüme eğrileri uzman hekim tarafından takip edilmelidir. Kalori yoğunluğu yüksek ancak hacmi küçük gıdalar tercih edilmeli, yemeklerin zorla değil, çocuğun ilgisini çekecek şekilde sunulması ve öğün aralarında atıştırmalık kısıtlamasına gidilerek çocuğun gerçek açlık hissini deneyimlemesi sağlanmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 492 göst.
9 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Kaktusgil (617 puan) tarafından soruldu
+3 oy
36 cevap 2,839 göst.
24 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bayan Anonim (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 501 göst.
19 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Melek.06 (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 839 göst.