Yozgatlı misafirime akşam yemeğinde ne pişirsem?

0 oy
231 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (4,926 puan) tarafından

Kızlar Yozgat'tan gelin aldık baya kültür farkımız var ben de onun zevkle yiyeceği yemek yapmak istiyorum cuma günü eşiyle bize gelecekler. Ne yapsam acaba sizin oralarda misafire akşam yemeğinde neler yaparsıniz

8 Cevaplar

+1 oy
önce (187,715 puan) tarafından

arabasi yap gerci arabasi emirdagin ama yozgatlilar sahip cikmaya calisiyo 🤣

önce (273 puan) tarafından

Arabaşını sahip çıkmayan yok ki😅 şimdi bizim diycem ortalık karışacak🤣

sen oyle san memuranne arabasi bizimdir 😎 yunanlarda baklavaya tescil aliyodu baklava yunaninmi oldu yani 😏

önce (329 puan) tarafından

Konya da bizim diyo ama maalesef arabaşı bizim 

Ama senin gönlün olsun diye tamam diyebilirim 😁

önce (273 puan) tarafından

Herkes almış yapılıyor mu yapılıyor çok da şeyy etmemek lazım. Yiyene afiyet olsun😃

cacigida yunanlilar aliyo caciki diyo sarmaya sarmakii diyo bosver memuranacim arabasi bizim

-Reklam-
+1 oy
önce (66,039 puan) tarafından

herkesin yiyebilecegi menü olmali 

mercimek corbasi 

kofte patates 

havuc tarator.

cacık 

fasulye gibi

0 oy
önce (14,604 puan) tarafından

Bizim yörenin yemeği genelde beğenildiği  için ben kendi kültürümden yapıyorum yani misafir aldığım kişinin tarafından yemek yapmayı hiç denemedim açıkçası bilmediğim işe girişmeyi de pek sevmem ha yapsam yaparım ama kendiminkini daha da güzel yaptığım için onu tercih ederdim sakatat olayına vs girmeden klasiklerden devam 

önce (4,926 puan) tarafından

Ya ben de öyle düşünüyorum ama eşim işte ayıp mı olur basitmi olur dedi kafa karıştırdı birsz

Niye basit olsun canım Makarna haşlayıp koymayacaksın ya önüne 

önce (4,926 puan) tarafından

Ben şey düşünmüştüm karnı yarık pirinç pilavı yayla çorbası ortaya salata demiştim eşim de basit bunlar dedi Antalya bin sıcağında 10 çeşit mi yapcam bilemiyorum tatlı olarak triliceyi okeyledik ye yemeğe çok sıcak bakmadi

Bu dediklerin yeterli bir iki meze börek ekle tamamdır 

0 oy
önce (16,401 puan) tarafından

kendi yöresine ait yemekleri zaten biliyor yiyor. 

ha özel sevdiği senin de yapmayı bildiğin bir yemek varsa tamam ama onun dışında neyi güzel yapıyorsan onu yap. hatta kendi yörene ait yap. sizin yemekleri tanır eder. benim hoşuma gider. Karadenize hiç gitmedim, yemeklerini bilmem bir karadenizlinin evine gitsem bana yöresel bir şey hazırlasa memnun olurum. bize göre tamamen farklı bir mutfak ama denedim derim yani. 

hani nimettir bisi demek istemem ama bagirsagin icinde olani biliyoz gii ne kadar yikansada gecmisi belli bee

kokoreçi de millet ayıla bayıla yiyor. ben onu da sevmedim 😂😂

bir arkadaşım şırdan için o ne ya bk bu demişti, diğer arkadaşım da şırdan bir boksa ben boku seviyorum diye slogan türetmişti😂😂 

kokorec gene pisme tarziyla fark atiyo yaa digeri yerken piserkenki gorselide ic acici degil

o da aynı pokun baharatlısı😂😂 

şu bagirsak dolmasinin goruntusu bile bildin poh laa a digeri ekmek icinde gorunmuyo gorseli daha iyi en azindan ( ikisinide yemem) 

0 oy
önce (277 puan) tarafından

Bizim gelinimizde Yozgatlı ailemde çok var yozgatli normal yemek yiyorlar bizim gibi hani farklı şeyler yemiyorlar 

Yorumda karniyarik demisiin olabilir 

0 oy
önce (329 puan) tarafından

Bende yozgatlıyım bi arabaşı yapsan bayıla bayıla yerim ama o yemek kışa has diyecekler olabilir ben yaz kış yerim valla 

Yoksa siz ne yiyorsanız bizde aynısını yeriz 

Her yörenin tabiki kendine has yemeği vardır ama misafir çağırırken senin güzel yaptığın çok aşina olduğun yemek yapsan riske atmazsın

0 oy
önce (2,166 puan) tarafından

Hic bilmedigin kulturun yemegini nasil tutturcan ki ben corumluyum yillardir ankarada yasiyorum yani hem yozgatlilarla ic iceyim hemde cok kultur farkliligimizda yok buna ramen yozgatli bi misafirim gelecek olsa kalkipta etlac ya da arabasi yapmaya cesaret edemem cunku hic bilmedigim seyler ha bak damak tadi olarak baharatli olur yozgat yemekleri lezzeti yogun seyler severler o tarz biseyler yapabilirsin mesela corba olarak yuksuk corbasi olabilir manti ve nohutla yapiliyo icinde baharatlar oluyo zevke gore limon sıkılıp icilir ana yemek olarak standart bi karniyarik olur firinda tavuk patates soslayip pisirebilirsin kofte canaginda garnuturlu bisey yapiyolar o olabilir ya da guvec yanina bi pilavla servis edersin ortaya arasicak olarak icli kofte sarma dolma beyti yapabilirsin borek de olur meze olarak da yogurtlu biseyler aranir biraz cacik biraz istedigin bi salata yapabilirsin bizde menuye sulu yemek de illaki ekleniyo taze fasulye ya da bamya ekleyebilirsin istersen bence gerek yok tatli olarak da hem serbetli hem sutlu bi tatli yapip her zevke hitap edebilirsin bilemezsin nasil sevdigini cunku kibris tatlisi etimek tatlisi ya da muhallebili kremsantili bi revani yapabilirsin ya da ben olsam hazir kunefe alip dondurmayla servis ederdim 

0 oy
önce (2,502 puan) tarafından

Bende Yozgatlıyim. Normal yemekler yeriz. Arabasiyi çok severiz ama onu kışın sogukte yemek daha güzel olur. Bide bilmeyen hemen yapamaz tutturamaz yani.

Sen normal yemekler yap istersen. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yozgatlı misafire akşam yemeğinde hangi geleneksel yemekler yapılabilir?
Yozgat mutfağı denince akla ilk gelen ve misafirler için en ideal ana yemek seçenekleri testi kebabı, arabaşı çorbası, madımak yemeği veya bulgurlu köfte çeşitleridir. Özellikle arabaşı çorbası Yozgatlı misafirler için hem çok kıymetli hem de geleneksel bir ikramdır; hamuru ve tavuk suyu çorbası ile servis edilir. Yanına mutlaka bol yeşillikli bir salata ve yöresel bir turşu ekleyerek sofrayı zenginleştirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ev ortamında arabaşı çorbası ve hamuru nasıl hazırlanır?
Arabaşı çorbası için öncelikle tavuk suyu bazlı, acılı ve unla kıvam verilmiş bir çorba hazırlamanız gerekir. Hamuru için ise 1 litre suya 1 su bardağı un ve bir miktar tuz ekleyerek sürekli karıştırıp pişirmeniz, ardından tepsiye dökerek soğumaya bırakmanız yeterlidir. Hamur tamamen donup soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesilir ve çorba ile birlikte servis edilir; bu sunum Yozgatlı misafirleriniz için oldukça tanıdık ve özel bir jest olacaktır.
Yozgat mutfağında akşam yemeği sofrasında neler eksik olmamalı?
Yozgat sofralarının vazgeçilmezleri arasında yöresel bulgur pilavı, ev yapımı turşu, kuru fasulye veya nohutlu yemekler ile özel olarak hazırlanan hamur işleri yer alır. Misafire saygı göstermek adına sofrada mutlaka ev yapımı bir tatlı veya yöresel bir şerbet bulundurmak, yemeği daha unutulmaz kılar. Yemek seçiminde ağır ve çok yağlı gıdalar yerine, yörenin meşhur sebze yemeklerine ve bakliyat odaklı seçeneklerine öncelik vermeniz misafirinizin damak tadına daha uygun olacaktır.
Yozgatlı misafir ağırlarken yemek seçiminde nelere dikkat etmeliyim?
Yozgatlı misafir ağırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yemeklerin doyurucu ve geleneksel dokunuşlar içermesidir. Yozgat mutfağı daha çok hamur işi, bulgur ve bakliyat ağırlıklı olduğu için hafif bir sebze yemeği yerine daha etli ve besleyici ana yemekler seçmeniz beklenir. Yemeklerin yanına mutlaka taze pişmiş bir ekmek veya ev yapımı bir pide türü koyarak, misafirinizin kendi memleketindeki sofra düzenini ve sıcaklığını evinizde hissetmesini sağlayabilirsiniz.
Yozgat yöresine uygun pratik akşam yemeği menüsü nasıl oluşturulur?
Pratik ama etkileyici bir Yozgat menüsü için başlangıçta mercimekli veya bulgurlu bir çorba, ana yemek olarak salçalı bulgur pilavı eşliğinde etli bir yemek ve yanına mutlaka ev yapımı turşu tercih edebilirsiniz. Tatlı olarak yöresel bir kaymaklı ekmek kadayıfı veya sütlü bir tatlı menünüzü tamamlayacaktır. Bu menü hem hazırlaması kolay hem de Yozgat kültürüne oldukça yakın, misafirlerinizin beklentilerini karşılayacak samimi bir akşam yemeği seçeneğidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,211 göst.
21 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Nurdaan (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 293 göst.
10 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,455 göst.
8 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Merve yaşar (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 573 göst.