25 haftalık hamileyim, neden sadece basenimden kilo alıyorum?

0 oy
68 göst.
önce Diğer kategorisinde (583 puan) tarafından

Offf kizlarrr ya önüme o kadar çok çıkıyor ki jendime bakiyirum çok fena yaaa ..

25 haftalık hamileyim 80 klym  ...ve karından çok basen ve kalçadan kilo aldım ...basenlerimden midem bulanıyor çok kötü görünüyor daha Yolun yarısı ...

Kalça ve basenden almayip sadece göbeği çıkan annelerden olmak isterdim 🥲😢

3 Cevaplar

0 oy
önce (1,199 puan) tarafından

Ben normalde basenliyimdir hamilelikte 11 kilo aldım hepsi göbekten, top gibi çıkmıştı karnım

önce (583 puan) tarafından

Ay ne güzelllll ... Dışarı çıkmak istemiyorum ben kuzu çok fena duruyor yaaa

önce (1,199 puan) tarafından

Bence iyi yanından bak, karnın çatlama, doğumdan sonra karnın kalmaz belki 

-Reklam-
0 oy
önce (33,018 puan) tarafından

A haftamız aynıymış :) benim karnım kalçam basenim hepsi büyüdü. Yarım dünya modunda takılıyorum 

Bende öyleyim bendeee ...

Ne olurdu yani basen olmasaydı 

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Bence kız bebek geliyor 

Erkek kuzu 😁😁

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

25 haftalık hamileyim neden sadece kalça ve basenden kilo alıyorum?
Hamilelikte kilo dağılımı genetik faktörler, vücut tipi ve hormonlara bağlı olarak kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterir. Özellikle 20. haftadan sonra vücut, bebeğin gelişimi ve yaklaşan emzirme dönemi için kalça ve basen bölgesinde yağ depolama eğilimi gösterebilir. Bu durum tamamen biyolojik bir süreç olup, vücudun enerji rezervi oluşturma çabasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte bölgesel kilo alımı normal mi?
Evet, hamilelikte sadece göbek bölgesinden değil, basen, kalça veya bacaklardan kilo almak oldukça normal ve sık rastlanan bir durumdur. Vücut ağırlık merkezi değiştikçe ve progesteron hormonu arttıkça yağ dağılımı farklı bölgelerde yoğunlaşabilir. Önemli olan toplam kilo artış hızının doktorunuzun önerdiği aralıklarda seyretmesidir.
Hamilelikte kalça ve basen genişlemesi nasıl dengelenir?
Hamilelikte bölgesel kilo artışını dengelemek için doktorunuza danışarak günlük yürüyüşler yapabilir ve ödem oluşumunu azaltmak adına su tüketiminizi artırabilirsiniz. Ayrıca rafine şeker ve işlenmiş gıdalardan kaçınarak sağlıklı protein ve lif ağırlıklı beslenmek, vücut kompozisyonunun daha dengeli bir şekilde korunmasına yardımcı olur.
Hamilelikte ideal kilo alımı haftalık ne kadardır?
Hamileliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde sağlıklı kilo artışı genellikle haftada ortalama 300 ile 500 gram arasındadır. Kilo artışınızın takibi sadece basen veya göbek bölgesine göre değil, toplam vücut ağırlığınızın gebelik öncesi BMI değerine göre belirlenen hedeflerle yapılmalıdır.
Hamilelikte kilo alırken basen bölgesindeki yağlar nasıl yönetilir?
Basen bölgesindeki kilo artışı genellikle vücudun doğum sonrası emzirme dönemi için hazırlık yapmasıdır ve bu süreçte diyet yapmak yerine dengeli beslenme öncelikli olmalıdır. Eğer kilo artışınızın çok hızlı olduğunu düşünüyorsanız, bir beslenme uzmanından gebelik dönemine uygun, ödem attırıcı ve kas kaybını önleyici bir beslenme planı destek alabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 399 göst.
0 oy
6 cevap 499 göst.
0 oy
0 cevap 84 göst.
17 Eylül 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,890 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 329 göst.
23 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Minemf (5,129 puan) tarafından soruldu

Kategoriler