0 oy
631 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (43 puan) tarafından
Bizim yörenin adetimi yoksa genel birşeymi bilmiyorum ama doğum yaptıktan sonra eşler karılarına ne biliyim bir hediye bir altın kolye bilezik vs bişeyler alır. Eşime diyorum doğuma az kaldı hediyemi hazırla diye oda bizde öyle bir adet yok diyor ama alıcak gibi duruyor :) gerçi almasada olur sanki hediye almasa doğurmaktan vazgeçicek değilimde merakla bekliyorum :) 

Sizin eşleriniz sizlere ne aldı yada birşey aldı mı ? :)

16 Cevaplar

0 oy
(531 puan) tarafından
Cicek almis ama sanki butun cicek getirenler sozlezmis gibi ayni model ayni renk getirmis ;-)
(43 puan) tarafından
:) yada hepsi yakındaki çiçekçiden almış adamda gelene gidene aynı yapıyodur. Olsun o bile yeter
-Reklam-
0 oy
(2,200 puan) tarafından

Almadıda alıcak :D altın bilezik istedim hem imam nikahı kıyılırken bilezik sözü vermisti bizdede o adet var hem onun yerine hem dogum hediyesi :)  ben sigarayı bıraksın diye masraf cıkardım aslında hediye bahane :)

(43 puan) tarafından
Aynen mihir benimde yapmıştı gram olarak ama ev alacağımız için ben sende dursun dedim nede olsa borç varken onları gönül rahatlığıyla takamam :) 1 taşla 2 kuş vurmuş olucaksın çok iyi olmuş
(2,200 puan) tarafından
Evet mihir :) bide mihir senedi var imzalaniyo evlenmeden esyalar yaziliyo falan cok saçma ben yaptirmadim :) en onemlisi sigarayı birakması o kuşlardan
(43 puan) tarafından
Senet felan bilmiyorum da dinimizce zaten mihir var imam nikahında hoca ne kadar istersin diye soruyor bende en az ne kadar oluyorsa öyle olsun zaten durumu varsa fazlasıyla istemeden de yapar demiştim öylede oldu :) aynen hem maddi hem manevi etkiliyor şu sigara  o en güzeli
0 oy
tarafından
Bizde de öyle adetler yok cnm ama eşim iki bilezik tektaş bebişe de künye yapsam olur mu dedi okur dedim düşünmesi yeter yani 
(43 puan) tarafından
Seninki baya düşünceliymiş :)
tarafından
Aklına soka soka zorla düşünceli yaptım gibi :D :D
(43 puan) tarafından
Bende haftada bir hatırlatıyorum bak doğum yaklaştı diye ama o kadar düşünceli olcağını sanmıyorum :) 6 senelik beraberliğimizi var 1.5 senedir de evliyiz en başından beri altın sevmem dedim o kadar bilezik taktılar sadece nişan ve düğünümüzde taktım o yüzden bana bilezik alacağını hiç sanmıyorum :D
tarafından
Bende sevmem yüzüğümü bile sağda solda unutan tipimdir ama bu başka :D söyleyip söyleyip sonra onun fikriymiş taktiği :D :D
0 oy
(5 puan) tarafından

Daha dogumuma 1 ay var simdiden almis :D altin kolye istiyodum saolsun almis oda

0 oy
(1,145 puan) tarafından

ZateN doğum olunca adetler dile geliyor nedense:D 

(43 puan) tarafından
:)) aynen ya düğün ya doğum o zaman öğreniyoruz adetleri.  Ben cidden istediğimden değilde dalgasına söylüyorum yoksa doğuma kadar kaç kere çiçek aldı isim yazılı kolyem vardı eşimin kazağına takılıp kopmuştu bende sen yaptırcaksın diyip ona vermiştim oda kendi adını ekletip süpriz yapmıştı. Durum varsa oluyor zaten yoksa adetmiş bilmem neymiş istesende olmaz
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Benimde dogumuma 4 gün var eski evimde yer olmadığı için mutfak masam yoktu geçen hafta mutfağa masa birde orkide almış sağolsun 
0 oy
(471 puan) tarafından
Bizde böyle bise yok canım güzel bise aslında :) 
0 oy
(2,047 puan) tarafından
Kocam bilezik tarzı kelepçe aldı sağolsun :) daha iyisi sizlere olsun hanımlar
0 oy
(1,379 puan) tarafından
Görmedim ama bildiğim kadarıyla eşim Çeyrek altınli bileklik yaptırmış kizimizada ismi yazılı bileklik almış  Nasip se 5 6 güne gorucez ama bizde öyle bir adet yok yani içinden gelip almış 
(43 puan) tarafından
Hadi hayırlısıyla inşallah :)
0 oy
(2,263 puan) tarafından
Bizde adet yok ama eşim kesin alır doğum günümde yıl dönümünde bile ne kadar bişey alma desemde altın küpe bileklik kolye filan almadan gelmez
(43 puan) tarafından
İmkanı varsa birde seviyorsa süpriz yapmayı alır kesin bişeler ne güzel düşünceli :)
(2,263 puan) tarafından
Aynen canım Allahım başımdan eksik etmesin kocamı
0 oy
(13,626 puan) tarafından
Eşim özel bir şey yaptırdığını söylüyor ve bunu sır gibi saklıyor çok merak ediyorum 14 gün kaldı doğuma :)
0 oy
(2,849 puan) tarafından
Benim esim sevgililer gununde telefon aldi hem dogum hediyesi hemde sevgililer gunu :)
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Adeti geçtim. Ona bir çocuk verdiğin için . vesile olduğun için armağan verilmez yaygın . bana alamadı eşim. Tam maaşın yatmasına 2 gün kala doğurdum. Xamansız geldi bide. 

Sonradan hediye aldı etti sağılsun. Ama doğumda hastanede hediye olmadı hiç. 

Aslında adet olarak burda eşten ziyade kaynana alton takar. Genelde künye takar. Ama oda olmadı . beklentim de yoktu zayçten gerçi 
0 oy
(929 puan) tarafından
Ben almaz diye düşünmüştüm canım istemedimde açıkçası doğumuma 2 gün var geçen gün kolye almış kızımın benim bide eşimin ismi yazan çok mutlu oldum :) 
0 oy
(757 puan) tarafından

Birsey almazsa ıkınma canim dogurmaa :D

0 oy
tarafından
Bizde niye yoksa öyle adet :)) genellikle bizde anneye değil bebeğe alınır :) bana da alsın isterdim.

İlgili bir soru bulunamadı

414,254 soru

12,466,881 cevap

46,931 kullanıcı

Kategoriler

...