0 oy
2,909 göst.
Aile kategorisinde (1,262 puan) tarafından

Kızlar ben 2 cocugumla ilk esimden boşandım 8 sene sonra şimdiki eşimle evlendim 3. Senemizi dolduruyoruz elhamdülillah. Birtanede 1 yaşında evlâdım oldu eşim diğer evladlarimla şimdiki evlâdım arasında hiç ayrım yapmaz allaha şükürler olsun. Şimdi sorum şu aynı rahimde dünyaya gelenmi öz kardeş yoksa sadece babanın spremi ve soyadımı öz kardeşlik yapıyor diğer taraf hep çocuklarımı doldurmuş o sizin öz kardeşiniz değil annen başka adamdan doğurduğu için benimle şimdiki annenizin çocuğu olursa o sizin öz kardeşiniz demişler benim gözümde  benim rahminde 3.de dünyaya geldi öz ve öz kardeş oluyorlar gözümde gönlümde asla onlara demedim öz üvey :ermm:

25 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canim babalari ayni olup farkli anneden olanda öz kardestir

Babaları farklı olup annesi bir olanlarda öz kardes. Üvey olmasi icin mesela senin o iki cocugun birde suanki esinin onceden bir çocuğu olmus olsa onlar üvey olur ne anne ne baba bir olmadığı için yani oz kardes sizinkiler.
tarafından
Bence sen bu oz uvey konusunu kuranikerimden arastir cunku yanlis biliyorsun
tarafından
Canim o zaman sunu söyle kurani kerimi biliyorum Elhamdülillah ancak o kadinin karnindan çıktı her uc cocukta o zaman farkli eslerinden olanlar evlenebilir mi aslaa evlenemez. Kardes karindas lafindan gelir senin bedeninden cikan kardesler nasil olur da kardes sayilmaz.
tarafından
Canim o zaman sunu söyle kurani kerimi biliyorum Elhamdülillah ancak o kadinin karnindan çıktı her uc cocukta o zaman farkli eslerinden olanlar evlenebilir mi aslaa evlenemez. Kardes karindas lafindan gelir senin bedeninden cikan kardesler nasil olur da kardes sayilmaz. Malesef boyle bir anlayis var hangi surede tam soyler misiniz buna dikkat etmedim babadan geldigine dairse de tefsiri muakkak olmali kuranda namaz gecer 5 vakit olduğu yazmaz bunun gibi mesela. Islami bilgilerde bu yoktur çünkü
tarafından
Oz kardes uvey kardes sut kardes hic biri evlenemez
(1 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kardeşlik te özlük varsa evlenemez üvey kardeşler evlenebilir hüküm uydurmayın. Anne veya babalardan herhangi biri ortaksa özdür. Anne veya babaların ikisi de tamamen ayrı ise öz değil üveydir ve hüküm olarak evlenebilir ‍♂️ Sizin söylediğinize göre anneler ortak babalar ayrı olunca üvey ise her ikisi ortak olmayan kardeşlere ne denir? Kardeş değiller mi diyeceğiz. Üvey kardeş tanımı örfen de dinen de yanlış anlatılıyor. Yeni doğan çocuk babanın varsa önce ki eşinden doğan çocuklarının da baba bir öz kardeşidir. Annesi ortak olan kardeşleriyle de anne bir öz kardeştir. Hanım efendinin önce ki eşinden doğan iki çocuğu şu an ki eşinin ilk evliliğinden olan çocuğu varsa bu kardeşler üveydir ve hüküm olarak sadece bunların evlenebilmesi örfen sakıncalı olsa da mümkündür TÜRK DİL KURUMUNDAN AÇIN OKUYUN. Hüküm uydurmayın veya öz ve üvey tanımını Doğru anlayın. Evlilikte böyledir ayrıca miras hukukunda herkes kendi annesinin veya kendi babasından hak alır hüküm her kişi için ayrı ayrı değerlendirilir. Cevap verdiniz kişi (aşkbahçem) haklı (misafir) siz değil.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sana gore bana gore degil bu isler kurani kerim ne diyorsa o 

Ayni babadan olanlar oz kardes ayri babalardan olanda uvey kardes ama hukum aynidir evlenilemez oz kardesdeki butun hukumler aynidir 
(1 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kardeşlik te özlük varsa evlenemez üvey kardeşler evlenebilir hüküm uydurmayın. Anne veya babalardan herhangi biri ortaksa özdür. Anne veya babaların ikisi de tamamen ayrı ise öz değil üveydir ve hüküm olarak evlenebilir ‍♂️ Sizin söylediğinize göre anneler ortak babalar ayrı olunca üvey ise her ikisi ortak olmayan kardeşlere ne denir? Kardeş değiller mi diyeceğiz. Üvey kardeş tanımı örfen de dinen de yanlış anlatılıyor. Yeni doğan çocuk babanın varsa önce ki eşinden doğan çocuklarının da baba bir öz kardeşidir. Annesi ortak olan kardeşleriyle de anne bir öz kardeştir. Hanım efendinin önce ki eşinden doğan iki çocuğu şu an ki eşinin ilk evliliğinden olan çocuğu varsa bu kardeşler üveydir ve hüküm olarak sadece bunların evlenebilmesi örfen sakıncalı olsa da mümkündür TÜRK DİL KURUMUNDAN AÇIN OKUYUN. Hüküm uydurmayın veya öz ve üvey tanımını Doğru anlayın. Cevap verdiniz kişi hakkı siz değil.
0 oy
tarafından
Canım senın için üçüde aynı kardeş evet ama anneden değil babadan kardeş sayılıyor ne yazıkki bu boyle devam eder ne desek boş zihniyetleri bu şekılde sen zehırlemelerıne ızın verme
0 oy
(1 puan) tarafından
Anne baba ayrı olduğu zaman üvey kardeştir. Anne veya babalardan biri ortak olduğu zaman öz kardeştir. Bu kuranı Kerim de de böyledir örf ve adet olarakta böyledir. Mesela sizin eski eşinizden olma kız çocuğu ile şimdiki eşinizin sizden önce ki kadından doğan erkek çocuğu örfen sakıncalı olsada evlenebilir. Çünkü üvey kardeşler. Ama sizin sorduğunuz soruda çocuklar sizin çocuklarınız sadece babaları farklı. Bu yüzden hepsi öz kardeştir. Sonradan evlendiğiniz eşinizin sizden önce ki eşinden olma çocukları varsa ilk eşinizden olan 2 çocuğunuzla üvey kardeşler son eşinizden doğan son çoçuğunuzla öz kardeşlerdir. Hele ki sizin kendi doğurdunuz çocuklar babalar farklı olsa bile öz kardeşlerdir.
(6,687 puan) tarafından
Ya arkadasim eski postlari niye hotlatiyorsun bi tarihe bak oyle yorum yap
(1 puan) tarafından
mecbur kaldım eski yeni farketmez gelip okuyanlar oluyor. Resmen ayni anneden doğan çocuklara öz kardeş değildir diyenler olmuş bu kadar saçma cevapları görünce yazmak zorunda kaldım.
0 oy
(317 puan) tarafından
aynı durum bendede war hepsı kardes cnm ama babanın cocukları hukuken oz kardes 
(1 puan) tarafından
Aylin. Hukuken herkes kendi anne babasından düşen hakkını alır. Öz veya üvey farketmez. Anneler ortak ise üvey kardeş denmez. Ama toplumda böyle bir algı var. Dini hukuk çağdaş hukuk farketmez aynıdır herkes kendi babasından veya annesinden olan hakkını ayrı ayrı alır.
(317 puan) tarafından
onu kasdetmedım cnm mesela buda bnm 2 ewlılıgım maddı acıdan deıl bnm dogurdugum cocuklar otekı esımden olan we bu esımden olan oz kardes sayılmıyor ama gore kardes ama öz sayılmıyor ama bu esımın benden olan cocugu ıle otekı esınden olan cocugu oz kardes onu dıyorum

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 578 göst.
10 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.
6 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Mutluyum (568 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 204 göst.
12 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,236 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 787 göst.