Arkadaşlar ben buraya ara ara giren sonra yok olan bı arkadasinizim ;) ama aklıma sorular takılınca yeniden geliyorum hep .çünkü tek rahat konusabildigim yer burası...
Eşimle sorunlarım yüzünden bı sure ailemin yanında kaldım arkadaşlar ve şuan küçük bı evladımız olduğu için yeniden deneme yoluna giriyoruz ...
Fakat bu süreç bana çok şey öğretti .zamaninda babamın ayaklarınin üstünde durmadan evlenme diye defalarca kez ikaz etmesi buna rağmen evlenmem ...çok haklıymış .Aslında evlenir evlenmez haklı olduğuna kanaat getirdim fakat bu süreç acı acı gösterdi herseyi...Hem maddi hem de manevi...
Evime geri evet eşim çalışır calismamazlik etmez ,hem de iyi çok iyi kazanır Evinin ihtiyaçlarını da karşılar ...Ama para konusunda özellikle bana para vermek konusunda eli hep korkak olmustur .sanki ben o paraları dışarda gezip tozup harciycakmisim gibi ...
Bu süreç daha da acı gösterdi ki .benim eşim sırtımı dayayabilcegim biri değil ve maalesef hayat da her zaman toz pembe değil ...Düşenin dostu yok ,ve herkes kendinden sorumlu...
Ben şuan onunla yeni bı hayata basliycam evet oğlum için ,ama bende mutlu olmaya caliscam .çünkü ben mutsuz olursam oğluma nasıl mutluluk verebilirim ki ?!
Bunun içinde uretmem lazım hem kendi mutlulugum için bunu yapmam lazım hem de hayatın acı gerçeği olan maddiyat için ...
Dediğim gibi dusenin dostu pek olmuyor .kendi parasını kendi kazanamayan bı insan da hep eziliyor .kadın da olsa ...kim olursa olsun ...gücün olmuyor. Yavruna bile mahcup oluyorsun.asil mahcup olması gerekenler rahat rahat davranirken sen mahcup oluyorsun bı anne olarak ..
Lafı çok uzattım ama duygu durumumu anlamaniz açısından yaptım bunu ...
Neyse canlar geleyim esas meseleye ;
Ben kendi paramı kendim kazanmak istiyorum ama yola nasıl başlayacağım bilmiyorum.hayat hiç garanti değil 26 yaşıma kadar hiç çalışmadığım için sigorta başlangıcim bile yok maalesef:(sigortami ödemek ya da bı birikim yapmak şuan bilmiyorum ama gelecege umutla bakmak istiyorum...
Aslında açık öğretim okuyordum evlenmeden ve bikac dersim kalmıştı onları versem kpss girsem yeterlilik sınavlarına girsem Hocalik yapabilirim .ama bu cokzor ve meşakkatli bı yol .ne kadar yapabilirim bilmiyorum.calisip didinip sonunda basaramamaktan da korkuyorum .ve birde şu var ben cocuguna biraz fazla bağlı kaygılı annelerdenim ..onu bırakmak ondan ayrılmak onu başkalarına emanet etmek bu fikirler bana acı veriyor
Evde para kazanma adına biseyler yapsam diyorum ama ne yapabilirim hiç mi hiç fikrim yok . kendi sigortami ödeyip biraz da birikim yapabilecek kadar bı iş yapabilsem benden mutlusu olmaz...
Umarım yazdıklarım bu işlerde bı fikri olan birine ulaşır ve bana bı fikir verir ..ben hangi yola girip de cabalasam ne yapsam bilmiyorum .
Sabırla okuyan herkese teşekkürler ,♥️