500 gr un
2 yumurta
125 gr tereyağı(eritilip, soğutulmuş)
1 yemek kaşığı ekşi krema ya da yoğurtta olur
Yarım çay kaşığı maya
1 su bardağı sut
İçerisine:
500 gr öğütülmüş ceviz
500 gr şeker
Yarım çay kaşığı kakule
Şerbet için;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı bal
3-4 damla limon suyu
Aralarını yağlamak için eritilmiş 250 gr yağ
Azerbaycan Baklavası Tarifi'nin Yapılışı
Hamuru yoğurmak için sütü ılık olacak şekilde ısıtıp içerisine mayamızı ekleyip köpürmesi için 10 dak kadar bekliyoruz.
Bu esnada unu eleyip üzerine eritilmiş yağımızı , ekşi kremayı, yumurtayı ilave ediyoruz.
Maya köpürünce onu da üzerine ilave edip yumuşak hamut yoğuruyoruz.
1 saat ustu kapalı şekilde sıcak yerde mayalandırıyoruz.
Bu zamanda içerisi için ceviz şeker ve kakuleyi karıştırıyoruz .
Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ,kaynamaya başlayınca 3- 4 damla limon suyu sıkıyoruz.
Daha sonra ocağı kapatıp 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Mayalanmış hamurdan 10 künde yapıyoruz.
2 si büyük olsun alt ve üst kat için.
Fırın kabı yağlanıyor ve alt katın yufkası yayılıyor kaba serilip üzeri yağlanıyor.
1 su bardağı içlik içerisine ekleniyor.
Diğer katlarda bu şekilde devam ediyoruz ama orta katları olabildiğince ince açın.
En üst katı kalın ve düzgün açın baklavanın üzeri güzel olsun diye.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin, ceviz fındık veya bademle süslenebilir yada benim gibi yapa bilirsiniz.
Hamurdan küçük çiçekler keserek süsleyebilirsiniz.
Baklava 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında üzeri az kızarana kadar pişirilir.
Sonra çıkarıp arda kalan yağı üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına atıyoruz.
Bu sefer derece 150 olacak ve üzeri tam kızarana kadar pişireceksiniz.
Baklava fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine soğuk şerbet dökülür ve 1 gece dinlendirilip servis edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun)))
( Türkçe tarifi bilmiyorum diye kopya atdım canım) Youtubede yazarsan gelir