0 oy
338 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Malum ramazan yaklaşıyor o zamana 7 aylık oluyorum oruç tutsam bi sakıncası olur mu kimisi sütün azalır kimisi bebeğe zararı olur diyor ama ben tutmak istiyorum :(

14 Cevaplar

+1 oy
(1,231 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Allah tutmama imkanı vermiş hastalık annelik durumu varken tutmayı ben biraz dine muhalefet olarak görüyorum çünkü o bebek sana muhtaç senden besleniyor saatlerce aç susuz kalmak hem kendine hem bebeğe işkence. Dİnimiz işkence dini değil kolaylık dini.Benim görüşüm bu yönde şahsen ramazanda 9aylik hamile olacağım tutmayı düşünmüyorum normalde hiç kaçırmam çok şükür ve 5vakit namazımı da kilarim ama fikrim bu yönde gene de doktoruna danış o onay verirse neden olmasin
-Reklam-
0 oy
(725 puan) tarafından

Bende istiyorum zaten geçen yılın borcu da var hiç rahat değilim sma sekerim var aç kslmamsm lazım bilmiyorum:(

tarafından
Benimde adet günlerimden kalan borclarım var üstüne birde 30 günlük bir borç istemiyorum
(725 puan) tarafından
Mecbur bebeğimiz için yapmamiz gerek:(
0 oy
tarafından
bende cok istiorum ama bu sene kaza yapicazz dayanamayiz cunku son ayimda olucammm
tarafından
Hmm evet son ay bebek daha çok acıkır anne karnında
tarafından
zorlama bence sende 7 aylikken dayanamassin seneye tutarsin
tarafından
Zaten niyet etmeden denemeyi düşünüyorum eşimde tutma diyor
0 oy
(4,757 puan) tarafından
Şuan kaç haftalık bebeğin kuzum 
(4,757 puan) tarafından
Benim kızım olacak bana 24 temmuz dedi canım kızlar geç gelir diye biliyorum kuzum
tarafından
Erkekler mi kızlar mi 9 ay 10 gün oluyor tam bilmiyorum
(4,757 puan) tarafından
Ben kızlar geç doğar diye biliyorum tatlım
tarafından
Özele gitmiştim cinsiyet için öyle demişti Allah bilir bakalım ne zaman olacak
(576 puan) tarafından
Kizlar gec olur benm de 28 de dogum olcak ins 've ilk kizim 9 ay 11 kaldi baktikqgelecegi yok suni sanci taktik:)
0 oy
(6,138 puan) tarafından
Bende 8 aylık olcam tutamam herhalde ama bırakmakta istemiyorum 
tarafından
Öyle evet kaynanam eltime tutturmuş hiç bir sıkıntı olmadı ama bilmiyorum her bünye aynı değil
(6,138 puan) tarafından
1 gün denersin ona gore diğer günler tutarsin
tarafından
Evet niyet etmeden öyle yapmayı düşünüyorum
(1,231 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Niyet etmeden diye birşey olmaz canım niyet tartışmaya açık bir konu değildir sahura kalkmak oruç için birşeyler yemek zaten niyettir öyle yapıp ben ağızdan niyet etmedim dilemle deyip bozarsan daha günah 61gun kefareti var .
0 oy
(208 puan) tarafından
Benim doğumuma geliyor ramazan son aylarında olmuş olucam mecburen yemek zorundayım erken doğum sıkıntısı falan da var bebeğe zararı olmasin
tarafından
Aynen umarım sağ salim kucağına alırsın bebeğini Allah uzun ömürler versin
(208 puan) tarafından
Amin canım hepmz sağ sağlık alalım yavrularimizi
0 oy
(7,137 puan) tarafından
Bende 7 aylık olcam Ozmn napcan bilmiyorum 
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Kadınlara oruç tutma ile kolaylıklar sunulmuş dinimizde. Ortalama 16 saat oruç süresi olacak. Benim bulundugumyerde akşam sekiz buçukta imsakta 4te. Ben gece suresinde ne kadar yiyebilirim ya da sıvı alabilirim. Bu kosullarda Gündüzde orucu uykuya tüttürürüm bide enerji kaybı olacak harekette zorlanırım diye tutmayı düşünmüyorum. Ramazan yıl içinde en sevdiğim hiç bitmesini istemedigim aydır. Orucu o iftar vaktini ne kadar cok sevsemde karnımdaki bebeğin ve benim sağlığım onceligim. Oruç gibi olmasa da yapilacak baska ibadetlerimizde var. Eğer oruç tutacaksanizda tansiyona dikkat edin.
0 oy
tarafından
Canım herkesin kendi kararı 16 hagthaft hamileyim rabbim izin verirsse saglıklı il ilgili bir sorun yoksa tutmaya düşünüyorum
0 oy
(351 puan) tarafından
Bende 7 aylık oluyorum ablam 4 aylıktı tuttu çok rahat geçti dedi ama bizimki büyümüş oluyor aç kalır çocuk yine de denerim şahsen.. 2 tane borcum vardi
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Aslında ek gıdaya geçmiş oluyorsun. 3 kere emzirsen ek gıda versen aç kalmaz bebiş. 

Sütün .azalmaası için de sahura kadar sağlıklı beslenirsin.süt arttırıcı şeyler yersin belki olabilir .

2 3 gün ddene kendini olmadı. Baktın azalıyor süt. 

Bırakırsın olmaz mı 
0 oy
(213 puan) tarafından
Borclanmamak icin bende tutmak istiyodum ama gunler uzun bebek artik yediklerinden besleniyo canin uzun süre ac kalman iyi olmaya bilir illada tutmak istiyosan bi doktoruna sor 
0 oy
tarafından
Oruç tutuluyor canimm ama bazı kadınlar tutmuyor cnku onzamna bebeğin tam gelişimi başlamış olck. Çevremde herkes karnı burnunda tutuyordu valla. Bnm ikinci ayına denk geldi ramazan tutmadim cnku malum mide bulantısı kusma zaten borç oluyordu bnde tutamadım. Ama ilk 15 gün tuttum sadece 
0 oy
tarafından
geçen yıl 7 aylık hamileydim urfada yasıyordum 50 dereceyi bile gördüm ama oruç tuttum cok şükür Allah yardım ediyor bu yıl yine tutacağım oğlum 9 aylık falan olucak

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 116 göst.
1 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Elif3405 (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 228 göst.
23 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.

409,028 soru

12,293,875 cevap

38,283 kullanıcı