Ketilda su kaynatılır sonra kaynayan su alt demlige hepsi konulur demlik soguk oldugundan sıcaklığını dusurur suyun o yuzden kaynatilir kaynamaya basladiktan sonra 1 dk fokurtatilir bu arada tabiki ust demlik de isinmis olur.Sonra demlige kaynayan su biraz yuksekten dokulur caya oksijen verilerek usttu kapatilir alt au bittiyse tekrar konulur cay alti kaynadiginda kapatilir.Kaynayan su ustteki cayi da kaynatacagindan hem cayi bogulandirir hemde acilastirir o yuzden kaynatmamak en guzel puf nokta...Cay sogursa ocaga koyulur isitilir ama kaynatilmaz...Caykur cay kullanilir...Bu arada karadeniz geliniyim caylari ben yaparim kimse benim gibi cay demleyemez evde kayinbabamin yanina gidince ozellikle bana demletir.Millet cay demlemeyi bilmiyor caya kacak cay mi atilir sacmalik