Bır adam varmıs bırde koyun surusu varmıs adamın bı tane koyunu her sene ıkız buzagı verırmıs adam da her sene ıkız doğuruyor dıye satmak istemiyormus sonra bu koyun buzagı vermemeye baslamıs adamın bırı koyununu baska koye koca goturmus buzgısı olsun dıye bu adamda goruyor nrden gelıyon dıye soruypr adamda benim koyunu koca tuturdum geldım dems adam oluyormu oyle demiş oda olur tabı neden olmasın demıs sonra bu adamda koyunu arabaya atmış o adamın kocuna goturmus para vermıs koyunu koca tutrmus adama sormus tutugunu nasıl bilcm oda sabah aykta olursa tutmamstr yatyosa tutmstr demıs sonr adam sabah erknden klkıp bkıyor aykta yine arabaya atıp gdyo yine geliyor ertesi sabah bıda bakıyo yıne aykta bugunde atıp gdyor para verypr adam gıde gel bıkmıs her sabah koyuna bakmaktan da bıkmıs ertesı sabahta karsına dems kalk karı gıt bıde sen bak su koyuna kadın gıdıyor bakıyor koyun araba ya bınmıs adamı bekliyor kadın bagryor herıf herıf gel senın koyun araba ya bınmıs senı beklıyo
Anlaynlar :)))))
:))))))))))))))) güzel ince severim
Ne olmus yaaa anlamadim derken birden dank etti gulmeye basladim gece gece iyi geldi :D
İki kere okudum anlamadım.çatlicaam :D
Köylünün biri oğlunu şehirden evermiş. Oğlan bir süre sonra şehre taşınmış. Kendine göre iş bulup çalışıyormuş. Bu arada bir de erkek çocuğu olmuş. Adam hem pazardan masrafını almak hem de torununu görmek için şehre gitmiş. Tabi gelirken heybesini hediyelerle doldurmuş. Her ne yaptıysa gelinine yaranamamış. Şehre indiğinde doğruca oğlunun evine gitmiş. Daha eve girerken gelininin memnun olmadığı belli oluyormuş. Odaya geçmişler. Adam torununu kucağına alıp severken bir ara gelin: - Oğlumun dedesi geldi, gelmeden gidesi geldi, demiş. Adam çok içlenmiş, öfkelenmiş ama sezdirmemeye çalışmış. O da: - Dedesinin adı Durali, bugünde buralı, yarında buralı demiş.”
:) aksam okumustum bunada gulmustum
1,508,069 soru
24,614,463 cevap
364,253 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın