26 hafta sonrası değişmez.
Çünkü 21. Haftaya kadar değişiklik olabiliyor. Doktorum bana şöyle bi açıklama yapmıştı; omurga kemiği 21. Haftaya kadar oluşumunu sürdürdüğü için, erkek organı gibi görünebilir ve yanıltabilir tahminde. Ki öyle de oldu bizde. Ama birkaç farklı doktora gidip sanki hiç tahmin duymamış gibi de davranabilirsiniz. Onların da fikrini alırsınız hem. Ultrasondan ultrasona, doktordan doktora, hastaneden hastaneye ciddi fark var. Misal benim kızım için 31+5teyiz şuan, iki doktora gittim enfeksiyon vs durumlarım olduğu için... Ikisindeki değerler de farklı çıktı. Baş karın çevresi ve bacak ölçümü değerleri** ama en farklı olanı kiloydu. biri 1730 derken diğeri 1550 dedi. 180 gram ciddi fark. Bi gün önce başka bir doktora görünmek zorunda kaldım aradan 24 saat gecmemisken 180 gram fark olusur mu hem de artı değil eksi yönde diye sorunca, ultrasonlar doktorlar farklı ölçüm yaparlar. Net yanıtı doğana dek bulamazsın. Kendini korkutma sen dedi... :) Ben fazlayı baz alıyorum içim daha rahat oluyor... :)