0 oy
600 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (964 puan) tarafından

Selamın aleyküm arkadaşlar. Kızım 5 aylık. Öğleden beri gaz sancısı var ağlıyor.  Bacaklarını çekip çekip bırakıyor.  Ona yardım etmek istiyroum müsade etmiyor dokundurmuyor. Biraz zeytinyağı ile karnına masaj yaptim. 2 çay kaşığı da icirdim. Zaten hergün iciriyorum. Sonra bir kaç kez pirt pirt yaptı ama tam rahatlayamadi.

Parmak uclarimla karnına pit pit vurmaya başladım. Aslında doğru kelimeyi bulamadım vurmak dan astım hani hamurun mayası gelmiş mi diye bakarız ya işte öyle parmak ucu hareketi. Böyle yaptıkça sakinlesmeye başladı.  Galiba karnı ağrıyor diye calpol verdim. Yarım saat sonra epeyce gaz çıkarttı. Ama karnına hala öyle yaptıkça susuyor elimi çekince ağlıyor.  Bacaklarina bisiklet hareketi yaptiriyim diyorum ama yok çekiyor karnına doğru topluyor bacakların. Sıcak su torbası da denedim onu da yanastirmadi kendine.  Ne yapabilirim çocuğumu rahatlatmak için? ? Gaz mi karın ağrısı mi tam olarak onu da anlamadım.  Ama ikiside var gibi. :( :( 

Bu arda dün tadimlardan patates günüydü. Buharda haşladim 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp yedirdim. Toplamda yediği miktar 3 tatlı kaşığı patates. Acaba o mu bişey yaptı. Çok ağlıyor ya 

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından

canim bk benim de bebegim.gaz sancisi cok cok asiri vardi mahalle sesini duyardi  o kadar ki bagirrdi .... her segerinde acile goturrduk filmi cekilirdi ve tatamoyle gaz dolmus derdi doktor lavma.verrdi ..... daha sonra kayananam ve eltim.dediki dalan yesi.sabun kullanilmamis olani kucuk bi parca kes bicakla fitil sekli ver ve bebegin poposundan icine koy .....5 dakika bile surmuyor ne var ne yoksa cikarir dediler ... oyle yaptim acaip iyi geldi poposundan fitili koydum ve altini baglafim kucagima aldim bebege uardimci olmak onu kendime dogru tuttum kucagimda ve ayaklarini iki tarafima actim ne var ne yoksa cikardi oyle bi rahatladi ki baknsana nasil.fitil sekli verdim.resmini de yollayim istersen dene bi ben yaptim.pisman olmadim.her sseferinde laa.vermekten cok cok iyiydi .... cok degil 2 dakikada cikardi .... 

image

(964 puan) tarafından
Allah razı olsun bu sabun olayını biliyorum annemde hep der ben sizi öyle büyüttüm diye. Ama bugün 2 kez dolu dolu kakali bez aldım. Kabiz değil bence şuanda ama gaz var. Onu da çıkartır mi?şimdi eşim geliyor işten çıkmış duşa sokacagiz sonra da bunu yapsam gazını çıkartır mi diyorsun
tarafından
allahs emdem de razi olsun canim benim.tabikide ozellikle.gazi cikariyor ne varsa ne yoksa bosaltiyor icini .... once bunu denee daha sonra dusa koy temiz temiz uyur yavrucak .....sabun kullanilmamis olsun yalniz
(964 puan) tarafından
Tamam canım sagol
(3,249 puan) tarafından
Bu sabunu biz cok yaptik kucukken kesinlikle tavsiye ederim hem gaz hem kakaya birebirr
(3,696 puan) tarafından
Bebeğin poposundan uyararak yaptırmaya başvurursanız uyarilmadan yapmamaya alışır kızlar.   Üstelik yesil sabunun faydası olsa da yakar poposunu. Kayınvalidem ben görmeden bi kere yapmış kızım o gece cok ağlamış ve poposu kızarmıştı o yüzden soylemek istedim.
-Reklam-
0 oy
(2,131 puan) tarafından
Benimkide ikigundur tamda boyle cikariyo gazinj ama bi turlu bitmiyor kulak copunu hafif yagla poposuyla ugras hafif ucunu cikariyolar 
(964 puan) tarafından
Gülüm ya derdimiz ayak zaten. 1 çift çorap bile giydirsem su gibi terliyor
 Ayaklar sürekli ıslak ve buz gibi. Patik de denedim yine aynı.  Hiç bişey giydirmeyince yine Üşüyor buz gibi oluyor. Ayaklarda başımiz dertte anlayacağın. Ayaktan alıyor muhtemelen gazı da
(2,131 puan) tarafından
Bi corap vardi bambu ondan al terletmiyo
(964 puan) tarafından
Adını biliyor musun yoksa bambu bebek çorabı diye mi geçiyor.  Hemen bakiyim da alıyim ya neyse o çorap
(2,131 puan) tarafından
Valla kayinbabanin ayaklari ayni bu sekilde terliyomus ona almistik yetiskine var bebegede bardir eminim  bambu sadece
(964 puan) tarafından
Tamam bacim çok sağol
0 oy
(2,131 puan) tarafından

image

bu canim sanirimm 

(964 puan) tarafından
Tamam canım araştırıp alacağım çok sağol.  ❤
0 oy
tarafından
Kulak pamuğunu zeytinyağına batırıp poposunun içine doğru sür inşallah hemen yapar rahatlar bide kuru kayısı varsa kaynat suyunu içir
(964 puan) tarafından
Bitanem kaka yaptı 2 kez. Gaziantep çıkar mı bu yöntemle
tarafından
Dene canım denemek bedava gazı çıkar inşallah rahatlar kuzucuk
(964 puan) tarafından
Duş aldırdım biraz rahatladı suya girince. Karnında hala sertlik var ama daha sakin şuanda. Gaziantep çıkar mı yazmışım ya şimdi fark ediyorum pardon canım ☺ gazı çıkar mı demek istedim sen zaten anlamissin❤
tarafından
Anladım canım sıkıntı yok inşallah tamamen geçer sancı falan kalmaz
0 oy
tarafından
Ilk öncelikle sıcak su torbasını bebeğine yaklaştırma canım lütfen çok tehlikeli ben çok korkarım Allah korusun patlar felan..

Canım bazen benim kızımda yapıyor gece ağlayarak susturamıyorum resmen Bide biz 11 aylık olacaz ben acı yavşan otu diye bi ot var onu kaynatıp veriyorum hemen dinleniyor küçükkende  çok verdi annem kızıma nanede verebilirsin. Patates yapmış olabilir benim kız ne zaman patates yese hemen kabız oluyor .
(964 puan) tarafından
Kuzum sıcak su torbasına kaynar su koymuyorum banyo suyundan bir tık daha sıcak oluyor.
dediğin otu hiç duymadım ilk defa senden duyuyorum. Şimdi duş aldırdım biraz sakinlesti.
Patates Kabiz yapmış olabilir demişsin ama bugun 2 kez kaka yaptı. Buna rağmen Kabiz olabilir mi ?
0 oy
(806 puan) tarafından
Bir çay kaşığı rezene ver canım rahatlar günde 3 kez 1 çay kaşığı verebilirsin dedi bana doktor
(964 puan) tarafından
Verdim cnm fayda etmedi
0 oy
tarafından
Patates  gaz yapar sana avokado tavsiye ediyorum  ez yedir  kakasini yapar hemen 
tarafından
Evet ben de bir yerde okumustum patates cok gaz yapiyo diye vermeyecem nişasta zaten  havuc kabak avokado bulabilirsem yerelmasi bal kabagi verecem  elma muz da ama elimden geldigince mevsim meyve ve sebzeleri vermeye calisacam
tarafından
Bizim inek sutu alerjimiz var malesef onlari veremiyoruz
(964 puan) tarafından
Aaa öyle mi ne zamana kadar yemeyecek peki
tarafından
Iki 6as galiba
(964 puan) tarafından
Oo baya dikkat etmek gerekiyor o zaman alerjik bebeklerde.
0 oy
tarafından
Canım belden aşağısını sıcak suya sokup beklet o çok rahatlatıyor birde kimyon çayı yap bir kaç çay kaşığı ver şifa olur inşallah kuzuma
(964 puan) tarafından
Kimyon da verdim rezene de verdim cnm. Duş aldırdım 10dk uyudu yine agriyla uyandı. Ama şimdi rahatladı şükür çıkarttı gazını

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 240 göst.
+1 oy
13 cevap 330 göst.
0 oy
3 cevap 168 göst.
6 Aralık 2022 Diğer kategorisinde elis (2,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 129 göst.

410,589 soru

12,352,483 cevap