Fikirleriniz farklı olabilir, görmüşlüklerinizde farklı olabilir bunlar cok normal şeyler, bunun icin biraz uyum gerek, ne derler her yiğidin yoğurt yiyis şekli farklıdır, bizde de şunu derler her evin soğan kavurma şekli farklıdır, eşimin ailesi ile aynı memleketteniz yemek kültürümüz herseyimiz aynı yeri geliyor yapma sekli farklı oluyor, ben 16,5 yasimda evlendim, yemek yapmayi kendi kendime öğrendim kaynanam herşeyi bana bıraktı bir acı bir tatlı yapa yapa, ama bilmedigim yerde biz bunu bu sekilde yapıyoruz derdi onların gibi yapmaya çalışırdım, benim babam tarafı eşim tarafına göre daha serbestler, eşim tarafi oyle degil, ben amca oglumla abim gibi sohbet eder konusurum ama esim amca kızı ile selam merhaba okadar, biz cesit cesit yemek yapardık kaynanam tek yemek yapardi,ben tam tesetturlu degildim kapaliydim ama disari çıkınca normal etek penye seklinde çıkardım, eşim tarafi feracesiz çıkmaz, babam tarafı kadinlar disari çıkınca bas kapali ama boğaz acik sekilde çıkar, eşim tarafi kendi aralarinda dahi tam tesettürlü otururlar, yeni evlendim yazmam hep arkadan bağlardım bogazim dışarıdaydı kaynanam kızım kaynin kayinbabanin yanında kapat derdi bilmiyordumm çünkü gunahmi değilmi, bazen unutuyordum kayinbabam uyarırdı, daha da dikkat ederdim, onlara uyum saglamam zor olmadı, ayni memleketten olmamiza rağmen aile yaşantılarımız farklıydı, kaynanam kayinbabam yeri geldi kizima kızdım diye bana kızdılar ama bir gün karşılarına geçerek tek kelime etmedim buyugumdur bir lafi sözü benden üzere olsun dedim, demem o saygida kusur etmedim, bana kaynanam başını böyle kapatma dediginde sana lne eşim karışmıyor sen kimsin bana karışıyor deseydim, yemegi böyle değil söyle yapıyoruz dediğinde ben böyle biliyorum, boyle yapiyorum deseydim, hemen her sözlerinde lafi şap diye karşılığını verseydim emin ol eşimin beni okadwr sevmesine rağmen bu saygisizligim sevgisini bitirirdi, bu demek olmuyor onların dediklerine cevap vermemem ezilip kole gibi kullaniyor olmam olmuyor, bu benim gördüğüm saygı, saygı gosterilmeden kimse sevgi beklemesin, 6 haftalik gebeyim hacibabam amelyat oldu, eşim babami kaldırmada yardım etme diyor, kimsenin hamile oldugumdan haberi yok, ama onu öyle gorunce dayanamiyorum hemen yardım ediyorum, yarin tam bir hafta olacak bir 5 dakika oturma nedir görmedim, bunu kendi babam olsada yapcam, babamdan farksiz benim için, bi tokat atsın yeri iyileşir amaa sözlerin kalp kırıklığının yeri iyileşmez, şimdi bakiyorum saygılı davranmak büyüğüne hurmet etmek kölelik olarak adlandırıyor ama öyle değil Allah yardımcın olsun