0 oy
642 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (81 puan) tarafından
Aslnda eşimle aram iyidi taki baska şehre kendi ailemn yakınına taşınana kadr...şöyle biz baska sehirde esimin ailesine yakn biyerde oturuyordk esimle aram iyidi o genelde isten gelr bikac saat arkdslaryla görsr eve gelr ben eşim kskanc biri oldgu icn tek biyere ckmama izin vermez sadece h.sonlari onnla bikac saat dsari ckardk sonra kira fazla geldi cocuk oldu masraflar cogalnca orda zor durumda kaldk ailemn oldugu sehire tasnmaya karar verdk üc ay oldu buraya geleli buraya geldkten sonra esim cok degsti her seye kızıyor aramz sogk huzursz o daha cok telefonuyla ilgileniyor sürekli tartşr oldk kendimi cok mutsz hissediyorm kimseye anlatamyrmda sizinle paylasmak istedm

7 Cevaplar

+1 oy
(964 puan) tarafından

Esimgil bana görücü geleceginde babamın tek şartı ben şehir dışına gondermem oglunuz gelsin burda is bulsun evi burdan tutsun  dedi. Kabul ettiler biz nisanlanik düğüne yakın eşim gelip is bulacak ev kuracaktik.

Düğüne 2 ay kala ben ani bir kararla vazgeçtim. Ve onun yaşadığı şehire yerlesme kararı aldım. Babamı zor ikna ettim ama en nihayetinde kabul etti.

Şimdi gelelim vazgeçme sebeplerime.
  • Adam gelmiş 30 yaşına burda doğmuş büyümüş kurulu bir düzeni var. Onu bozup başka şehirde yeni hayat kurması çok zor olurdu.
  • Kadın bırakabilir ama erkek çok zorlanır ailesini bırakırken. 
  • İşi olur mu olmaz mı derdine düştüm 
  • Evlilikte hersey oluyor. En ufak bir gecimsizlikte bile kalkıp bana diyebilirdi senin için geldim buraya duzenimi bozup.
  • Adapte olamayabilirdi.
  • Arkadaşlarını özlerdi.
  • Yeni çevre kuramazdi....
Maddeleri sana daha uzatavilirim. Çok zor bir durum erkekler için yeni düzen kurmak. Eşinde zorlanıyor olabilir. Bunu da açık dile getiremiyrodur tavır yapiyordur sürekli tartışma çıkıyordur evinizde eşini anlamaya calis. Belkide zorlanmistir adam
(2,690 puan) tarafından
Kadınlar da doğup büyüdüğü belirli bir duzeninin olduğu yerleri birakip gidiyor, kadına da ailesinden çevresinden kopmak zor geliyor, kadın da isterse en ufak tartismada senin için geldim buraya diyebilir, adapte olamayabilir, arkadaş bulamayabilir, çevre kuramayabilir...

Maddelerin hepsi her iki cins için de geçerli. Erkeğe has bir sebep göremedim açıkçası.
(964 puan) tarafından
Çok haklısın ama toplumumuzda genelde evlenilince erkek ailesine erkek yasamina daha yakın hayatlar kurulduğu için ben böyle düşündüm. İyiki de aileme yalın değil eşimin düzenine yani oturmusum.
Berbat bir ailesi var. Ailemi çok özlüyorum. Eşimle çok fazla sorunlarımız var. Ama bazen ailemden uzakta olmak daha iyi geliyor bana. Çünkü her yaşadığım sorunu bilsinler uzulsunler istemem. Evlilik bir şekilde iyi veya kötü gidiyor. Eşim kendi ailesini hep tartismalarimizin dışında tutuyor. Hiç karistirmiyor bizim aile içimize.  Ama benim ailem bir şekilde müdahil olurdu. Buda bizim bosanmamiza kadar giderdi. O yüzden iyiki buraya gelmisim diyorum. Yoksa beni burda tutan burayı bana sevdiren zerre kadar birsey yok malesef
(81 puan) tarafından
Su anda saydgn bütn maddeler esimde var bende pisman oldm geldgme
(964 puan) tarafından
Çok şükür bunun ön görüsü nü yapabildim de onu kendi yaşadığım yere cagirmadim. Zor oluyor ya anlayabiliyorum seni. Yanlız hissediyor bunalıma girmiştir zor yani
(81 puan) tarafından
Ama benm ne sucum varki mutsuz oluyorm hergn ben ona kac kere dedm ama iyi düşn sonra orda benm canıma düşme diye
(964 puan) tarafından
Çok haklısın cnm bunda hiç bir suçun yok. Ama malesef bunu anlamiyorlar eşlerine hayatı dar ediyor.
(81 puan) tarafından
Bilmiyorm tek ögrendgm sey iki tarafada yakn olmcaksn
(964 puan) tarafından
Aynen öyle canım.  Ben bunu anlayali 10 sene oldu ama malesef gelmek zorunda kaldım kaynanama yakın
(81 puan) tarafından
Peki napmalym acısını benden ckaryr beni üzüp krıyor dye ona tavr mı almalym yoksa bsey yokms gbi mi davranmalm?? Gerci öyle davranmak hc huyum degldr bsey yokms gbi yüzünr gülemyrm krlnca ama denemem mi gerek yani
(964 puan) tarafından
Ne yapman gerektiğini değil ama ne yapmaman gerektiği konusunda bir fikrim var.
Sakın karşısında ezik durma. Yani ezikden kastım ben istedik geldik pişmanım olayina girme. Beraber karar verdiniz beraber gittiniz. Olada bilirdi olmaya da bilirdi. Tek taraflı sana yüklemesine izin verme.
Al karşına konuş deki
Ben seni buraya zorla getirmedim. İlla gideceğiz diye diretmedim.  Gidersek güzel bir hayat bizi bekliyor diye vaad de bulunmadım.  Orda yapamadık burda denemeye geldik. Benim aileme yakınız diye evliligimizde değişen birsey yok. Ben yine senin esinim senin ailenim. Ama bana bu şekilde davranıyor olman beni uzuyor. Seni anlıyorum ordaki hayatını ozluyorsun. Ama unutma bizimde bir hayatımız var ve sen böyle yaparak bana hayatı zehir ediyorsun. Ben her şekilde senin destekcinim ama sen bana arkanı dönerek beni yanlız birakiyor sun.  Bunu yapma Evliliğimiz yıpranir..

Bu şekilde bir konuşma yapabilirsin. Eğer maddi imkanı varsa biraz gitsin bir kaç gün görsün ailesini arkadaşlarını. Ama sen gitme. Biraz kafa dinlesin 2 gün bile gitse bir çok şey değişebilir.
Bazen bende cikmazda hissediyorum kendimi. Çok yanlız ve bunalmis hissediyorum. Tabiki eşime yansıyor bu durum. Anlıyor benim psikolojimi. Eğer imkanı varsa hemen gönderir ailemin yanına eğer yoksa der ki bunaldiginin farkındayım biraz para ayarlamaya çalışıyorum eğer imkan olursa göndereceğim biraz değişiklik olur der. Ben beklerim biraz Heme gitme isteği beni mutlu eder davranislarim değişir. Göndermek istediğinde eğer kendimi iyi hissediyorsam masraf yapma gerek yok iyiyim gitmiycem derim. Ama gitmek istiyorsam gider 1 hafta kalır ailemin yanında dönerim.
Hem birbirimizi özlemiş oluyoruz. Hemde iki taraf da yanlız kalınca kafa dinlemiş oluyoruz. Bu bize iyi geliyor. Bunu deneyebilirsiniz canım
(81 puan) tarafından
Zaten her hafta sonu ailesnn yanına gidiyor ki istedgnde gidp gelir yani konsma tavsiyesi icnde sagl aklma yattı yapcam bunu gerci ben byle karsına alp konsma işini düzgn beceremyrm biraz aglak bi yapm var konsmaya baslamadan aglamaya baslarm heralde ben aglaynca da kzyr ne oldu ki nye aglysn dye neyse denicem bakalm
(964 puan) tarafından
O zaman söyle yap. Önce bir güzel otur ağla içini dok. Sonra eşinin karşısına geçip konuşmaya çalış.  O ağlama huyu malesef bende de var nefret ediyorum. Ama öncesinde ağlayarak sakinlesirsem onun karşısında aglamıyorum
(81 puan) tarafından
Aynen bnde öyleym ama bakim eger bi aksilk olmazsa konuşucam bugn gercekten cok sagl aileme kimseye anlatamadm skntmı bilsinler istemiyorm icime ata ata da iyice mutsz üzülr oldm biyere icimi braz dökp rahatlamam gerekti
(964 puan) tarafından
Rahatladiysan ne mutlu bana canım.  Umarım iyi gelmiştir.  Ne zaman konuşup rahatlamak istersen mesaj at bana. Elimden birsey gelmez ama belki konuşarak rahatlayanilirsin ❤
(81 puan) tarafından
Cok teskkrler:)
(81 puan) tarafından
Evet dedgm gbi bu aksam yaptm konsmamı sonuc bir sürü laf yedm smdide ben oturms aglyrm oda horul horul yatyr
(81 puan) tarafından
Napm ben buraya tasnmann skntısıdr diyp icime mi atm yoksa daha konsmm tavr mi alm cok degsti bna karsi cok
(964 puan) tarafından
Çok üzüldüm canım innki :(  artık ne diyeceğimi bilemiyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Rabbim yardımcın olsun.

Alıp karşına konus niye böylesin fln de.
(81 puan) tarafından
Konstm kac kere sacma sacma konsma yok iyle bsey diyp duruyor
tarafından
Diyecek birşey bulamıyorum bacim  sevdiği şeyleri yap ne bileyim gönlünü et belki duzelir baktin düzelmiyor kendi haline bırak.
0 oy
(181 puan) tarafından
Rabbim iyi etsin inşallah aranızı 
(81 puan) tarafından
Amin insllh
0 oy
(3,444 puan) tarafından
Belki sana söyleyemiyodur ailesinin yanından senin ailenin yanina taşındığı iz için ailesi problem ediyor olabilir
(81 puan) tarafından
Hayr biz akrabayz kaynvalidem teyzem cok iyiler hatta onlar bizi tesvik ettiler orda daha rahat bi hayat kurarsnz kendinize dye
(3,444 puan) tarafından
Ortamını bırakıp gittiyse sıkılıyor dur
Geçer alışır takılma sen çok
(81 puan) tarafından
Bnde takmamaya calsyrm ama byle yaptkcada sogkluk oluyor icmde
0 oy
(3,254 puan) tarafından
Belki ailenden haz etmiyo olabilirmi canim onlarin davranislarindam dolayi gada sen ailenin yanimda esini kucuk falan dusurduysen vs vs
(81 puan) tarafından
Hic öyle bsey yapar mym ya asla onu kück düsrcek konsma yada davrans yapmam biz teyze cocuklaryz annemde teyzesi sever onuda yani zaten hftada bir görsrler
(3,254 puan) tarafından
Aman iyi canim genelde hep oyle oluyida
0 oy
tarafından

Konuşmaya çalis , tatlı dille yaklaşmaya calis , inşallah düzelir 

0 oy
(4,632 puan) tarafından
Belki taşıdığınız yere fazla alışamamıştır yada ailesini özlemiştir

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 327 göst.
21 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 389 göst.
25 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sevims0022 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 125 göst.
0 oy
9 cevap 341 göst.
11 Nisan 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,603 soru

23,667,683 cevap

309,344 kullanıcı

...