0 oy
552 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Kızlar benim 2 tane görümcem var biri evli 2 yaşında oğlu var hep anlatırlar o doğurduğunda özel dikim perdeler özel mevlütlükler halı lohusa takımları bebeğe beşik bebek arabasi almışlar görümcem gitmiş telefonunu satmış tam altın yapmış kayınvalidem de tam altın yapmış hatta ben demiştim takilar falan tamam da sanki biraz fazla yapmışsınız bu bebeğin babaannesi dedesini bırak babası bi beşiğini alamadı mı diye (böyle yazıncada kızının eşinin durumu yokmuş gibi gözüküyor ama insanların durumu bizden çok çok çok fazla ) geçen gün öyle konu açıldı maddi durumum el verirse çeyrek yaparım dedi zaten beşik perde falan onları saymıyorum onlari eşim alıcak da biraz zoruma gitti aslında bu beklenti değil ayrımcılık değil mi sen kızının bebeğinin herşeyini al oğluna gelince maddi durumum el verirse çeyrek yaparım. 

9 Cevaplar

0 oy
(3,143 puan) tarafından
Canım zaten her kaynana öyle. Kendi kızlarına yaparlar oğullarına yapmazlar . Elin kızına ne yapicam mantığındalar. Halbuki oğullarına ve doğrucan olanda onların torunu işte naparsin öyleler.
tarafından
Ya bir beklentim yok onlardan eşim çalışıyor herşeyimi karşılıyor ama hep anlatırlar biz ona çok aldık çok aldık geçen gün diyince maddi durumum el verirse çeyrek yaparım insan üzülüyor. Aslında el diye görücek olursan elin adamına tam altın yaptın elin adamına masraf yaptırmadın senin kendi oğlun zaten asgari ücretle birşeyleri yapmaya çalışıyor
(1,340 puan) tarafından
Bizde tam tersi simdi bn hamileyim herseyi kaynanam alcak oluyo bide tam altın takcakmş bn hiçbisi istemiyorum bnm ailemin durumu yok ilerde eşim başıma kakmasn senin annen bisi yapmadı bnm annm yapti demesin die ve gorümcem bekar ama evli olsa bi yarm takar bebeğine gecer evlenince onlarda kız cocuğu el kızı oluyo
tarafından
Ya kız çocuğu el demek bana biraz saçma geliyor evlendi diye kopmadık tamam soyadımız değişti ama biz onların çocuklarıyız. Ben kayınvalidem içinde bana fazla yapsın hiç bir zaman demedim bir beklentim de yok sadece ayrım yapmasi beni çok üzdü
-Reklam-
0 oy
(6,073 puan) tarafından

Aman su konu da bi ben şanslı değilim ha babam gelinlere bissürü şey yaptı ben hava mi aldım Allahtan kaynanam diğerlerinden çok bana yaptı beklenen torundu herhalde ondan :ermm:

tarafından
Vallah canım benim babam kız kardeşimin beşiğini aldı birde altın yaptı abime de ayni banada aynı yapıcak ayrımclık olmasın diye keşke kayınvalidem de böyle adaletli olsa
0 oy
tarafından
Aslında ayrıcalık gelin ve kiz arasında oluyor oglan zaten çalışıp parasını kazanıyor anlatamıyorsun torun aynı can aynı kan
tarafından
Aslında ayrımcılık yapılcaksa damadıma bir lira masraf yaptırmadı takı taktı eşim zaten asgari ücretle birşeyler yapmaya çalışıyo öyle de düşünmek lazım ama işte
tarafından
Insanları vicdani ile baş başa bırakmak lazım bisey olsa elin oğlu değil kendi oğlu gelicek oğlu geliyorsa gelin kızdan önce gelicek ayrıca kizi değil gelini soyadını taşıyor
tarafından
He aynen öyle ben demiyorum ki beni daha çok tutsun yada bana daha çok yapsin adaletli olsa ayrımcılık yapmasa yeter aslında ama maalesef
0 oy
tarafından
Benim annem babam abimin karısına har şeyini aldi donuna kadar aldılar bana hiç bisey yapmadılar 
tarafından
Vallah canım benim babam kardeşime beşik ve bir taki takı abime de öyle yaptı bana da öyle yapıcak keşke kayınvalidem de böyle adaletli olsa
0 oy
(2,102 puan) tarafından
Benim kaynanam eltimin oglunun herseyimi aldi.cocuk 2 bucuk yadina hala her ay bezinden islak mendiline kiyafetine tum masrafını yaparlar.kumbara almislar okula baslayana kadar para biriktirecez diyorlar.

Benim ogluma yeni dogdugunfa aldilardi 3 5 kiyafet onlarda ay demeden kuculdu.kendi annemgil doldurdular.halada alirlar yaparlar.

Kaynam demezki al şu corabi ogluna giydir.

Gurbetteyiz 3 aylik oglum var.2 ay memlekette kaldim geldim. evime geldim .gelecegimde annemgil koca bi valiz doldurmuslar kiyafet kaynam sümüklü mendil vermedi.

Geldigimden beri dis ameliyati oldu kac kere aradim bi kere bi aramadi beni.

Ama.kocamin hatrina diyip susuyorum kocam herseyin farkinda.sonra bana diyilorki senin koca bize soguk davraniy9 napiyim yani

Sorsan asla tosun ayrimi yapmazlar evlet ayrimi yapmazlar ama yapılıyor.

Hangi evlat kiymetliyse onun cocugu faha kiymetli oluyo canim
tarafından
Vallah canım çok doğru söylüyorsun ben onlara güvenerek doğurmaycam bu çocuğu sonuçta bir beklenti değil bu sadece ayrımcılık olduğu için üzülüyorum. Senin damadının durumu çok çok çok aşırı iyi ona bir lira masraf yaptırmadın bebek odasını döşedin kıyafetleri saymıyorum takı taktın oğlun asgari ücretle yapıcak bunları ve diyosun ki durumun el verirse çeyrek yaparım üzüldüm yani
(2,102 puan) tarafından
Haklisin canim bende cok uzuldum ağladım hatta bu ne diye cunku alisik degilim kendi ailem o kadar yaparken bunlarin boyle yapmasi his degildi..esimde biliyo dediki ben oglumhn herseyini yapiyorum birak yapmasinlar. Kendi annemgil sagolsun yapmadiklari.kalmadi hala yaparlar.

Ama bu ayrim yapmalarına sinir oluyorum.sorsan asla yapmazlar he canim he denecek cok sey var ama.Allahtan kocam.bilincli farklinda onun hatrina susuyorum
tarafından
Benim eşim ailesi çok düşkün bunlarin hiç birini görmüyor bende aralarina girmemek için hiç bahsetmedim. Tamam belki kızın gibi sevemezsin onu beklemiyorum senden ama ayrım yapıyorsan bile belli etmemeye çalış ona o kadar yaparken durumum el verirse çeyrek deyince çok üzüldüm
(2,102 puan) tarafından
Haklisin sen canim
Belli etmeseler.bu kadar olmayız.uzme kendini Allahim kocana bol kazanc versin .kaynamiza muhtac olmayalim insallah.kaynamgili Allaha havale ettim artik
0 oy
(3,144 puan) tarafından

Canım bi beklentin yoksa bırak hiçbirşey takmasinda almasında sonra yaptım aldım diye ortada dolaşıyorlar, benim de kaynanam var inşallah hiçbişey takmaz almazda,kesin takmazda zaten :D

tarafından
Canım beklentim yok ama kızına o kadar yapmışken durumum el verirse çeyrek yaparim demesine çok üzüldüm. Senin kızında da durumun yoktu gittin kredi çektin yaptın bunları yapmıycaksan bile şunu söylemesine çok sinir oldum
(3,144 puan) tarafından
Benim kaynanamda öyle kızının çocuklarına neler yapıyor bende gebeyim  doğum yapicam bisey takmam almam diyor,kızları çok kıymetli ondan elin kızıyız biz onlara göre
tarafından
Biz elin kızıyız bize birsey yapmıyorlar kendi oğulları zorlanıyor ama onlar kendi kızları elin oğulları masraf yaptırmıyor
0 oy
(1,186 puan) tarafından

Canım herkesde var o durum kaynanasıyla görümcesiyle eltisiyle iyi geçinen yok varsa da yakında bozulur araları:D

tarafından
Aslında biz iyiyiz yani tabiki tartışmalar oluyor ama insan kendi annesiyle ablasıyla da tartışıyor bir süre konuşmuyoruz aynı evde olduğumuz için sonra barışiyoruz sadece yaptığı ayrımcılık beni üzdü
0 oy
tarafından
Yani kardeşi evleniyor bence takmalı.
tarafından
Yok evlenmek değil canım hamileyim
0 oy
(1,435 puan) tarafından
Bazı yörelerde kız evladınn ilk bebeginin çeyizini annesi dizer beşikten kıyafetlerine kadar hep alır. Size gelince durum nasl bilemem ama ayrimcilik yapmayp siznkinede alsa keşke çunku ikiside torun bi fark yok ki. Yapmadi diye yargılamakta saçma çunku yapma zorunlulugu yok cocuk yaparken birilerine güvenmiyoruz
tarafından
Canım bizde de öyle beşik alırsın takı takarsın yada takı yerine çeyiz yaparsın budur. Ama bunlar bebek odasindan tut lohusalığa kadar özel dikim mevlütlükten tut bebek arabasına ve ayrıca 2 tane tam altın bir evden. Yani ben yukarı da yazdım onlara güvenerek bu çocuğu yapmadık bir beklentim yok sadece kızına bu kadar yaptığını her fırsatta dile getirirken bana gelince durumum el verirse çeyrek yaparim demesine çok üzüldüm yani konu altın yada yaptıklari değil aslında ayrımcılığı
(1,435 puan) tarafından
Senn ailenden bekliyodur bence

İlgili sorular

0 oy
49 cevap 839 göst.
14 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Busra2607 (504 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 193 göst.
+1 oy
0 cevap 24 göst.
11 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Melek.06 (121 puan) tarafından soruldu
+2 oy