Cok severim ama daha once hic yapmadm nasil yapiliyo
Ben kıymalı yapıyorum genelde kiymasini damak tadimiza göre baharatlarını katiyorum salça katiyorum tarhana yeni yapilmissa bir domates bir biber kavuruyorum kıymanın üstüne sonra suyunu koyuyorum tarhanayi da katıp kaynayana kadar karıştırıyorum sonra kısık ateşte biraz pisiriyorum bu kadar :)
Tarhana hamuru mu kuzum corbasi mi
Toz tarhanayi corba olarak yapmak mi yoksa toz haline sen mi getireceksin
Elinde hazir tarhanan varsa tencereye domates rendele yagini ekle ben sarimsak da rendeliyorm 2 dis hosuma gidiyo tadi. Domates guzelce kavurduktan suyunu ekle. Suyuna gore de tarhanani ayarla ne kadar koymak istersen sana kalmis. Kaynayana kadar karistir. Ben snrasinda blendirdan geciyrm pürüzsüz daha hosuma gidiyo
Ay bende çok seviyorum Allah kahretsin geçen uğraştm yapmadım döktüm lavaboya :((
Ben edirneliyim bizim buralarda tarhana yaparken yağda biraz salça eritiriz sonra tarhana ve suyu ekleriz pişirip hop mis gibi içeriz :) tabi tarhana çok kırmızıysa salça koymadığımızda oluyo içinde domates biber tuz zaten var :)
Herkez farklı yapıyormuş bende yağda kavurup pembelesmeden içine salçasını koyup birada öyle kavurup sonra suyunu koyuyorum kaynayıncaya tuz atıyorum tavsiye ederim kavurunca daha çok lezzetli oluyor
410,876 soru
12,364,403 cevap
41,846 kullanıcı