0 oy
1,084 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından
Vajinismus hastalığını nasıl yenebilirim 4 aylık evliyim

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Doktora git canım başka türlü yenemezsin 
-Reklam-
+1 oy
(1,865 puan) tarafından
Kuzum aynı problemi yaşadım ben cised üyesi bir psikologdan seans aldım eşimle beraber zamanımız ofise gitmeye uygun olmadığından online görüştük bize her hafta ödev verdi. Bununla ilgili yapılan birkaç film var onları gönderdi ayrıca egzersizlerim vardı. Bundan önce de bir jinikoloğa gitmiytm oda emla kremle falan önermişti ama bu kremle çözülecek birşey değil denedim ve o krem kalğcı uyuşma bırakibilor içeriğinde yazıyordu.

Neyse psikoloğun bize diğer bir avantajı da aile danışmanlığı oldu eşimle ben birbirimize nasııl yaklayıp etkileyeceğimizi birbirimizi rahatlatacağımızı öğrendik. Vajinismus öncelikle erteleme hastalığı sonrasında güven. Eğer seans alamam dersende yanılmıyorsam cem keçeydi ismi vajinismusla ilgili iki kitabı var. Bunlarında faydası olur bu yazar hem jinekolog hemde psikolojiyle ilgili eğitim almış alanında uzman ve türkiye de bu alanda öncü bir isim. Eğer seans ayacak olursan uzmanlığından cinsel terapistyik olan birinden al sıradan psikolog olmasın paran boşa gider. Bunun içinde cised sayfasındaki uzmanlara bak senin şehrinde olana ulaşırsın. Tavsiyem haydan dümen gibi birine de gitme.
0 oy
tarafından

Tedavi olman lazim canim

0 oy
tarafından
Sana uzun doktor randevuları aylar süren seanslar tavsiye edebilirler ama benm tavsiyemi uygulamadan böyle zorlu işlere kalkışma derim ben.. Dr Haydar dümenin reçetesi diye bişey okumuştum saçma gibi görünse de bir sürü vajinismus hastası bu şekilde kolayca kurtulmuş bu hastalıktan.kesinlikle dene..

Gerekli malzemeler:

Emla krem, sıcak su torbası, vazelin, kas gevşetici

Yakınlaşmadan yarım saat önce kas gevşetici hap aliyorsn bir adet, bacaklarının arasına sıcak su torbası koyup 5 dk bekliyorsun, emla kremi vajinanın içine sürüyorsun ( ne kadar derine itebiliyorsan o kadar derine sürmen iyi olacaktır parmağınla) , biraz da etrafına surceksin, 5 dakika icnde zaten bacaklarinin arasını hissetmiyorsun,5 dk daha su torbası koyuyorsun, daha sonra vazelin surceksin, surdugun zaman tamamen uyuşmuş olduğunu farkedersin.. eşinle yakinlastigin zaman hiçbir problem olmadığını gorceksn çünkü ne bir ağrı ne bir acı olcak.
(8 puan) tarafından
Emla kremi yanık kremi evet hıssızlestırır fakat vajina içine surulmez kesinlikle hayır doktora git canım yapma boyle seyler vajina ıcı yapısını bozarsın
tarafından
Arkadaşlarm yaptı hiç de öyle yapı falan bozulmadı, ayrıca başka doktor da tavsiye etmiş şimdi de iki çocuğu var ama tabi herkeste farklı olablr.
(8 puan) tarafından
Ben biraz korkarım oyle seyler den de doktor tavsiyesi en iyisi gıbı
0 oy
(859 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım doktora git insAllah bulursun sıfasini
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Hic zaman kaybetme psikiyatra git cok kolay bi ayda bitiyo canm sakin yukardaki arkadasin yazdigi seyleri yapma bn 8 ay sonra gttim 1 ayda halloldu keske once gtseymisim
0 oy
(667 puan) tarafından
Bu iste iyi bir uzmana,git canim onlar sana yenmen icin yol ve yontemlerini anlatiyorlar kendini birakman gerekiyor tam iliski aninda nefesine odaklan derin nefes al ver sadece nefesini dusun
0 oy
(12,521 puan) tarafından
Dr gitmen lazım canım 
0 oy
(582 puan) tarafından
Merhaba bende vajinismus hastasiydim 7 yıl sürdü hemde hiç normal ilişki yaşamadan hamile kaldım normal doğum bile yapamadım. 7 yılın sonunda doktora gittim  herseyi deneyen biri olarak sadece antidepresanin faydasını gördüm ve su anda  sorun yok çok şükür 
0 oy
tarafından
En iyisi bilen birine gitmen canım 
0 oy
tarafından
Ben Ağustos ayinda evlendim 15 Ağustos 2019 ve resmen korkudan vazgeçmek uzereydim sirf o korkudan dugün bitmesin eve gitmeyelim istedim

Gece kaynanamlar gittiğinde bayılmısim. O gun oldu ama 1 ay kadar her gun ilk gun gibiydi. Simdi düşünüyorum o kadar kasmasaydim bişey olmazdı cevreden duyup korktuk zamanında ve sonuç acı dolu oldu simdi 7 aylik hamileyim bi sıkıntım yok alltan ultrason bile yapildi haa hâlâ cekinme hafif istemsiz kasilmam oluyo ama dr gitmeden çözdüm kendim korkarak olsada sonradan cok normal oluyor. Korkma kasma o zaman gerisi gelir

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 581 göst.
0 oy
2 cevap 120 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 442 göst.
14 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Glsm444 (309 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 1,330 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu