1 litre süt
2 çay bardağı şeker
1. 5 çay bardağı pirinç
3 çay bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç unu
Üzerine;
Tarçın
Hazırlanışı
Selamün aleyküm sizlerle pratik bir sütlaç tarifi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle süte şeker ilave edip karıştıralım ve bir tencerede ocağın üzerine koyup kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Aynı zamanda pirinçe su ilave edip ocağın üzerinde haşlayalım. Haşlanmış ve yumuşamış pirinçleri kaynamaya başlayan süte ilave edip karıştıralım ( dibine tutmasın diye karıştıralım). Bir kasenin içine pirinç ununu koyup biraz soğuk su ile topaç olmaması için iyice karıştıralım. Kısık ateşte olan sütlacın sütünden bir kepçe yardımıyla sütünden alıp pirinç ununa ilave edip iyice karıştıralım, (bunu yapmadan eğer pirinç ununu öylece ilave edersek sütlacın içinde topaklanır ) pirinç un bulamasını yavaşça kısık ateşte kaynamak da olan sütlacımıza karıştırarak dökelim ve sürekli karıştırarak 3 veya 4 dakika daha kaynatalım.
Sütacımızı ocaktan alıp kaselere dökelim.
Üzerine isteye göre tarçın serpelim.
Bu kadar şimdiden afiyet olsun.