```SerçeAllah’a küsmüştü.
Günler geçiyordu ve serçe hiçbir şey söylemiyordu.
İçine kapanmış derin bir hüzne boğulmuştu.```
```Artık Rabbine bir şey demiyor ve onunla konuşmuyordu!```
```Melekler merakla Allah’a serçeyi soruyorlardı ve her defasında Allah, meleklere``` *“o gelecek”* ```diye cevap veriyordu.```
*“Çünkü onun sesini duyacak tek kulak benim ve onun minik kalbindeki derdini anlayacak olan da tek benim”* ```diyordu.```
```Bir zaman sonra serçe, kalbi hüzün, gözü yaşla dolu bir halde bir ağacın dalına kondu. Hiçbir şey söylemiyordu öyle sessiz sessiz bekliyordu.```
*Allah,serçeye seslendi! Söyle bana! Canını sıkan ve kalbini hüzne boğan derdin nedir senin?*
_Melekler serçe ne söyleyecek diye ona bakıyordu._
Serçe mahzun biraz da sitemli ses tonuyla;
```“Küçük bir yuvam vardı. Yorulduğumda dinlendiğim üşüdüğümde sığındığım. Kimseyi rahatsız etmiyordum ve kocaman Dünya’da ufacık bir yerdi kimsenin yerini dar etmiyordu.Sen onu da bana çok gördün neydi o zamansız fırtına? Esip yıktı yuvamı ve beni yuvasız bıraktı.”```
*Artık konuşamadı serçe sözleri boğazında düğümlendi.*
_Sessizlik Arş-ı rahmanda yankılanıyordu ve melekler başlarını eğmiş Allah’ın vereceği cevabı bekliyordu._
*Allah; “ sen, o yuvanda dinlenirken seni avlamak isteyen bir yılan yuvana doğru geliyordu, seni yılandan korumak için fırtınaya emrettim yuvanı yıksın diye böylece sen oradan uzaklaşarak yılandan kurtuldun.*
```Nice belalar var ki muhabbetimle senden uzaklaştırdım ve sen kuşatıcı muhabbetimi görmüyor geçici belalardan dolayı bana düşman oluyorsun.```
```Serçenin gözleri doldu ve hüngür hüngür ağlamaya başladı ve onu çok seven Allah’ın şefkat ve merhametine hayran kaldı.```
_Utangaç bir sesle:_
*“A f f e t A l l a h’ım “* ```diyebildi sadece.
Ve gönül sözü Arş-ı İlahi’de yankılandı```
*“Affet Allahım!”*
```Başımıza gelen her musibbette,
elbette ki nice hayırlar gizlidir.
Rabbimize isyan etmek yerine,
olanda hayır vardır diyerek rıza göstermek gerekir...
Selam olsun,```
```HAYIRLISI OLSUN diyebilenlere...
Selam Olsun,
VARDIR BUNDA BİR HAYIR diyebilenlere...
Selam olsun,
BU DA GEÇER deyip yoluna devam edebilenlere... ```
(OKUDUYSAN PAYLAŞ)