0 oy
719 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (879 puan) tarafından
Kekim kabarmiyor ustune beni delirtiyo ya puf noktalrina ihtiyacim var hersey hda sicginda yumrta sekerle tam 10 dakika cirpldi yok olmuyo olmuyoo !

22 Cevaplar

0 oy
tarafından
2 kabartma tozu. Net
(879 puan) tarafından
2 taneylen yapiyom gitmis ortasi kabarmis kenari kurumus
-Reklam-
0 oy
(4,632 puan) tarafından
Belki fırından kaynaklıdır ?
(879 puan) tarafından
Bence de oyle ya ankstre alan aklimin sapina tukirim
(613 puan) tarafından
Markasi ne bende almayı düşünüyorum.
0 oy
(3,617 puan) tarafından
Sütle yap ve 2 kabartma tozu kat :)
(879 puan) tarafından
2 tane atiyom her seferine ya sutlen yapiyom evet
(3,617 puan) tarafından
Iyi çırp canim bide fırını açıp bakma actigin zaman kabarmio
0 oy
tarafından
Şeker ve yumurta iyi cirp
0 oy
tarafından

Kabartma tozu koyduysan kabarmali

0 oy
(1,654 puan) tarafından
Kabartma tozuna ek 1 tatlı kasıgı karbonat koyabılırsın

Malzeme oda sıcaklığında olmalı

Yumurta seker ıyı cırpılmalı 

Birde fırın sadece jekte mı boyle dıger seylerı de gec pısırme vs sorunu var mı fırından kaynaklı olabılır
(879 puan) tarafından
Belki de firni kullanmayi bilmiyorumdur ay ne bilim ya
(1,654 puan) tarafından
Nasıl yani bilmıyorum tarfılerde kac derece oldugu vs yazar ona göre ayarla ıste
0 oy
(3,143 puan) tarafından

image

Valla benimki kabarıyor ama nasıl desem ki canım çok püf noktası ne bilriim ne de uygularım nasıl diyim ki sana bir yumurta ile bir su bardağı şekeri çırpıyorum öyle 10 dk değil 1 dk falan:D neyse 1 su bardağı yağ bir su bardağı süt sonra birer paket vanilya kabartma tozu karistriip yine un koyuyorum kıvamı tutturunca kakao ceviz ne istersem koyup. Önce den ısıtılmış fırında 170 derecede pişene kadar pisiriyorum . Soğuduktan sonra kesiyorum böyle yani çokta kabariyor
(879 puan) tarafından
Aynisi yapsam yine kabarmaz benim bende bi cunupluk var herhal
(3,143 puan) tarafından
Bak fotografta koydum
Ay yaparsın be canım çok takılma çok uğraşmadan yapılanlar daha güzel oluyor:)
(879 puan) tarafından
Kiz eltim var ****** gibi kabartiyo da hava atiyo bana kocam soylemisti misafirlikde bizim kek kabarmiyo diye bize her gelisde kek getiriyo zilli kari --DD
(879 puan) tarafından
Oha oldurseler boyle kek yapamam masallah
(3,143 puan) tarafından
Yaparsın be canım ben sürekli yaptığım için elimde alıştı ondan
0 oy
(85 puan) tarafından
İki tane kabartma tozu koy kabartma tozunu azcık unla karıştır kekini iyice çırptıktan sonra unlamış olduğun kabartma tozunu dök çok az bir iki çırpımlık karıştır kabartma tozuyla kek çok karışmaz 
0 oy
tarafından
Kekin unu ve süt dengesini iyi sağlaman lazım çık cıvık olursa kabarmaz katı olursa yine kabarmaz. Ayrıca çok uzun süre çırpma yumurtanın havası sönmesin pandispanyayı uzum sürw çırparsın 10 dk şeker ve yumurta için çok 3 dk yeterli 
(879 puan) tarafından
Ben hirsima 10 20 30 cirptim kekle kavga ettim --DDD
tarafından
Hayır normal bi keki yumurta ve şekerini 3 dk diğer malzemelerle toplamda 10 dk çırpıp hemen fırına vermelisin pandispanya gibi olmaz normal kek
0 oy
(864 puan) tarafından
Canım fırının ayarına bak altlı üstlü ayarını aç 
(879 puan) tarafından
İste ben onu ayarlayamadim sanirim yazmiyor ya 3 tane isaret var ben anlamiyorum -(
tarafından
Sen firinin resmini at canm belki biz anlarz
0 oy
(45,019 puan) tarafından
Kabartma tozunu koyunca hic karistirmadan o kabartma tozunun ustune  3  4 damla limon sık cok guzel kabariyo o zaman kek 
(879 puan) tarafından
Valla -) bunu aklima yazayim
(45,019 puan) tarafından
Ewet canim tv de puf nokta olarar almistim gercekten ise yaradi cunku benimkide pek kabarmazdi
0 oy
(9,650 puan) tarafından
Içine koyduğun herşey oda sıcaklığında olmalı ve labartma tozunu en son koyudansın ve çırpıciylla değil kaşıkla ağır ağır yedireceksin fırının fansizda 180 derecede ısınmış olucak..
(879 puan) tarafından
Deneyecem ayni sekilde
(9,650 puan) tarafından
1 yıl öncesine kadar kek kalıbın bile yoktu bende senin gibi yapamıyodm ama artik yapiyorum :)
0 oy
(103 puan) tarafından
Kabarma tozundan kaynakli olabilir 
0 oy
(201 puan) tarafından
Sur yumurta oda sicakliginda olmali 
0 oy
(798 puan) tarafından
Az cirpman gerekiyor en son.
0 oy
(148 puan) tarafından

4 yumurta

Bir su bardağı toz şeker 

Bir su bardağından biraz eksik Sıvıyağ 

Şekerli vanilin bir paket 

Kabartma tozu bir paket 

Bir şişe maden suyu sade olanı 

3 su bardağı un

3 yemek kasığı kakao

Bu tarif zebra kek istersen yap yoksa normal yap ama cok güxel bi kek tarifi dene derim

Yumurtayla şekeri cırp beyaz olana kadar iyice sonra Sıvıyağ ekle   maden suyu ve vanilin ekle karıstır sonra un ve kabartma tozunu ekle cırp zebra yapmak istersen ayır hamuru birine kakao kat 
(879 puan) tarafından
Maden suyu mu bunu ilkkez goruyorum cidden tadi degismyor mu
(148 puan) tarafından
Hayır cok güzel kabartıyor keki ve yumusacık oluyor sade olanı tadı yok ki
0 oy
(19 puan) tarafından
Tepsiye göre kek hamuru az mı geliyor acaba
(879 puan) tarafından
Valla ne bilem bi dunya teori urettik kizlarla _D
(19 puan) tarafından
Ama mutlaka bir sebebi vardır: ))) tepsi boyutu önemli ama yani küçük tepside yapılacak kek hamuru ile büyük tepside yapılacak olan kek hamuru aynı olmaz :))
0 oy
(326 puan) tarafından
K.tozunun markasi ne
(879 puan) tarafından
Bim kabartma tozu -D
(326 puan) tarafından
Hemen degstr deneyen yasayanim hiçbirşeyi iyi kabartmiyir vak değiştir havaya ucucak kekin bende gecen hafta farkettim
0 oy
(148 puan) tarafından

image

bak o tarifle yaptığım kek 
(879 puan) tarafından
Muthisss
0 oy
(18,180 puan) tarafından

kek malzemelri oda sıcaklığında olmalı, kek fırında pişerken ağzını açma surekli 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler


1,438,383 soru

23,649,504 cevap

308,375 kullanıcı

...