0 oy
374 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar şimdi yoğurt yapacam ilk defa kaynanamdan süt aldım inekten yeni sagilmis ne yapmam lazım bana adım adım rica etsem anlatır mısınız??

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap
Teşekkür ederim cevaplarınız için bayanlar saolun
-Reklam-
+1 oy
tarafından
İlk önce kaynatıcan kuzu kaynadıktan sonra kaseye bir az yoğurt al bir iki kask sutten ekle karıstır sonra karısımı süte dök.

Ama süt ılık olucak
+1 oy
(15,745 puan) tarafından
Sütü kaynat sonra mayalayacagin kaba koy soğusun serçe parmağını öle kontrol et parmagini yakmıyorsa  mayalayacagin yoğurdu kaba koy karıştırır bir köşeden ekle hafif karistr sütü dağılsın yoğurt içinde sonra iyice ört sabah kadar beklesin
+1 oy
tarafından
Önce kaynat kaynamaya düştü mü altını kıs 10 dk öyle kaynasın  sonra ılıdı mı mayala sütün içine yogurt koy üstünü ört sabahda dolaba koy dikkat et süt çok sıcak olmasın çok soğukta olmasın
+1 oy
tarafından
Ilk sutu pişir içine kepçe koy taşmasın sonradan kapat soğusun parmağını sokarak sıcaklığına bak ılık olacak elini azıcık yakacak derecede sonradan yoğurdu kat içine karıştır kapağını kapat üstünüde ört güzelce 
0 oy
(1,472 puan) tarafından
Canım öncelikle kaynat o sütü sonra soğumaya bırak serçe parmağınla kontrol et parmağın ne az yanacak ne de çok sonra kavanoza koy ben konserve kavanozuna koyuyorum 1 litrelik olana içine 3 yemek kaşığı mayalık yoğurdu çırp koy karıştır kapağını kapat poşete koy ısıyı güzel koruyor sonrada sofraya sar kalsın sabahada dolabına koy 
0 oy
tarafından
Süz

İçine demirkepçe koy

Kaynat

Arada kepceyi kaldırarak icinde havasının gitmesini ònle

Kaynadiktan sonra altini kıs ve 10 dakika da oyle kaynat

Soğusun serce parmagin sicakligina 6 7 saniye dayananà kadar sogusun sinra her litre ye bir yemek kasigi olmak uzere bir tabaga yogurt koy uzerine ise kaynattigin sûtyen koy ki ılık olsun mayan icine dòk mayanı karistir ve agzini demir süzgeç koy kapagini koyarsan temerleme yapar ve yogurdun sulu olur sar bir guzel 4 saat sonra aç dolaba koy ve 1 gün hiç bozma yogurdunu
0 oy
(48,735 puan) tarafından

once.kaynat dibine porselen fincan tabagi ustune tahta keoce koyki.tasmasin :)

kaynadiktan sonra neyde mayalicaksan ona koy sütü serce parmagini sok sekize kadar sayabiliyorsan parmagin yanmiyorsa mayayi koy karistir sarıp sarmala :) 5-6 saat sonra buzdolabına koy bir gun beklet afiyet olsun ♥️

0 oy
(1,816 puan) tarafından
Sütü kaynat canımm ılımasını bekle ondan sonr akasenin içine biraz süt koy içinede biraz yogurt ekle ben yarım çay bardağı koyıyorum tabi o süte göre değişiyor ondan sonra kaseyi sütün içine dök karıltır tencerenin dışınıda bezle ört ertesi gün mayalanmış oluyo 
0 oy
(119,490 puan) tarafından
Bu saatte yogurdu napcan kiz git yat uyu
tarafından
Ne uyuması yaa evde miyim de uyuyayım kız
(119,490 puan) tarafından
#evdekal
Corona var coronaaa nerelerdesin sen
tarafından
Offf kaynanam köyde oturuyor 15 gün köye giris çıkış yasak 15 gün ben oğlumu özlerim dedi bizde geldik hala gidemedik eşim sevgililerinden ayrılırsa gidecez inşallah
0 oy
(2,078 puan) tarafından
Kuzum temiz bşr tülbentten gecir, ocaga bırak yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca köpüğü kenara alarak 10 dakika kaynat, 1 2 saat sonra parmagınla bak, parmagın sıcagına dayanıyorsa, ev yogurdunu koyu ayran şekline getirerek ılınmış sütğne ekle, kapagını kapat, üzerini sofra bezi ile ört, mutfagın sıcaksa bi sofra bezi yeterli, soğuksa iki tane katla ört, 5 6 saat dursun, sofraları al, o sekilde bir saat daha dursun, buzdolabına al, bşr gece dolapta kaldıktan sonra yogurdunu kır, afiyet olsun 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 143 göst.
14 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (1,893 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 310 göst.
7 Mayıs 2023 Tatil-Seyehat kategorisinde Leylak kokusu (914 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 179 göst.
3 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Eminekarakas (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 691 göst.
27 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,188 soru

11,411,576 cevap

34,954 kullanıcı

...