0 oy
2,849 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (52 puan) tarafından
Ekmek yapmak istiyorum ama hicbir markette bakkalda maya bulamadim maya katmadan yaparsam sert mi olur ekmegim acaba ?

14 Cevaplar

0 oy
(7,615 puan) tarafından
Mayasız olmaz canım 
-Reklam-
0 oy
(811 puan) tarafından

Kabarmıycagi için donup kalabilir canım bence yapabilirsen bazlama yap tavada oda güzel oluyo ben böyle yapıyorum 

image

(52 puan) tarafından
Yumusak oluyor mu bole
(811 puan) tarafından
Ocaktan alınca ilk sıcağı geçsin bi ondan sonra ekmek poşetine al öyle yumuşak oluyo canım
Ben mayaylada yapıyorum bunu ama mayasız da yumuşak oluyo
(52 puan) tarafından
Ne katiyorsun ki icine
(811 puan) tarafından
Bu arada kabartma tozuylada yapılıyo ekmek internette tarifte var bı bak istersen
Un tuz su :)
0 oy
(3,142 puan) tarafından
Gecen kayinvalideme bende sordum mayasiz kağıt çiğniyormuş gibi oluyor sert olir dedi
0 oy
(30,403 puan) tarafından
Kabarmaz yumuşak olmaz. Cnm
0 oy
tarafından

Mayasız hamur olur canım tecrübeyle sabit :D

(52 puan) tarafından
Aa nasil yaptin ki
tarafından
Ekmek yaptım koydum fırına olmadı hamur oldu köpeğe yemek oldu yani yenmezdi
0 oy
(1,093 puan) tarafından
Yani mayasız zor ya.. Hani karsı komsu dan falan instant maya rica edin.. İnstant maya ben bir cay kasıgı ile efsane ekmekler yapıyorum.. İstersen tarif veririm.. 
(216 puan) tarafından
Ben alayım tarif :))
(1,093 puan) tarafından
Cok ekmek denedim en iyisi ve en kolayı bu :) bir kaba 3bardak un 1cay kasıgı instant maya bir bucuk cay kasıgı tuz.. Spaluta ile karıstır.. Üzerine bir bucuk bardak Ilık su.. Spatula ile yoguruyoruz cünkü ekmegi iz güzel olsun diye cıvık bir hamur olusturucaz.. Sonra üzerine nemli bez örtüp petek dibine koyuyoruz 3 4 saat kalıyor acelen varsa 2 saat ama daha az bekletme.. Sonra hamurun havasını elimizi unlayıp cıkarıyoruz.. Bu hamurdan bez beze cıkıyor bes tane beze yapıyoruz.. Sonra ekmek sekli verip yaglı kagıt serdigim iz tepsiye yerleştiriypruz... Üzerine nemli bez koyup 40 dk mayalandırıypruz.. Sonra ekmegimizin üzerine yogurt sürüp üstüne cörek otu atıyoruz.. 200 derece alt üst fanda.. 30 dk pişiyor
(1,093 puan) tarafından
Birde ben beze yaptıktan sonra iki tane sade yapıyorum.. Birine ceviz ve kuru incir koyuyorum.. İncirleri kabuğuyla incecik kesip una batırmak lazım.. Birine de kahvaltılık acı sos ve fındık koyuyorum efsane oluyor.. Buraya hamilelerin canı cekmesin diye fotograf atmıyorum :)
0 oy
(164,044 puan) tarafından
Maya şart yaa mayasizdan gozleme falan olur
0 oy
(1,821 puan) tarafından
Mayasiz olmaz bence o zaman kabarmaz bide puf puf olmaz 
0 oy
(18,668 puan) tarafından
mayasız olmaz can evde maya yapabikirsin nohutla yapiliyor bak inrernetten
0 oy
tarafından

Yumuşak olmaz canım benimde annem getirdi maya birisi vermis yoksa hicbir markette yok maya falan 

0 oy
tarafından
Ben mayamı kendim yapıyorum yumusacık oluyor normal maya kullanmıyorum camın önünde kavanozda ekşiterek yapılıyor ama 1 haftanı alır en az canım üstelik aktifleştirmek biraz zor beslemesi su vermesi kıvamı çok önemli
0 oy
(5,935 puan) tarafından
Mayasız taş gibi olur canım
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Olmaz canm ama mayasiz lavas yapabilirsin hamurunu yumasak yapip
0 oy
(3,076 puan) tarafından
Kabarmaz canım güzel olmaz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 112 göst.
1 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde ballılokma (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 571 göst.
29 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Oslemomur (6,158 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 238 göst.
10 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sevmm (2,382 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 237 göst.
10 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde zmrt_ (1,621 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,441 soru

24,386,087 cevap

349,010 kullanıcı

...