0 oy
673 göst.
Diğer kategorisinde (2,766 puan) tarafından

image

image

image

külünce bilirmisiniz mis gibi dumani uzerinde kulunce yapmis esim 

13 Cevaplar

0 oy
(3,024 puan) tarafından
İlk kez duydum nedir tam olarak biyle pogaca tarzi biseu mi
(2,766 puan) tarafından
Yok sert oluyor cayin yanina yemeye 1 yil duruyor 50 kilo unla yaptik cok yapip can cektikce yeniyor tatli eksimsi bi tadi var
(3,024 puan) tarafından
Cips gibi biseymi
(2,766 puan) tarafından
Yok canim kuarbiyeye benziyor ama 10 kat daha sert
(3,024 puan) tarafından
Kalın cips :D
-Reklam-
0 oy
(7,627 puan) tarafından
Afiyet olsun ilk kez duydum neyki
(2,766 puan) tarafından
sert oluyor cayin yanina yemeye 1 yil duruyor 50 kilo unla yaptik cok yapip can cektikce yeniyor tatli eksimsi bi tadi var
0 oy
(3,270 puan) tarafından
Aaa bende ilk defa duydum
(2,766 puan) tarafından
Külünçe Tarifi İçin Malzemeler
10 su bardağı un
2.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 silme yemek kaşığı tarçın
1 silme yemek kaşığı mahlep
1 silme yemek kaşığı çemen tozu
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı susam
2.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta sarısıBir tencereye şekeri ve suyu alın, ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırın. Şeker erir erimez ocağın altını kapatın ve tencereyi soğumaya bırakın.

Derince bir kaba baharatları ve unu alın, üstüne kabartma tozunu da ekleyin. Sıvı yağı bir tavada hafifçe ısıtın ve unlu karışıma ilave edin.

Hazırlayıp soğuttuğunuz şekerli suyu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edeceksiniz.

Hamuru bu şekilde yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikten sonra yumruk büyüklüğünde parçalar kopartın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açmış olduğunuz yuvarlağı bir bıçak yardımıyla dörde bölün, böylece 4 adet çeyrek daire elde edeceksiniz.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.

Bu şekilde tüm hamuru şekillendirdikten sonra, yumurta sarılarını bir çatalla çırpın ve bir fırça yardımıyla üstlerine sürün.

Bir çatalla üstlerine delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin.

Külünçlerinizi ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Kapalı bir kapta sakladığınız takdirde yaklaşık 2 ay kadar tazeliklerini koruyacaklardır
(3,270 puan) tarafından
Afiyet olsun cnm ellerinize saglik
(2,766 puan) tarafından
Ben tarifi verdim denemek yada denememek sana kalmis
0 oy
tarafından
valla ilk kez duydum hangi yöreye ait bu :)
(2,766 puan) tarafından
Sanliurfaya ait diyarbakir coregi olarakda  geciyor bazi yerlerde
0 oy
tarafından

Yok ilkkez duydum afiyet olsun canim 

(2,766 puan) tarafından
Sagol canim
0 oy
(18,165 puan) tarafından
ilk kez duydum afiyet olsun canm
(2,766 puan) tarafından
Sagol canim
0 oy
(135,895 puan) tarafından

Ne oldugunu bilmiyom ama yerim verirsen :D

(2,766 puan) tarafından
Buyur gel canim kapim herkese herzaman acik❤❤
0 oy
(2,891 puan) tarafından
Kurabiye gibi bir şey bu Ben biliyorum tatlı değil tuzlu değil değişik bir tadı var yemiştim daha önce Elinize sağlık
(2,766 puan) tarafından
Sagol canim tesekkur ederim ama isteyen tuzunu cok koyup tuzlu yada sekeri az koyup sekerli yapabilir
0 oy
tarafından

ah anacim.benim.bayramlarda yapardik hep... ne dde guzel olurdu kiz ... cocukken hele okula goturrdum ..:D

(887 puan) tarafından
Tarif biliyorusuncnm
(2,766 puan) tarafından
Külünçe Tarifi İçin Malzemeler
10 su bardağı un
2.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 silme yemek kaşığı tarçın
1 silme yemek kaşığı mahlep
1 silme yemek kaşığı çemen tozu
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı susam
2.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta sarısıBir tencereye şekeri ve suyu alın, ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırın. Şeker erir erimez ocağın altını kapatın ve tencereyi soğumaya bırakın.

Derince bir kaba baharatları ve unu alın, üstüne kabartma tozunu da ekleyin. Sıvı yağı bir tavada hafifçe ısıtın ve unlu karışıma ilave edin.

Hazırlayıp soğuttuğunuz şekerli suyu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edeceksiniz.

Hamuru bu şekilde yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikten sonra yumruk büyüklüğünde parçalar kopartın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açmış olduğunuz yuvarlağı bir bıçak yardımıyla dörde bölün, böylece 4 adet çeyrek daire elde edeceksiniz.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.

Bu şekilde tüm hamuru şekillendirdikten sonra, yumurta sarılarını bir çatalla çırpın ve bir fırça yardımıyla üstlerine sürün.

Bir çatalla üstlerine delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin.

Külünçlerinizi ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Kapalı bir kapta sakladığınız takdirde yaklaşık 2 ay kadar tazeliklerini koruyacaklardır tarif bu canim afiyet olsun simdiden
tarafından
biz icin emahlep.koymazdik .. ve rezene koyardik
(887 puan) tarafından
Ben hep hazir yedim hoc yapmafm ama yapicm tarifi aldim cnm ama mahleple rezene arasinda nasil bi fark oluyor bide su cemen otu bnm yedigimde yoktu heralde cok kokulu bisey o koasak tafi cok mu bozulur
0 oy
tarafından
Bilemedim canm :)? Afiyet olsunnn
(2,766 puan) tarafından
Sagol canim gel beraber olsun
0 oy
(409 puan) tarafından
Bilmez mıyımm çok severım annemde yapardı ramazanda yapılır bızde bayramlaşmaya gelenlerede ıkram edılır 
(2,766 puan) tarafından
Biz bir kere yapiyoruz bir kac ay boyunca yiyoz bitince bidaha yapiyoz oyle iste ne zamandir yapilmiyordu dun esimin aklina gelmis o yapti
0 oy
(2,858 puan) tarafından
Urfa’da dururken yedim cnm sert oluyor dımı çayın yanına
(2,766 puan) tarafından
Evet bayagi bi sert oluyor zaten sert oldugu icin uzun sure bozulmuyor ister cayin yanina ister kahvaltida ekmek yerinede yenir
0 oy
(887 puan) tarafından
Kizzzzzbayilirim hemen tam tarif ver kalkip yapicam malzemem carsa bi canim cektiki
(2,766 puan) tarafından
Külünçe Tarifi İçin Malzemeler
10 su bardağı un
2.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 silme yemek kaşığı tarçın
1 silme yemek kaşığı mahlep
1 silme yemek kaşığı çemen tozu
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı susam
2.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta sarısıBir tencereye şekeri ve suyu alın, ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırın. Şeker erir erimez ocağın altını kapatın ve tencereyi soğumaya bırakın.

Derince bir kaba baharatları ve unu alın, üstüne kabartma tozunu da ekleyin. Sıvı yağı bir tavada hafifçe ısıtın ve unlu karışıma ilave edin.

Hazırlayıp soğuttuğunuz şekerli suyu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edeceksiniz.

Hamuru bu şekilde yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikten sonra yumruk büyüklüğünde parçalar kopartın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açmış olduğunuz yuvarlağı bir bıçak yardımıyla dörde bölün, böylece 4 adet çeyrek daire elde edeceksiniz.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.

Bu şekilde tüm hamuru şekillendirdikten sonra, yumurta sarılarını bir çatalla çırpın ve bir fırça yardımıyla üstlerine sürün.

Bir çatalla üstlerine delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin.

Külünçlerinizi ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Kapalı bir kapta sakladığınız takdirde yaklaşık 2 ay kadar tazeliklerini koruyacaklardır

İlgili bir soru bulunamadı

412,494 soru

12,418,894 cevap

45,133 kullanıcı

Kategoriler

...