Önce saglık için kullanılan bir aşıyı bu kadar sorgulamak yerine keza yediğimiz ürünleri jelatin açısından sorgulamak lazım BİLİYORUZ KI TURKIYEDE JELATİN ÜRETEN BİR FİRMA YOK İÇİNDE SIĞIR JELATİNİDE YAZSA ÜRÜNLERİN HELAL KESİMMİ DEĞİL şimdi ben kullanmıyorum diyenler olacak ben nelerde oldugunu yazayım sız kullanıp kullanmadığınıza karar verin dipnot olarak da sağlık bakanlığının önerdikleri domuzsuzda paralı olan mı domuzlu farkında iseniz artık kresler ve okullar bile aşı kartı istiyor ve yoksa kabul etmiyor bende aşısı olmamış cocukla kızım aynı ortamda olsun istemem uzun müddet
Jelleşme ajanı: Jöleli tatlılar, etler, şekerlemeler, et sosları
· Yapı sağlayıcı: Lokum, koz helvası, kremalar, sufleler, fırın ürünleri
· Bağlama Ajanı: Rulo etler, konserve etler, şekerlemeler, peynirler, süt ürünleri
· Koloidal yapıyı koruyucu: Şekerlemeler, dondurmalar, buzlandırılan ürünler, donmuş tatlılar
· Durultma ajanı: Meyve suları. Meyve sularında kullanım oranı % 0,002-0,015
· Film oluşturucu: Meyvelerin kaplanması, etler
· Koyulaştırıcı: Toz içecekler, et suyu, soslar, çorbalar, pudingler, jöleler, şuruplar, süt ürünleri
· İşlem yardımcısı: Tadlandırıcılar, yağ, vitamin ve renklendiricilerin mikroenkapsülasyonu
· Emülgatör: Çorbalar, soslar, tadlandırıcılar, et ürünleri, kremalar, şekerlemeler, süt ürünleri
· Stabilizör: Krem peynirler, çikolatalı sütler, yoğurt, buzlandırılan ürünler, kremalar, donmuş tatlılar
· Yapışma ajanı: Şekerlemeler, et ürünleri
· Köpürmeyi sağlayıcı: Şekerlemeler, kremalar, dondurmalar
· Kristalizasyonu düzenleyici: Dondurmalar, buzlu ürünler, donmuş tatlılar.