Hanımlar aramizda cogunun doğru zannettiği bir yanlis var. Cogumuz hamileyiz yada dogum yaptık bunu herkesin bilmesi lazim. Lohusalık az muddeti olmayan en fazla da 40 gun süren bir donemdir. Yani bazılarının 10 gun kanamasi olabilir bazılarının 20 bazilarinin 40. Kanama bittikten sonra gusul alınır namaza baslanir oruç tutulabilir iliskiye girilebilir. Yani en fazla müddeti 40 gun diye 30 gunde biten kanamanizin ardından namaz ve ilişki icin 10 gün daha beklemeye gerek yoktur.
Not: dini fetvasını söyledim. Tıbben hazir olmayanların tabiki doktor izin verene kadar ilişkiye girmemeleri gerekir. Hayırlı aksamlar
Asıl sen yanlış biliyorsun kanaman olsun olmasın 40 gün ilişkiye girilmez namaz kılınmaz oruç tutulmaz. Doktorlar bile 1 buçuk ay rahim anca kendini toparlıyor ilişkiye girmeyin diyorlar
Herkese ayri ayrı cevap vermeyecegim hanımlar bilmedigim konular hakkinda konuşmam. Komşulardan duyduklarimi doğru bilmem. Ilahiyat öğrencisiyim. ayrica medrese mezunuyum selametle
Eger ilk lohusaliksa nezaman kesilirse kesilsin kan iliski icin 40 gun beklenir. Ama ikinci lohusaliksa ilk lohusaligi 20 gun surdu diyelim ikinci lohusaliginda 20 gunden sonra iliski olabilir canim.
Hamilelik döneminde annede meydana gelen hormonsal değişimler 6 hafta yani 40 gün sonunda normale döner. Bu nedenle uzmanlar lohusalık dönemi boyunca cinsel ilişkiye girilmesini önermemektedir. ... Bu süreçte cinsel ilişkiye girilmesi önerilmemekle birlikte 6 hafta sonunda doktor kontrolüne takiben izin verilmektedir. Bu dinende böyledir
Arkadaşlar adetin en kısası 3 en uzunu 10 gün kabul edilir bunlar çizilen genel sınırdır. Ancak her kişi adetini ve lohusaligini kendisi belirler. Örneğin adetiniz 5 gün sürüyor siz 5. Gün yıkanıp abdesti izi aldınız eşinizle münasebet için 10. Günü mü bekleyeceksiniz. Lohusalıkta da ilk lohusaliginizin süresi bir sonrakilerini belirler. 40 i aşanlar olabileceği için alimler 40 günü geçeni özür kabul ederler. Hatta 60 gun olarak kabul edenler de vardır. Bu sebepler 40 günden az süren lohusalikta da gusül alınır ibadetlere devam edilir ilişki de serbesttir. İbadet yapılabildigini söyleyip ilişkiye nasıl haram dersiniz. Dileyen 40 gün beklesin ama haram hükmü yoktur. Bende ilahiyat mezunuyum. Günümüz ilahiyatçı deyip asıp kesenler olmuş hakka girdiginizi de bilin. Size bununla ilgili İslam kaynakları verebilirim. Burda ilişki haramdır diyenlerin bir çoğu hocam böyle söyledi diyo kaynak vermiyo
Öncelikle beni tanimadan haksiz yere cemkirenlere de hakkimi helal ediyorum. Hanefi olarak belirtmedigim icin özür diliyorum. Ben hanefi mezhebindenim. Bilenler bilir tayinci olduğumuz için düzenli bi kütüphanem yok şuan ulaştığım bilgileri resim olarak atacağım. Kendi kitaplarımı bulunca onlarin resmini de çekeceğim.
Bence postunu kapat çok karıştı postun
1,491,307 soru
24,370,006 cevap
347,940 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın