0 oy
1,693 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Kızlar  ben tam 34 haftalık  gebeyim  ve nikâhım  yok. Korona çıktı  bebeğim  doğsa  ben kimliği  nasil yapcam  bu durumda nikah yapmam  mümkün mü  ?

21 Cevaplar

0 oy
(17,102 puan) tarafından
yaşın tutuyorsa tamamdır nikaha ihtiyaç yok ki
tarafından
Oyssss şeker  Allah gönlüne göre versin inşallah
(359 puan) tarafından
Seninde canım inşallah sağ salim hayırlısıyla alırsın bebeğiini kucağına :))
tarafından
Amin Allah razı olsun canım benim  bazen  takılıyorum  eşime  nikah yapmazsan  çocuğu  kendi  üstüme alcam sen de ortalıkta  kalırsın  diyorum  yok haletcem diyor ama surda kaldi bikaç  hafta  doğuma
(359 puan) tarafından
Canım benim yakın akrabam bu durumu yaşadı her anına şahidim ben ama onların ikinci evliliği ve adam eski karısından bi türlü boşanamadı hep mahkemesi uzadı dedik o kadar boşanmadsn evlenme diye dinlemedi neyse çocuk oldu bu şekilde çıkardılar kimliği ama şimdi ayrılıyorlar adam hep tehdit ediyordu çocuğu senden alacam diye ama baba soyadını versede evlilik dışı çocuğun velayeti annesinin üstüne oluyor yani sevindik olmamasına nikahın yoksa bu adam sırf acı çektirmek için bile vermezdi çocuğu şimdi sadece konuşup konuşup susuyo kız şimdi yasak var diye annesine gelemiyor adamın evinde hala adam gelmiyormuş eve ne bileyim ona bi çare arıyoruz bizde :(((
tarafından
Yaa çok  üzüldüm Allah korusun  benim öyle  bi durumum yok ama şimdiki  kafam olsaydı  öyle  acele ettirmezdim evlenelim diye biraz da benim suçum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Neden nikahın yok ? 
(615 puan) tarafından
Tam tersi. Nikah kıyıp dugunu erteleseydınız. Dha ıyıydı. Allah huzurunuzu bozmasın ama cnm sımdı bıse olup ayrılsanız hiç bişe talep edemessın
(615 puan) tarafından
Onceden olan başvurular kıyılyo ama şımdı başvuru alınmıyo dıye bılyorum cnm
tarafından
Söylediklerinin  hepsiinjn farkındayım hepsi de doğru sma napiyim  yedim bu b.k işte
tarafından
Olan olmuş şöyle niye yapmadın böyle niye yapmadın demek için artık çok geç. Ortada doğacak bir bebek var ve şimdi kendinden önce o bebeğin hakları için nikahını bir an önce yaptırman lazım. Allah korusun bebeğin babası nikah yapmadan öldüğünü farzet. Bebeğin için hiçbir talep edemezsin. O yüzden elini çabuk tut. Sorumluluğunu yerine getir.
(615 puan) tarafından
Estagfrlh cnm
0 oy
(3,024 puan) tarafından
Nikahin yoksa bebegi senin nufusuna yaziyorlar
tarafından
Ayyy  tam ferahladım  derken  gene şüpheye  düştüm  Allah aşkına  benim  bu zamanda nikah  yapmam mümkün  mu yapan yok mu bildiğiniz
(274 puan) tarafından
Yapılıyor bence esin bi sordursun çünkü haberlerde çok kişi gördüm sadece şahit falan alıyorlar okadar ama nikah kiyiyorlar
tarafından
Tamam canım  şuan  keyfi yerinde horlaya horlaya  yatıyor  ben ise kafamda  bin soru
(274 puan) tarafından
Erkek milleti ne etcen bacım:D
tarafından
He valla ciddiye bile  almıyor bak diyorum çocuğu  anne babamın  üstüne  yapacaklar  biraz uğraş  nikah  yap doğmadan  diyorum yok beee bişey  olmaz diyip geçiyor
0 oy
(7,639 puan) tarafından
 Nikah yapincada çıkabilirsiniz
tarafından
Nasıl  anlamadım
(7,639 puan) tarafından
Nikâh yaptıktan sonra doğum belgesiyle nüfusa gidip çıkabilirsiniz
tarafından
Anladım  canım benim  teşekkür ederim
0 oy
(3,036 puan) tarafından
Hayır yazdirabiliyosun babanın adını da sorun olmuyor diye biliyorum 
(3,036 puan) tarafından
Hayır bebegin babasının
tarafından
Anladım  canım  teşekkür  ederim ama bazilari da senin  söylediğinin tam tersini söylüyor  kafam allak bullak oldu
(3,036 puan) tarafından
Ara nüfus dairesini sor pazartesi daha net bilgi verirler
tarafından
Tamam canım benim sağol  Allah razı olsun  inşallah
(3,036 puan) tarafından
Ama nikahida yaptırın en kıza zamanda illaki size sıkıntı olur
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Mutlaka nikahını yaptır. Yoksa garı meşru olarak eşin kendi üstüne tek alır.  Bir an önce başvur belediye ye mecbur kıysinlar ya
tarafından
Başvurunca  kıyıyorlar   mi bizim başvurumuz  vardi zaten ama ses soluk çıkmadı
(1,517 puan) tarafından
Siz tekrar belediye ye gidin eşin gitsin izah etsin durumu eşim hamile yakında doğum var filan onlar bir çaresini bulur.
tarafından
Son çare  onu yapcam  mecbur
0 oy
(3,079 puan) tarafından
Bır sıkıntı olmaz benımde ilk dogumumda resmi nikahım yoktu fakat dogurdum eşim gitti cıkarttırdı kimlıgı bebegımızın. Yasın tutuyorsa sorun yok 
tarafından
Kız  ay bunu da yeni duydum bu ne demek
tarafından
Anladım  canım benim  bu daha  aydınlatıcı  oldu
(3,079 puan) tarafından
Benimle aynı zaman da doguran tanıdıgım vardı yası kucuktu kızın. Dogum olunca kız annesi babası ve eşi gitti nufusa hepsı ımza attı kimlik ıcın ve cıktı kimlik bebegın kendı annesi ve babası yazıldı kımlıge sadece. Dogum yapan kısının yası kucuk oldugu ıcın ımza yetkisi olmadıgı ıcın anne ve babası da ımza atmıstı kızın yerine.  Benım cocugumun kimlıgı cıkarken de ben ve esım gittik ımza attık cıktı kimlik.
tarafından
Peki  biri evlilik dışı  gebelik  olarak gözüküyor  diyor doğru mu
(3,079 puan) tarafından
Yok canım ya gelip kimlikte evlılık dısımı yazacak Allah ım ya. Evladım 2 yasında ve asla evlılık dısı dıye hiç bir yerde görünmedi. Dogru değil asla.
0 oy
tarafından
Nikah izin alınıp yapılıyor bence doğmadan izin alin nikahinizi yapın canım bu şekilde doğru değil zaten hep problemle karşılaşırsın ertelemeyin
tarafından
Biz muftulukte kiydik nikahı isterseniz bide oraya başvurun
tarafından
Niye ben istemez miyim nikah yapmayı
tarafından
Müftülük  mu hiç duymadım  valla
tarafından
Evet muftuluklere de yetki verilmişti yaz bak netten . Biz resmi nikahla imam nikahı ikisini bir yaptırdık bı kereden
tarafından
Biz nisanlandigimiz ilk gün  dini nikahi yaptık tamam amenna müslümanız  ama keske resmiyi de yapsaydım  o daha önemli
0 oy
tarafından
Senin üzerine olck soy adin neyse onu taşıyacak
tarafından
Ne bileyim  kızdın  gibi
tarafından
Yok kiz oyle olmuyo eger babası gidip imza verip cocugu tanimazsa o zaman mecbur annenin soyadini alir arkadasim oyle oldu cocugun babasi olmadan gitti babasi gelsin demisler sonra esi gitti imza verdi cocugu tanidi hani benim cocugum diye kabul etti babasinin soy adini aldi ama babasi gitmese imis annesinin soy adini alacakmis
tarafından
Yok ya bizimki  öyle  bi durum değil  sadece erteledik
tarafından
Yani dogana kadar nikah yapamazsaniz dedim yaparsaniz zaten sorun yok direk babasinin nufusuna gecer
tarafından
Anladım canım benim  teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Babasiyla birlikte gidip cikarirsiniz imza verir onun soy adini alabilir 

tarafından
Bi arkadaşım  öyle  demiş  evlilik dışı  bebek olarak  kalıyormuş
tarafından
Nikah yapinca normale doner zaten ama cocuk buyuyunce nikah defterine ve kendi dogum tarihine bakarsa anlar cocuk açısından soruyosan hani ogrenmesin falan diyosan
tarafından
Hiç  bi fikrim  yok ya ben sorunla falan  uğraşmak  istemiyorum  o yüzden
tarafından
Yok ya bisey olmaz yasin resittir heralde
tarafından
Evet 21 yaşındayım
0 oy
(28,819 puan) tarafından

Nasil nikahin yok evli degilmisin ay benim yandi

tarafından
Valla evli  sayiliyorsam evliyim  ama resmi nikâhım  yok
0 oy
(3,997 puan) tarafından
canim niye simdiye kadar nikah kiymadiniz . niye ertelediniz ,1 gunluk is saglik ocagindan rapor alip nikah dairesinden gun aliniyordu o kadar . 
tarafından
Valla hic öyle  olmadı  bizimki. Verem testine akciğer  filmine kadar istediler
0 oy
(1,063 puan) tarafından
Canm benimde yoktu dogum yaptim elimdeki belgeyle esimle gittik esimin soyadi ni aldi annesi ben babasi da esim olarak yazildi olsada olmasa ikiniz gidiyosunuz yapiyorlar degisti arrik eskisi gibi diyil
tarafından
Peki  evlilik dışı  çocuk  olarak mi gözüküyor
(1,063 puan) tarafından
Hayir nealaka kiz cumhur baskani seneler once buna duzenleme getirdi oyle bisey yok gayet evli gibi hersey
tarafından
Gerçek mi inşallah öyle olur. Madur olmak istemiyorum
0 oy
(2,159 puan) tarafından
Bebeğin babasıyla birlikte giderseniz nufusa babasının üzerine kayıt olur. 

Nikah olmasada bebeğin babasının zerine kayıt ederler. 
tarafından
Babasıyla  gideriz o sıkıntı  degilde  nikahsiz sorun  olmuyor dimi hastanelerde filan
(2,159 puan) tarafından
Nikahsız Bi sorun olmuyor.
Onca hamileyken boşanıp nikahı olmadan doğum yapan insanlar var.
Arkadaşımda öyle nikahı yoktu bebek doğduktan sonra evlendiler.
tarafından
Ay inşallah  ya kimsem yok  burda gurbetteyim bi de onunla  ugrasmiyim
0 oy
(3,140 puan) tarafından
Benim eşiminde  imam nikahli çocuğu olmuş baba ana adı yazıyor kimlikte babasının soyadını alıyor kesin ve net canım,virüsten sonra da nikahını yapar inşallah 
tarafından
Amin canım  inşallah  teşekkür ederim
0 oy
(12,523 puan) tarafından
Neden nikahın yok canım :/
tarafından
Valla kardeşim  once benim  sonra esim yüzünden
(12,523 puan) tarafından
Keske önce nikah kıysaydınız hassas konular bunlar :( Artık olan olmuş en kısa zamanda kıyın nikah canım
tarafından
Korona  varken nikah yapanıniz veya bildiğiniz  biri var mi yapılıyor  mu
(12,523 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum canım :(
tarafından
Peki canım  sağol  yine de
0 oy
(122,990 puan) tarafından
Valla bilmiyom da nikah isi 1 kac saat suruyo keske onceden yapsaydin
tarafından
Sorma ya  valla bilseydim gebrrseydim de yapacaktım
0 oy
(62 puan) tarafından
Canım nikah şuan da da kıyılıyor esin bahane uretmis bence hemen nikahını yaptırmaya bak sadece iki şahit sen ve eşin yapıyorsun nikahi yani ondan yapiyorlar
tarafından
Bende aslında  öğrenmek  istediğim  buydu yapabilir  migim diye  demek  yapılıyormuş
(62 puan) tarafından
Cok nikah kıyılan arkadaşım oldu sadece düğünü ertelediler
tarafından
Korona varken yapan  oldu  yani
0 oy
tarafından
Nikah kiyiliyor sadece konuk falan olmuyor sadece iki şahit hemen kiydir bence 
tarafından
Kiyilsin da konuk falan istemiyorum  valla bebeğim  doğacak  ortada nikah yok
tarafından
Hemen başvuru yap şuan sakindir zaten sıra olmaz biz evragi verince ertesi gün gün vermişlerdi
tarafından
Ben bilmiyorum  eşim de  bana  bırak  diyor  ona bıraksam 2 sene  daha durur böyle
0 oy
(1,340 puan) tarafından
Bebeği düşünüyosun ona bi bilgim yok fikir veremem ama şunu diyim nikahsız nasıl evlisin nasıl kocana güveniyosun seni aldatsa söz hakkın bile yok devlet karşısında çocuğu istemese seni terk etse bi güvencen yok bi gün başka bi kadını nikah karım bu dese napcan kendini ve çocuğunu düşün korona bahane değil nikah yine kıyılıyo ki git resmi nikahını kıydır bnce ama yine sen bilirsin
tarafından
Yok valla  haklisin kardeşim  o yüzden  bende direniyorum  yapsın diye çocuğu  bahane etcem doğuma kadar yaparım inşallah dedim
(1,340 puan) tarafından
Iki günlük iş bu nikah bence hemen yaptır
tarafından
Tamam canım  benim sağol

İlgili bir soru bulunamadı

405,933 soru

12,167,498 cevap

36,631 kullanıcı

...