0 oy
401 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından
Kızlar yeni doğum yaptığımda annem ve kayinvalidem yanımda kaldı. Sütüm azdı o zamanlar oğlum akşam vakti çok ağlıyordu.  Onlar da sütun yok sütun az bebek doymuyor aç dedikleri için mama veriyordum anne sütüne ek. Akşamları 30 cc olacak şekilde de bazen de 60 cc günde bir kez sadece. Bebeğim 3 haftalık olunca ben mama vermeyi kestim bebeğime. Qylik kontrolde de bebeğim 1600 gr kilo almış doktor gayet iyi sakın mama verme dedi. Ama ben bu durumu kayinvalidemr anlatamıyorum onlar geldiğinde ziyarete başka odaya gidiyorum emzirmek için  geliyor yanıma bakıyor sütun yok vah vah cuk çuk yutmuyormus çocuk sütü gayet yutuyor diyorum ben duyuyorum sesini . Daha da zayıflamış sanki çocuğum aç mama verin vah vah seslerinden gına geldi eşim görüntülü arar bebek zayıflamış deyince deliriyorum. Aslında kötü biri deği birbirimize karşı saygılıyız ama kilo işine taktı anlatamıyorum doktorun dediklerini ben söylüyorum eşim söylüyor. Bu konu bende çok hassasım ilk zamanlar sütüm gelmediği için çok üzüldüm kendimi hırpaladim şimdi bu lafları duyunca ağlamak istiyorum sinir stres oldum umursamak istemiyorum  ama elimde değil çok üzülüyorum.  Siz de de var mı böyleleri nasıl önlem alıyorsunuz bağırıp çağırmakta istemiyorum ne yapmalıyım.  

5 Cevaplar

0 oy
(2,422 puan) tarafından
Valla kimseyi kırmamak cicin uğraşıyoruz ama bizi kırmaktan  kaçınmıyorlar çocuğun kilo aldığına  tartı karar verir anlamıyorum ya kontrole giderken bi seferliğine yanında götür  görsün  ancak öyle inaniyolar
(7 puan) tarafından
Aynen öyle canım kırmamak için açıklamaya çalışıyorum ısrarla anlamıyor mama çok iyi bir şey sanıyor kilolu olsun istiyor . Ben de çok hassaslastim artık sütun yetmemesi çok zor bir anne için sanki bebeğime yetmiyormusum gibi hissediyorum ;(  Bebek zayıflamış dedikçe çocuğum gözümde küçülüyor;(( sinir oluyorum için için;(
(2,422 puan) tarafından
Sen takma senin hakman demek autun azalması demek boşver ne derse desin esas cevap tartı yani üzülme.
-Reklam-
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Emzirirken yanına alma gogsununde onun yanında açma .Bükerek herşeyden önce herkesin yanında sgogus açmak hoş değil annemin yanında bile açmak istemem .İkincisi göğsünü bu şekilde gösteren gösteren emzirirken böyle saçma sapan yorumlar yaparlar onlar gelince git kafana kitle kapını müsait değilim de .
0 oy
tarafından
Zayiflasin vermicem mama emsin beni de o zaman seslerini cikamazlar
(7 puan) tarafından
Dedim en son vermeyeceğim anne mama doktum hepsini vah vah demeye başlıyor bu sefer de ;(  En iyisi takmamak galiba anlatamıyoruz pek gitmek de istemiyorum ne kadar az görüşsek iyi en azından şu hassas zamanlar geçip gitse
0 oy
(1,062 puan) tarafından
Yapacagin tek sey kilosu az diyen kim varsa cocugu alip doktora hep beraber gideceksiniz.. 

O zaman anlarlar. Senin seoyledgn yalan gelebilir doktoru duyarlarsa susarlar artik.. 
(7 puan) tarafından
Eşim de söylüyor aslında ama kabul etmiyor.  Ev tartısı ile bile tattık bebeği canım imanlı eşim önce kendi çıktı sonra bebeği aldı aradaki farkı bile bulduk;) Bir dahaki doktor kontrolüne beraber gidelim diye teklif edeceğim dediğin gibi gerçekten endişeleniyorsa gelip görsün
(1,062 puan) tarafından
Sadece kiloyu degil doktorun iyi guzel şöyle boyle demesini duymasida iyi gelir tatmin olurlar en azindan
0 oy
(373 puan) tarafından

Bizde durumlar farkli.anne sutude verdim ogluma bazen doymadigini anlayan gibi kayinvalidem mama aldurirdi ki bebek doysun.ama sutum artinca kendusi soylediki verme mama.anne sutu daha iyi:)

(7 puan) tarafından
Tebrik ederim canım kayinvalideni.  Olması gereken o bilinçli bir insanmış. Benimki beni strese sokarak sütümü bitirecek haberi yok ;( Sanki bebeğime yetmiyormusum aç bırakıyormuşum gibi . Ben senin düşündüğünden kaç kat daha fazla düşünürüm ama zor anlatamiyirsun;)) senin kayinvalideni örnek göstermek lazım,;)

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,446,587 soru

23,763,351 cevap

315,527 kullanıcı

...