0 oy
1,892 göst.
Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından
Ev almak istiyoruz. Istanbuldayim. Evlere bakıyorum bakıyorum bodrum kat pencere yok odalar kötü banyo felaket 250 binden başlıyor.  El insaf ! 

32 Cevaplar

+2 oy
(22,059 puan) tarafından
Ya anadan babadan kaliyo ya maaşları dolgun oluyo yada kredi çekip aliolar:D 
(24 puan) tarafından
Kredileri çok yüksek ödeniyor.  Şu an indirimde gerçi 100 çektin mi 140 ödüyorsun
(249 puan) tarafından
40 milyar faiz az mı :// bizde arabaya 10 milyar faiz ödüyoz içim gidiyo yazık günah
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Adı İstanbul işte fiyatlar tavan burda 120 130 falan var da işte yine alınmıyor yine alınmıyor 
tarafından
Karamanlimisin yoksam
(11,233 puan) tarafından
Tabikide kız:( can memleketim benim
tarafından
Aaaa ne güzel valla bilirsin karaman bir çok ile göre ucuz sayılır kiram 500du oturali 14ay olmuş bu ay 550 oldu .binlerden falan bahsediyorlar ya iyiki karamanliyim diyorum :)
(24 puan) tarafından
120ye burda evin kapısını anca alırsın herhalde :)
(1,629 puan) tarafından
550 mi :( oturduğum evin 1 odası bile 550 den fazla ediyor ödediğim kiraya göre :(
+1 oy
(605 puan) tarafından
Anadan babadan kalması lazım yada onların vermesi lazım kuzum :))))) yoksa ** qibi qece qündüz çalışsanda seneler sonra anca alırsın onun içinde türkiyede asqari 5 6 7 milyar olması lazım :)))))
(24 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun biraz birikim yapıp eski demeyip içini yaptıracaksın onun borcu bitincede satıp daha iyi bir yer alacaksın
0 oy
(1,629 puan) tarafından
İstanbulda ev almak için en az 10 bin maaş almak lazım, bu şehirde kaldığımız sürece kiracı olarak öleceğiz bence 
(24 puan) tarafından
Öyle deme yaa benim tek eşim çalışıyor 1000 tl kira veriyoruz ama 5.5 senedir aynı evdeyiz. Şu an çıksak 1500 e havada kaparlar. Öde öde nereye kadar. Lükslerde gözüm yok ama şöyle eli yüzü düzgün oturulabilecek evler 400den basliyor
(1,629 puan) tarafından
Kadıköy acıbadem tarafındayım, burada da öyle. 2binden aşağı düzgün ev yok.
(24 puan) tarafından
Ben bagcilardayim burda da öyle 2000 e 20 yıllık binalar kiraya veriliyo
(1,629 puan) tarafından
Aynen ben de 20 yıllık binadayım şuan. Yeni binalar 4 5 bin civarı mümkün değil tutamam.
0 oy
(877 puan) tarafından
Nereden aldığına bağlı beylikdüzünde aldık biz canım 2+1 ama geniş iki balkonu var herkes 3+1 sanıyo çekirdek bi aileye yeterde artar 310 aldık tabikii kredi çekip borç harç yaparak 5 yıl ödeyecek İnşallah kazasız belasız biter 
(3,993 puan) tarafından
gulegule oturun. bizim aracimiz yok metrobuse yakin olmamiz gerekiyor. kavakli taraflari cok guzel .
(877 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ama büyük yük kredi altında olmak Allah bitirmeyi nasip eder İnşallah
(877 puan) tarafından
Kavaklı mahallesi canım çingene değiller komşularım var çok iyi insanlar İstanbulda komşuluk ilk defa burda gördüm buralar İstanbulun dışında kalan yerlermiş yeni yeni yerleşim yapılıyo o yüzden ucuz mesela benm 300e aldğm ev bi 5 10 seneye 2 3 katına çıkacak eskiden köy olan yerler şimdi İstanbulun en gözde yerleri birazda yatırım amaçlı burdan aldık
(877 puan) tarafından
Ve en güzel tarafı evler dip dibe değil aralarında mesafe ferah camdan bakabiliyorum en azından :)
(1,629 puan) tarafından
Benim kendi ofisim var kadıköyde beylikdüzüne taşımamam aptallık olur, eşimin dükkan da kadıköyde. 1750 lira kira veriyorum 2+1,balkonsuz, yol parası ve yolda harcanacak zamana acıdığım için burada kadıköyde tuttum, seviyorum buraları ama pahalı yapacak bir şey yok
0 oy
(5,371 puan) tarafından

Bizim buralar bile ist gbi 200 den aşağı doğru düzgün bşy yok asgari ücretle bi yerimizi yırtsak yine alamayız yapck bşy yok napalım kaderimiz buymuş :P

(24 puan) tarafından
Sizi oralar neresi :) benim 250 binlik dediğim evler 30 yıllık binalar yanlış anlaşılmasın.korku filmi çekilecek kıvamda:D Sıfırlar 450den başlıyor. Rabbim nasip eder inşallah
0 oy
(796 puan) tarafından
Benim eşim inşaatçı o yaptı hepsiniel emeği göz nuru kocada bi bahçemiz var kimsedende yardım almadım altinlarimi sattım 
(24 puan) tarafından
Maşallah ne güzel arsanız vardı demek ki. Istanbulda arsa fiyatlari da çok uçuk. Zaten arsan varsa dört dörtlük gönlünce ev yaparsın maksimum 100 bine.
tarafından
Cnm bişey sorucam böyle müstakil evler kaç bine yapılır acaba eşin biliyordur bilgi verebilir misin
(10,884 puan) tarafından
Eşin inşaat mühendisi ve siz bir daire  alamıyor musunuz desene Şimdiki gençlik bir işe yaramıyor
(10,884 puan) tarafından
Rabbim inşallah Herkese en kısa zamanda ev nasip eder sana da inşallah ortaklara gelince benim eşim de 7 erkek kardeşler anne babası 8 hepimiz ortağız kayınpederimin bir işe yaradığı yok Hem maddi hem manevi anlamda her şeyi çocukkari yapıyor inşaatçılar Bizimkiler de inşaat ustası inşaatta çok para var Ortaklar hepimizin evi var Maddi durumum çok iyi Ama işte isredigimizi  yaşayamıyoruz 2 kaynim var Onlar evlensin sonra artık herkes ayrılacak ortaklık bozulacak o günü bekliyoruz biz de
0 oy
(1,514 puan) tarafından
Canım kredi çekiyor genel olarak millet  izmirde de fiyatlar çok uçuk menemen de bile 2+1 yeni inşaaat eve 230istiyor 
(24 puan) tarafından
230 binlik evler istanbulda bodrum kat ve genelde 30 yıllık binalar. Sıfırlar 450den başlıyor.  Kredi çekeceğiz zaten de yine de yetmiyor bize
0 oy
(13,626 puan) tarafından
2 ay önce aldık düğün takılarımız vardı üstüne de Kredi çektik 3+1 235 e aldık Eskişehir de 
(24 puan) tarafından
Bende aslen kutahyaliyim. Çok istedim zamanında eskişehirde oturmak. Maksimum 300 e kadar alabiliyoruz ama 300luk evler bile 25-30 yıllık bina. Içi de tadilat istiyor banyo mutfak parke falan. E bunun vergisiydi tasinmasiydi boyasıydı emlakçı komisyonuydu derken 370 i gözden çıkarmak lazim
(13,626 puan) tarafından
Bizim bina 2,5 yıllık sıfır daire çok geniş ferah canım bizde çok zor bulduk şimdi ki evler çok küçük ve pahalı oluyor
(24 puan) tarafından
Aynen öyle canim. Inşallah bize de nasip olur. Inşallah sizde tez vakitte ödersiniz krediyi
(13,626 puan) tarafından
AMİN canım çok sağol Allah'ım sana da nasip etsin inşallah
0 oy
(582 puan) tarafından

Bende izmirdeyim Buradada şöyle oturabilirim dediqin ev 450binden başlıyor nasıl yapacak orda oturanlar nasıl almış nasıl yapmış diye düşünmeden edemiyor insan..

Benim evim kira değil kayinbabamin evi en ufak bi olayda çıkın evimden kiramı verin Dior 3senedir evliyim belki 100 kere kovmustur bizi o yüzdendir hala benimseyemedim evi sanki benim evim değil misafirmisim qibi ama eşimin ne kira ödeyecek nede ev alacak durumu var. Surda 2hafta önce yeni dükkan açtı sabah 7gece 12 çalışıyor ama ticaret sonuçta ne alip ne vereceqi belli değil 100 bin borca qirip açtık dukkani insAllah batmayiz :( dilerim Allah'tan birqun benimde qercekten evim olur benim ve benim qibi ev hayali kuranlarada ev nasip eder rabbim. Amin

(24 puan) tarafından
Öncelikle Rabbim sabirlar versin çok zor başkasına minnet etmek. Kayınpederine de merhamet nasip eylesin. Ben senin yerinde olsam eğer çocuğum yoksa yada büyükse kendini idare edebilecekse girer bir işe çalışırım sonra da kiraya çıkarım. Ama eğer bebeğin varsa bakacak kimsen de yoksa çok zor. Sende biraz duymayı ver bazı yerlerde gamsizlik yapmak sağır davranmak en güzeli. Adam evinde oğlunu oturtuyor ettiği laflara bak. Inşallah işleriniz rast gider. Tez vakitte ödersiniz borcunuzu. Rabbim ev almayı da nasip etsin inşallah. Bolca dua edin
0 oy
(3,444 puan) tarafından
1 kilo altınım vardi, sattık

100 bin kayınbabam verdi 

10 binde kredi çektik ev araba işini kapattık,.

Darısı isteyen herkesin başına
(24 puan) tarafından
Maşallah bizde maksimum 300 binlik ev alabiliriz ama bu fiyata 25-30 yıllık binalar var malesef. Içi de tadilat istiyor banyo mutfak parke falan.  Vergisiydi tasinmasiydi komisyonuydu derken 70 binde öyle gidiyor. Istanbul dışında çoğu yerde rahat 250 bine sıfır 3+1 daire alınıyor. Ama burada imkansıza takım. Rabbim nasip eder inşallah
0 oy
(5,909 puan) tarafından
Kredi cektik 250tl ev 50 pesin verdik 200kredi 320 oldu kaynanamlarin bir tane kucuk gecekondusu var 1+1dogru duzgun mutfagi bile yok tezgahim bir tarafta ocagim ta nerede cok sukur idare edioruz aldigimiz evi kiraya verdik ordan para gelior bide esimin maasiyla aylik 2700 oduoruz 6 yilimiz kaldi insaAllah simdiye kdr oyle yada boyle gitti bakalim kizim dogdugunda nasil idare etcez hic bilmiorum Allahim herkesin yar ve yardimcisi olsun bizimde insaAllah yani bu devirde anadan babadan birsey kalmadiysa sana cok zor ev sahibi olmak birsey sahibi olmak 
(24 puan) tarafından
Aynen öyle dediğin gibi. Biz kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Rabbim size de borcunuzu ödemeyi kendi evinize geçmeyi nasıp eylesin inşallah
0 oy
(6,974 puan) tarafından
Aynen bizde bakıyoruz ama yok para yetmiyor :) krediye de asla bulaşmayı nasip etmesin Allah...biriktirmeye devam
(24 puan) tarafından
Borca girince odeniyorda kenara para koyayım dediğinde bir türlü birikmiyor o para :D .en güzeli kredisiz ama çok zor bu devirde
(6,974 puan) tarafından
Zor maalesef dediğin gibi bırikmıyorda...hayirlisi olsun bakalım Allah nasip eder insaAllah
(22 puan) tarafından
Bnde sizn gibi dusunenlerdenm Allahm krediyle evi nasp etmesn sabr dedm smdi konyada toki cikti seneye hazirana teslm insallh Aĺlhm herkesn diledigini versn insallh :)
(6,974 puan) tarafından
Allah diyeni Allah yarı yolda koymaz elbet, MaşaAllah darısı bize artık... güle güle oturun inşaAllah canim
(22 puan) tarafından
Allah razi olsn darisi isteyen herkesn basina insallj
0 oy
(3,188 puan) tarafından
Emin Evim tarzı yerler bankaya Göre daha az fark alıyor.. tek dezavantajı parayı hemen teslim alamıyorsun..
(24 puan) tarafından
Onu da dusunuyorum aslında çok ev alan var o şekilde
(3,188 puan) tarafından
Ödeme imkanınız varsa bankaya Göre karlı ama dediğin gibi nakit hemen ele geçmiyor:)
0 oy
tarafından
Öncelikle istekli ve tutumlu olman lazım ben 7 yıl olacak evliyim düğünü mu herşeyimi eşim yaptı ailesi yardım etmedi üstüne birde takilarimizi aldılar 7 yıl kiradaydim 1 +1 daire tuttum 400 kira ödedim çocuk yoktu eşim tek çalışan asgari ücret alıyordu bin tl kira vs 500 cepte kalıyordu öyle öyle derken kistik her herşeyden topladım altın yaptım  4 ay önce 112 bine ev aldik 2.kat eşya hariç borcumuz yok çok şükür ailesi bir kuruş yardım etmedi evi bile görmeye gelmedi allah herkesin gönlüne göre versin kira çok zor hele çocuk varsa rabbim isteyen herkese nasip etsin 
(24 puan) tarafından
Ya maşallah azminizi tebrik ederim. Hiç kolay değil ne güzel siz eşinizin yanında olmuşsunuz bundan güzeli mı var. Ailesi yardım etmese ne olacak siz bu şekilde bir olduğunuzda her şeyin üstesinden gelirsiniz. Hem de minnet eylememiş olursunuz. Aman gelmesinler boşver. Bu zamana kadar onlarla mı yasadin. Sen huzuruna bak
tarafından
Teşekkür ederim canım darısı isteyen herkesin başına evet gerçekten de zorlugu var herşey istediğin gibi olmayabiliyor ama mucade et en güzeli senin olsun ins esinle birlik olursan herşeyin üstesinden gelirsin buna ınan ben hiç hayal edemezdim su ani çok şükür diyorum artık rabbim isteyen çaba gösteren herkese başını koyacak ev nasip etsin ailesi istemiyordu ev almamızı onlar hangi ...la ev alacak diyordu şaşırdı hepsi 3 yıl olacak görüşmüyoruz ailesi eşimi sevmiyordu eşimi sildiler oda artık öyle annem babam yok dedi
tarafından
Evin ayriydi 5 yil birlik kaldık sabah 9 gibi gidiyordum akşam 12 1 de eve dönüyordum ailesi eltimden yanaydı istemediler bakmami şimdide diyorlar ev almış büyük gelin kovarsa oraya gideriz artık allah büyük
0 oy
tarafından
Ben olsam istanbuldan almazdım canım istanbul her yer bina boğuyor insanı trafiği ayrı dert har şeyi ayrı dert yasamak cok zor istanbulda 
(24 puan) tarafından
Çoook isterim taşınmayı ama eşimin iş sahası istanbulda. Bir ara memlekete taşınalım esnaflık yapayım dedi kabul etmedim. Çünkü kolay değil. Esnaf kızı olarak büyüdüğüm için biliyorum.
0 oy
(311 puan) tarafından
ben 4 sene önce almıştım çok şükür altınlarımı sattım bi arabamız vardı sattık bide yüz bin çektik onu ödüyoruz 6 senemiz kaldı valla iyiki almışız diyorum hep Allah sizede nasip etsin inşallah biraz sıkıntıya girmeden olmuyo suan sıkıntı çekiyoruz ama biticek sonu var 
(24 puan) tarafından
Bizde aynen işte biraz takı araba satıp kredi çekip almak istiyoruz. Kira öde  ode nereye kadar. Çok iyi yapmışsınız. Nereden ne kadara aldınız
(311 puan) tarafından
gaziosmanpaşa dan aldık canım 170 bine buralarda 300 bine güzel daireler var
0 oy
(59 puan) tarafından
Ben 2 .5 sene once bankadan kredi cekipte aldim kizima kayinvalidem  bakiyordu bnde calisiyordum taaki 2.ciye dogum yapana kadar  suan tabi ne ben calsyrm nede esim ...tez zamabda bu korina btsede insanlar islerinin basina donse
(24 puan) tarafından
Amin inşallah o kadar çok kişi mağdur oldu ki. Bu da bir imtihandır. Rabbim sabırlar versin ödemeyi nasip etsin
(59 puan) tarafından
Amin ins cnm
0 oy
(3,617 puan) tarafından
Kiracı olarak olcem :(
(24 puan) tarafından
Deme öyle Rabbim elbet bir yol gösterir sen niyet et bol bol dua et
(3,617 puan) tarafından
Canım evlet 300 500 nerde bizde o para zor maaşı denk getirioz
0 oy
tarafından
Bazıları  belki kizacak ama inan bana heo o suriyeliler  yüzünden  son 3 sene boyunca aidat temizlik asansör  her dey dahil 700 liraydı  suriyeliler ev arayinca bizimkiler kirayı  1.500 yaptılar  ve bu sayede ev almak ise imaknsiz hala geldi benim alt komşum  daire aldı  300 bine  kiz valla kap karanlık  sanki hapise girmiş  gibi  oluyorsun  
(3,993 puan) tarafından
kizacak bir sey yok , dogru tesbit
(24 puan) tarafından
Çok haklısın.  Suriyelilere ahır gibi yerleri 1000 tl ye kiraya verdiler zamanında. Yükseliş o yükseliş. Adamlar ilk fırsatta terketti ülkeyi.

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 94 göst.
11 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Gizemli sevdam (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 883 göst.
23 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Mervec4 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 746 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde GizemGY (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 149 göst.

Kategoriler

1,435,479 soru

23,608,003 cevap

306,252 kullanıcı