0 oy
1,948 göst.
Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından
Ev almak istiyoruz. Istanbuldayim. Evlere bakıyorum bakıyorum bodrum kat pencere yok odalar kötü banyo felaket 250 binden başlıyor.  El insaf ! 

32 Cevaplar

0 oy
(3,114 puan) tarafından

4 sene önce eşim Afrika'da çalışmış ordaki birikimle ve kayinbabam belediyeden emekli olmuş onun tazminatıyla ev almışlar 135 bine. Şimdi ev 250 ediyor. Yani eşim hep yurtdışında çalıştı önce ev için ev alınca araba almış sonra biz nisanliyken tekrar gitti düğünü borçsuz yaptık para da arttı bankada birikimimiz var. Tek çözüm yurtdışı bence :D

(24 puan) tarafından
Ooo maşallah bekarken yapması çok iyi olmuş. Benim 2 çocuk var nasıl gitsin kız yurt dışına
(3,114 puan) tarafından
Yani o doğru. Keşke bekarken gitseymis çünkü bu ülkede cidden iş yok
(1,629 puan) tarafından
Yurt dışında ne yapacak ki kocam, herkesin işi farklı sonuçta. Benim eşim yazar ve çevirmen, yurt dışında yapılacak iş değil yani.
(3,114 puan) tarafından
Evet bazı meslekler için avantaj oluyor yurtdışı
-Reklam-
0 oy
(29,573 puan) tarafından

Evet cok pahali ama en iyi daire ye oturayim desen 380

350 gozden cikratilmali. Burada evler birazda olsa uygun şükür.  Nasip olsa bizde almayı düşünüyoruz..

(24 puan) tarafından
Inşallah size de nasip olur
0 oy
tarafından
Samsunda evimiz var nasıl alındığına gelirsek söz de kayınpederin ama eşimin arabası vs hep ondaydı hala daha onda 8 yasindannberi çalışmış eşim fındık vs balık gemiye gitme okula giderken bile öğle arasında çalışan bir insanmış sozde o aldı ama bize göre eşim hakkını alamadı dahi canım şimdi burdaki eve ev sahibiyle konuşarak kiranın 2 katını ödeyerek almaya çalışıyoruz borca girince zor oluyor ama en azından elinde kalan ileri de çocuğuna kalan birşey oluyor herşey evlatlarımız için 
(24 puan) tarafından
Ev şahibiniz çok anlayisliymis bu şekilde taksitle ödemeyi kolay kolay kimse kabul etmez
tarafından
Canım aslında kardeşler 6 tane anlaşmazlık aşırı var yani daha önce kiracılar çok sıkıntı yaratmış eşime güvendiği için kabul ettiler 700 lora kirayı kim bokusecek hep hir gur aralarinda
0 oy
(2,159 puan) tarafından
Canım İstanbul sıkıntılı Bi yer o konuda.

Küçük Bi şehre gelsen o kadar paraya fıstık gibi ev alırsın. Bnim yaşadığım yerde apartman dairesi gayet iyi evler  250ede bulursun 150 Bi ede bulursun mis gibi de oturursun içinde. 
(24 puan) tarafından
Aynen ama eşimin işi burada olduğu için mecbur burda kalmaliyiz
0 oy
tarafından
Biz ankara keçiörendeyiz burada 130 140 orta halli iyi evler var ama eşim tayinciyiz diye almıyor arabaya  daha çok önem veriyor
tarafından
Iste esimin kafası da söyle şimdi eşimin maaşından oyak ve oyak konut kesiliyor benim ev param zaten birikiyor diyor bi de 10 seneden sonra belli bir miktar ekliyor onlardan çıkmakta istemiyor biriksin diye o paralarla almayı düşünüyor şimdi maaştan kesilirse daha zor olur almak
(24 puan) tarafından
Araba da yatırım demek bence de mantıklı kiraciyla uğraşmak zor bu devirde.
0 oy
tarafından
Kredi çekip aldık valla biz hem ev hem araba kredisi ödedik zorluk çektik ama değdi arabanın taksidi bitti evi de bitiririz inşallah 
(24 puan) tarafından
Inşallah onu da bitirirsiniz. Sanırım bizde kredi cekicez bakalım arabayı da satıp denklestirmeye calisicaz
0 oy
tarafından
Bişeylerden kısarak alınıyor 

Mesala ben düğün yapmadım 

Takı almadım

Doğumdan kısa süre sonra bankadaki paramın günü dolacak ev alacam 
(24 puan) tarafından
Orası muhakkak canım kısmadan alınmaz zaten. Benim kizdigim nokta o kadar kötü evlere fahiş fiyat istemeleri.
0 oy
(10,884 puan) tarafından
Bütün yorumları cevapları okudum da merak ettim eşin ne kadar maaş alıyor çok dertlisin alamayız alamayız diye Rabbim nasip etsin inşallah ben ne baba evinde ne de kocamın evinde hiç Kira derdi yaşamadım ama muhtemelen zordur kira ödemek Rabbim inşallah Herkese ev almayı nasip etsin amin
tarafından
Amim canım

Baba evinde gördüğünü koca evinde göremiyorsun baba evinde araba altımda herşey 4 4 lük gezen biri olarak 1 senedir ne zman gezmeye gittimi umuttum

Her kez y
Şanslı olmuyor
(10,884 puan) tarafından
Kız şansla Ne alakası var bu kocanın çalışkanlığı ile alakalı tutumluluğu ile alakalı Sen ev alabilmek için bir şey yapabiliyor musun mesela tutumlu musun çabalıyor musun
tarafından
Uğraşıyorum

Düğün yapmadım takı yaptırmadım nikah yüzüğüm bile yoktur

Eşim almak istesede alma koy kenara ev alırken paramız yetmezse değerlendiririz diyorum
(10,884 puan) tarafından
Ya çok üzüldüm Rabbim en kısa zamanda İnşallah istediğin gibi bir ev almayı nasip eder
tarafından
Amin canım Allah razı olsun

Bişeyleri yapmak için bişeylerden vaz geçmek gerekiyor

Düğün 3 günlük ama evimi ölene kadar kullanırım rabbimim izniyle
0 oy
(17,637 puan) tarafından

Biz o parayla 2 katlı kocaman ev inşaa ettik :D

(24 puan) tarafından
Kendi arsan olsa tabiki yaparsın zaten emlakçılar çok yüksek komisyon alıyor. Müteahitler 100 bine yaptığı evi 500 bine satıyor. Ama arsa fiyatları da çok ucuk
(17,637 puan) tarafından
Evet canım arsa bizimdi 2 katlı ev ortalam 250 300 e mal oldu bize
(1,629 puan) tarafından
İstanbulda arsa mı hihi imkansız :)
(17,637 puan) tarafından
Canım ben mardinde köyde oturduğum için burda herkesin en az 1 arsası var eşim gilin arsaları var tapusuz olduğu için hazine mali olarak görünüyor tapu için başvuru yaptılar ama o kadar zam geldi ki metre kare fiyatlarına kendi arsalarını bile alamıyorlar
(1,629 puan) tarafından
Valla bizim memlekette İstanbul, gidecek yer yok:/
0 oy
tarafından
Istanbul özellikle çok pahalı gerçekten doğru diyorsun. Ben Konyadayım burası o kadar ginede pahalı değil istanbul kadar yani. 200 250 bin hatta 160 bine bile var bazı güzel evler. Benim amcam oğluna aldı mesela öyle oturdu genelde öyle oluyor ya da maaşları yüksek oluyor vs. 
(24 puan) tarafından
Istanbul sanırım bu konuda en pahalı şehir.
(1,629 puan) tarafından
İstanbul dünyanın en pahalı şehirleri arasında maalesef
0 oy
tarafından
250 milyara ben sana burda 2 tane sıfır daire alırım kız 
(24 puan) tarafından
Orası neresi :)
tarafından
Angara :)

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 96 göst.
11 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Gizemli sevdam (513 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 884 göst.
23 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Mervec4 (4 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 72 göst.
0 oy
15 cevap 747 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde GizemGY (129 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,435,573 soru

23,609,380 cevap

306,302 kullanıcı