0 oy
1,044 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Günde çocuk ne kadar su içmeli benimki 2.5 aylık

17 Cevaplar

0 oy
(18,171 puan) tarafından

En İyi Cevap
suyun zararı yok ben vermedim simdiye jadar ama artik vericem 3.5 aylk suan vericem az az 
-Reklam-
+1 oy
(22,059 puan) tarafından
6 Ay öncesi su yasak diolar ama verilmeli bence icebildigi kadar sudan zarar gelmez
tarafından
Aynen cnm ya sudan zarar gelmez karnimizdaken 2.3 litre su tuketiyorduk sussuz kalmasinlar diye su önemli
+1 oy
tarafından
Sadece emen bebeğe su verilmez 
tarafından
Etrafdakiler öyle soyluyo ama  verilir  bence bizim nasıl vucud suya ihtiyacı var  bebislerinde suya ihtiyacı var
tarafından
Nasıl verilemez canım ? Anne sütü yağli ise verilir tabu ki suyun ne zararı olck merak ettm ?
tarafından
İki tane bebek büyüttüm sadce anne sütü alan bebeğe su verilmez ben hiç vermedim hemşire ebe hepsi de verme dedi zaten .ne zaman ek gıda bişey verdim suyu da o zaman verdim
+1 oy
(2,076 puan) tarafından
6 aylık şuana kadar hiç vermedim, gecen hafta ek gıdaya başladım bir bucuk 2 saatte bir 5 6 çay kaşığı veriyorum 
(1,629 puan) tarafından
Dediklerimi o kadar yanlış anlamışsınız ki. Nasıl düzelecek şaşırdım kaldım. Oğlum 7 aylık katı gıdaya geçtik, ben 38 yaşındayım okudum eğitimlere gittim doktorlarla konuştum, lütfen siz de araştırın biraz
tarafından
Canım bende okumuşum eğitimli biriyim biliyorum neyin ne olduğunu
Evet düzeltmek için diplomani konuşturmaya gerek yok canım
tarafından
Bizde eğitimliyiz  cahil değiliz çok şükür neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum sen annem yaşındasın bak bennise 24 yaşındayım ama herşeyi arastiririm ama Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama bazı dediklerini de uygulamak zorunda değiliz neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek yastayiz şükür neyse ii akşamlar size
(2,076 puan) tarafından
Valla kızlar 3 çocuk büyüttüm, bir bebeğim var 6 aylık, diğer çocuklarımda sütüm boldu ek gida ya 8 9 aylıkken başladım ozamana kadar su vermedim, anne sütü herşeyin yerini alıyor, herkesin fikrine saygım var ben su vermiyorum diyr bilgisiz cahilde olmam :)) arkadaş her defasında bi biberon su veriyor bana göre doğru değiş, arkadaşa göre doğru bunu taetışmaya gerek yok
tarafından
Bizde her yemektn sonra 1 bardak su vermiyoruz şahsen ben o dönemlerde az az veriyodm
Şimdi 15 aylık tabi ki yemek yiyo sürekli su içmesi gerek
Bnn sütm çok aşırı yağlıydi Dr keisnlike su ver dedi ( tabi bundan önce verme anne sütü yeterli diyodu) o ki yağlı dedim su ver dedi çocuğuna! Dikakt cekmek isterim ki bunun cahillikte alakası yok
Diploma yarısına gerek yok !
Konuya şöyle giriş etmedim : ben bilgilyim böyle olması gerek var demedim :)))
Suyun da zararı yoktur iki üç çay kaşığı emmden sonra verilse ağzında ki pamukçuk da önlenmiş olur bağırsakları çalıştırır
+1 oy
(1,629 puan) tarafından

Yenidoğan bebeğe kesinlikle su verilmemeli. Çünkü anne sütüyle birlikte su içen bebeklerin enfeksiyona yakalanma riski daha fazla.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Palabıyık, su verilen bebeklerde ağız içi mantarların, pişik, pamukçuk ve ishalli hastalıkların görülme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylüyor. Çünkü zararlı bakteriler bu sayede vücuda girme fırsatı buluyorlar.

Anne sütü %70-80 oranında su içeriyor. Bu da bebekler için su ihtiyacını karşılayacak bir miktar. Dolayısıyla anne sütünden vücudu için ihtiyacı olan tüm besin kaynağını alan bebeğin başka bir şey tüketmesine gerek yok.

Yenidoğan bebeğe su verilir mi?

Yenidoğan bebeğe kesinlikle su verilmemeli. Çünkü anne sütüyle birlikte su içen bebeklerin enfeksiyona yakalanma riski daha fazla.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Palabıyık, su verilen bebeklerde ağız içi mantarların, pişik, pamukçuk ve ishalli hastalıkların görülme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylüyor. Çünkü zararlı bakteriler bu sayede vücuda girme fırsatı buluyorlar.

Anne sütü %70-80 oranında su içeriyor. Bu da bebekler için su ihtiyacını karşılayacak bir miktar. Dolayısıyla anne sütünden vücudu için ihtiyacı olan tüm besin kaynağını alan bebeğin başka bir şey tüketmesine gerek yok.

Neler var neler: Anne Sütünün Faydaları

Bebeklere su verilir mi?

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ayşe Sokullu, eğer anne sütü yeterliyse ve bebeğin kilo alımı normalse su verilmemesi gerektiğini söylüyor. Çünkü su yerine, bebeğin midesinin anne sütüyle dolması gerekiyor.

Ancak bebeğin;

Hastaysa,

Özel bir durumu varsa,

Mama tüketiyorsa,

Ek gıda alıyorsa, mutlaka su vermen gerektiğini söylüyor Ayşe Sokullu.

Böyle durumlarda bebekler için özel üretilmiş mineralli sulardan tercih edebilirsin.

(1,629 puan) tarafından
Aynen. Benim oğlum da 7 aylık yemeklerden sonra veriyorum ağzının içi boğazı temizlenmesi için o kadar dediğin gibi çok güzel emiyor sağ olsun güzel emdiği içn sütüm de azalmıyor, ayrıca yazmadım kopyala yapıştır yaptım ☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️
tarafından
Zaten suyu sevmiyor beyefendi. Ee zaten sütün çoğu su.
(1,629 puan) tarafından
Evet Anne sütü %70-80 oranında su içeriyor. Bu da bebekler için su ihtiyacını karşılayacak bir miktar. Dolayısıyla anne sütünden vücudu için ihtiyacı olan tüm besin kaynağını alan bebeğin başka bir şey tüketmesine gerek yok yazıda da yazıyor aynen öyle
tarafından
Hımm zaten sağdığımda sütü bir müddet sonra üstü sırf su oluyor tabi bunu bile bile hala daha küçücük yavrunun lıkır lıkır su içtiğinden övünenler var neyse tercih meselesi.
(1,629 puan) tarafından
Tercih meselesi ama sonra burada gelip ay bebeğim meme emmiyor yazıyorlar
0 oy
(3,887 puan) tarafından
Ben 3-4 çay kaşığı veriyorum 3 ay 7 günlük 
0 oy
tarafından

Ben mama da verdigimdem 10  çay kaşığı falan içiyor suyu çok seviyor :DD

0 oy
tarafından

6 aydan once hic su vermedim 

tarafından
Bi bardaga sütunu sag biraz bekle icindeki suyuyla ayriliyo gerek olmuycani gorursun o zaman dene bunu
tarafından
Sutumu sagdim zaten ilk doğduğunda biliyorum
(1,629 puan) tarafından
Sen düşünüyorum diyorsun doktorlar 10 sene boşuna okuyorlar değil mi?
tarafından
Bebeğe ilk ay verilmez su 2.3 aylık olunca verilir tabi fazla vermedigin sürece bir zararı yok bunun
(1,629 puan) tarafından
Sadece anne sütü alıyorsa, ilk 6 ay su vermeye gerek yok. Tüm doktorlar bunu söylüyor hatta bazı doktorlar 6 aydan sonra bile  anne sütü yeterli ise katı gıdaya geçtiğin halde su için anne sütünün yeterki olacağını düşünüyor.
0 oy
(137,786 puan) tarafından
Benimkide 2bucuk aylik suyu verdimmi ööog diyo yaa napcam ben
tarafından
Ben küçük sülük almıştım hani yeni doğan var ya sevda onla ver damla damla ver içer ben zorla veriyom :)
(1,629 puan) tarafından
Sevda bebeğin sadece anne sütü alıyorsa su vermene gerek yok
(137,786 puan) tarafından
Cok degil kiz gunde 2 cay kasigi icirmek istiyom alisson diye
(1,629 puan) tarafından
Bak yukarıya yazdım oku
0 oy
(658 puan) tarafından
Anne sutu alan cocuga 6 aydan once vermiyorlar benimki mama iciyor o aylarda cok az veriyordum 4.aydan sonra su dedi doktor bana mama ictigi icin ama bence vermekte fayda var 1 2 kasik 
tarafından
1.2 kaşık neki kız ver ver içsin suya ihtiyaclari var yavrucaklarin vucudlari sussuz kalmasin
(658 puan) tarafından
Ben suanda verebiliyorum canim suyu her mama ictiginde veya damlada falan veriyorum surekli doktor ictigi kadar icebilir artik demisti
0 oy
(1,491 puan) tarafından
İçmek istediği kadar ver canım çay kaşığı ile 
tarafından
Küçük biberon varya yeni doğan için suluk var  onla veriyom
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Emziriyorsan 6 aydan önce verme, meme reddi olabiliyor
tarafından
Doğduğundan belli veriyom ben canım biberonla iciriyodum başta sonra az vermeye başladım suluk var azar azar veriyom ağzına
tarafından
Bebeklerinde suya ihtiyacı var ya rucaklar susuz mu kalsin
(1,629 puan) tarafından
Emziriyorken vermeyin diyor tüm doktorlar. Mama içiyorsa o ayrı. Ama emen çocuk sütten alacak su ihtiyacını. Her insanın midesi yumruğu kadardır, bebeğin yumruğu ne kadar ki!? Minnacık bişey. Dediğim gibi sen bilirsin ver ama yarın öbür gün meme reddi olursa neden oldu diye düşünme çünkü sebebi belli.
0 oy
(45,018 puan) tarafından

Ben 2 aylik oldugundan beri 2 gune bi 1 2 cay k. Veriyorum oglum suyuda cok sevdi hapur hupur iciyo :D

0 oy
(796 puan) tarafından
Ben 3 aylıkken vermeye başladım çünkü sıcak ti içtiği kadar veriyodum 
0 oy
(5,439 puan) tarafından
Gün-de 2-3 çay kaşığı veriyorum 

Doktorlar yasak dedi ama bence verilmeli
0 oy
(4,632 puan) tarafından
Kızım yarın 7 aylık olucak yeni 1 aydır su veriyorum pek içmiyor ama

İlgili sorular

0 oy