0 oy
1,074 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar ben kaynanam ve görümcemle oturuyorum diğer postlarımda da sordum dengesiz insanlar bir iyiler bir kötüler artık alıştım kafama takmıyorum onlar nasıl davranırsa bende öyle davranıyorum onlara herneyse. Şimdi biz hep konuştuk ayrı eve çıkıcaz diye bu virüs çıktı öyle kaldı bundan 1-2 hafta önce diyorlar yine siz bilirsiniz ama bu zamanda asgari ücretle geçinmek zor ben size fikir veriyorum çıkın yada çıkmayın demiyorum dedi istanbulda bir ev taşımak 10.000 doğru söylüyorlar depozite yatak odası taşıncak taşıma aracı sonra tekirdağdan çeyizlerim gelicek falan filan bu evden büyük bi eve taşınırız dediler. Eşimde bende öyle ortada kaldık hicc birşey demedik bende eşimle konuşmadım bu konuyu öyle kaldı. Şimdi bu akşam ben ana kucağı ve babynest sipariş verdim kaynanam da bunlari alicağına beşik alsaydın falan bozukdu. Bende dedim ben o yatak odasına sığmıyorum evi değişince alıcam beşim ve küçük bir dolap bu sefer konuyu değiştirdi. Biz düğün yaparken evli görümcemden bilezik aldık ben onu yapıcam ben evi değişemem bende dedim inatla tamam ben o odaya sığmiyorum ee kendi eşya dolabına koy bebek eşyasındn ne olur dedi ben şuanda sığmıyorum dolaba dedim ben o odaya sığmıyorum dedim olmadıktan sonra ne yapıcaksın dedi. Bende durdum bilmiyorum ben odaya sığmam dedim öyle konu kapandı. Sonra görümcem dedi o zaman ayrı çıkarsınız yani bana çıkın yada çıkmayın demiyorlar ama ben kararsızım evet evim düzenim olsun istiyorum. Ama eşimin maaşıyle geçinebilir miyim 2300 oluyor 1500 sadece kira fiyatları sizce ne yapsam ? Çok uzun oldu kusura bakmayın

13 Cevaplar

0 oy
(9,647 puan) tarafından
Istanbul gibi bi yerde 2.300 :/ zor sanırım canım biraz kenara köşe ye attıysanız belki idare edersiniz :/ Allah yardım etsin herkes kendi evi kendi düzeni olsun ister.. Rabbim size de nasıp etsin inşallah.. 
tarafından
Canım ayrı eve çıkana kadar düğün borcunu ödeyelim dedil hiç kenera atamadık. Kaynanamın maaşı 4000 falan geliyor biz kirayı ödüyoruz geri kalanla kendi faturalarımız borç ee şimdi hamileyim eksikler falan derken öyle para bitiyor kaynanam da evi geçindiriyor. Yani eşime güveniyorum gerekirse gider ek iş yapar  bir şekilde evi geçindirir ama bebek de olucak çok zorlanıcaz.
(9,647 puan) tarafından
Ne desem bilemedim evde kayinvaliden ve siz misiniz tek ? Anlasabiliyosaniz az daha dayan derim :/ maddi acıdan bebekten sonra zorlamışsınız ki tek kira faturalarda olmaz eve taşındığında başka ihtiyaçlara cikar
tarafından
Canım birde görümcem var 28 yaşında anlaşabiliyor musunuz sorusuna gelirsen çok değişik insanlar bir gün iyiler şakalaşıyorlar gülüyorlar ertesi gün 5 karıs surat konuşmuyorlar dengemi bozdular benim. Birde evde para kayboldu bana birşey demediler ama ben hissettim benden şüphelendiler
(9,647 puan) tarafından
Anladım canım muhtemelen ana kız sakalasirken ederken sonrasında kafalarında başka şeyler kuruyolar falan senin üzerine oynuyolardir.. zor canım:/
tarafından
Hadi bir şekilde idare ediyorum ama odama beşik bile sığmıyor yani alsam koyucak yerim yok bunlarda büyük eve çıkmıyor. Ben eşimin aldığı parayla bilmiyorum nasıl geçinirim. Allah yardımcımız olsun hepimizin inşAllah
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım bende ayrı evde oturmak istiyorum orduda yaşıyoruz biz ama kiralar burda 700.800ben eğer istanbulda yaşasaydım şimdi ayrılmazdım az para biriktirir öyle ayrı eve çıkardım hem 1500cok pahalı daha uygun evler var istanbulda asgeri ücretle geçinmek zor 
tarafından
Evet bende bunları düşünüyorum ama benim dengemi bozdular birde büyük eve çıkmıyorlar ben şuandaki odama beşik bile sığmıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşAllah
tarafından
Amin canım inşallah ama yine diyorum ıyce düşün
tarafından
Bakalım 2.buçuk ayım kaldı bi düşüncem etcem nasıl olucak falan ama tabiki ayrı çıkmak istiyorum
tarafından
Canım fatihde oturuyorum ben beylik düzünde evet evler daha uygun ama eşimin iş yerine çok uzak ordan ev tutsak yol parasına yine aynı denk gelicek. Ya benim çeyizim var yatak odam var zaten hepsi annemin evinde ama bir eve taşınmak çok pahalıymış tekirdağdan buraya araba tutulcak çeyizim gelicek burdan yatak odam taşıma aracı tutulcak. Yani evet kirayı biz odüyoruz ama evi onlar geçindiriyor kira ödemedikleri halde aldıkları para o bile yetmiyor bazen bizden istiyorlar bilmiyorum Nasıl olucak
tarafından
Zor canım zor
0 oy
(4,083 puan) tarafından
esin 2300 aliyorsa 1500 kiraya verirseniz mumkun degil gecinemezsiniz :(
tarafından
Evet bende onu düşünüyorum canım ama diğer postlarımda da var evde para kayboldu benden şüphelendiler bir iyiler bir kötüler dengesiz insanlar. Ayrı çıkmak istiyorum yani birde odama sığmıyorum beşik ve küçük bir dolap alınması gerek bunlarda büyük eve çıkmıyor
0 oy
tarafından
Evet canım asgari ücretle 1500 kira vericekseniz çok zorlanırsınız gerçekten elektrik su dogal gaz mutfak var Allah yardımcınız olsun. Eşinle güzelce konusun öyle karar verin rabbim eşinin maaşına bolluk versin
tarafından
İnşAllah canım birde hamileyim bebek ihtiyaçları olucak ama diyorum diğer postlarımda var bana hırsız muamelesi yaptılar dengesiz insanlar yani
tarafından
Evet hatırladım canim Allah yardımcınız olsun Allah ıslah etsin ne diyim zor bir durum isterseniz biraz daha sabredin bebeğiniz olsun toparlansn
tarafından
Canım odam çok küçük beşik koymaya yer bile yok. Beşik ve bebeğin eşyaları için küçük bir dolap lazım bunlarda büyük eve çıkmıyor.
0 oy
(659 puan) tarafından
Canim istanbul gibi bir yerde zor gorunuyor hakkinizda hayirlisi neyse o olsun diyelim :) 
tarafından
Sağol canım bende bilmiyorum onlar büyük eve çıkmıyor ben bu odama sığmıyorum beşik alsam koyucak yerim yok. Bilmiyorum Allah yardımcımız olsun hepimizin
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Canım hangi semtte oturuyosunuz bilmiyorum ama bende istanbulda yaşıyorum bazı yerlerde küçük evler var 800-1000 lira arası bulabilirsin bence sende elinden bi iş geliyosa evden yapıp satarsın falan bi şekilde Rabbim yardım eder onların ağız kokusunu çekmektense biraz kendini zorlar geçinirsin kendi evinde çorbada içsen sen mutlu olursun bebeğin mutlu olur benim düşüncem bu çok zorlanırsın belki ama eminim Allah yardım eder bi kapı kapansa diğeri açılır♥️ hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
(1,309 puan) tarafından
2 buçuk yıl önce biz eşimle evlendiğimizde eşim 1700 lira maaşla çalışıyodu sadece ev kiramız 1000 liraydı ve 40 bin lira düğün eşya vs borcumuz vardı bende çalışmıyodum ilk zamanlar sonra bişeyler oldu bütün bileziklerimi satıp eşim dükkan devraldı Rabbime sonsuz sınırsız şükürler olsun çok zorlandık çok borç ödedik ama şimdi iki dükkanımız iki arabamız var sitede oturuyoruz ne olursa olsun Allahtan ümit kesilmez :)
tarafından
Canım kocamustafapaşada oturuyorum fatih de 1 senedir burda oturuyoruz şuan kiralara bakıyorum 1500 den aşağı kira yok. Yani eşime de güveniyorum ne yapar ne eder evine bakar bir şekilde geçindirir. Ben de çok araştırdım evde ne yapabilirim diye ama istanbulda hiç çevrem yok yapabilcek birşey bulamadım kendime. Bende diğer postlarımda var hırsız muamelesi yaptılar bana bir iyiler bir kötüler birde zaten odama bile sığmıyorum beşik alsam koycak yerim yok onlarda ayrı eve çıkmıyor bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşAllah
(1,309 puan) tarafından
Biliyorum canım diğer postlarınıda görmüştüm şu mübarek günde bebeğinin hatrına Rabbim size en güzel kapıları açsın inşallah
tarafından
Yaaa ne güzel canım vallah okudum senin adına o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Yani Allah bir kapıyı kapatır bin kapıyı açar boşuna demiyorlar. Bende bi eşimle konuşucam nasıl yaparız eşimde çıkmayalım diye diretmez öyle biri değil
0 oy
(66 puan) tarafından
Canım benim evim var ona rağmen asgari ücretle geçinemiyorum evin faturaları aylık market alışverişi evin aydaydı doğalgazı yetişmiyor geriye sadece 300 tl para kalıyor 1 ay geciniyoruz o parayla imkansız istanbul da gecinmen
(66 puan) tarafından
Bak şimdi bile atamıyorsun valla kuzum ne diyim ki allah im sonumuzu hayr etsin inşallah güzel bi düzen kurarsınız istanbul şart mı farklı yer olsa kirası daha uygun olur hem geçinmesi daha kolay olur
tarafından
Canım benim ailem tekirdağda annem babam buraya gelin diyor 1 senelik kiranızı ödiycem evinizi kurcam bir işe girersin orda zaten kiralar 300 tl falan yol parası da yok asgari ücret yeter ama eşim annesini ablasını bırakmıyor
(66 puan) tarafından
Eşine allah akıl fıkır versin o zaman esin de pek gitme taraftarı değil kuzu yoksa bu teklifi kim kabul etmez valla allah yardımcın olsun
tarafından
Sağol kuzum bazende diyorum ayrı eve çıkayım yetmeyince burda yetmiyor bak diyim belki o şekilde gideriz tekirdağa
(66 puan) tarafından
Aynen öyle cnm allah yardımcın olsun
0 oy
tarafından
Daha ucuz eve bakın apart tarzı falan ama ayrı en güzeli 
tarafından
Canım hep bakıyorum yok 1500 den aşağıda yok
tarafından
Çok pahalı ya ben 500du 550 oldu diye çok geldi valla :) İstanbul zor be
tarafından
Beylikdüzünde daha uygun canım ama istanbul çok pahalı ordan tutsak eşimin iş yerine çok uzak 2 saat nerden baksan yol parasıyla ayniya gelicek
0 oy
tarafından
Zor da olsa aç da kalsan orda kalmaktan iyidir onlar çıkma diye öyle diyolar emin ol
tarafından
Yok canım öyle değiller ilk başta kendileri dedi çıkın düzeninizi kurun diye ama şimdi büyük eve çıkmıyorlar benim odama da beşik bile sığmıyor ben ayrı çıksam nasıl geçinirim hiç bilmiyorum Allah yardımcımız olsun inşAllah
tarafından
Amin kuzum bana öyle dediler hep o yüzden dedim istemiyorlardı çünkü
tarafından
Çıkın yada çıkmayın siz bilirsiniz diyorlar bunlar ayrı eve çıkmak istiyorum. Ama nasıl geçincem hiç bilmiyorum
0 oy
(54,503 puan) tarafından
kira cok ya sanki evi satiyorlar vixdansizlar
tarafından
Vallah canım istanbul çok zor adım atiyorsun cebinden para gidiyor.
(54,503 puan) tarafından
bizim ilce bursanin burdada 1100 falan sanki deniz kenari
tarafından
Vallah canım çok zor 4 haftada bir allah yardımcımız olsun
0 oy
(164,043 puan) tarafından
O nasi ev yaa 1500 kira site icimi 
tarafından
Yok canım normal ev 2+1 hemde küçücük odada beşiği koycak yerim yok 1350 ödüyorum oda geçen senenin fiyatına daha zam yapmadı 1500 yapıcaktır  kesin
0 oy
(3,185 puan) tarafından
Bebeğiniz mama kullanırsa ortalama 500 bezi maması yapar.. 2300 gelir için 1500 kira çok.. ya 1+1,2+1 bi eve geçerdim.. yada daha uygun bir eve bakardım..

Sadece siz olsanız sorun değil ama bebek olunca faturalar bile değişiyor.. 

Ama bı yerden de başlamak lazım hayat boyu birlikte mi oturacaksiniz.. yaşam tarzınızı en iyi sizbilirsiniz.. alışınca insan idare etmek zor gelebilir.. sakal bıyık hikâyesi yanii.. ama en azından kirayı 1000 liraya çekin ki elinizde para kalsin.. yaz var kış var hastalık var.. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..
tarafından
Canım zaten benim baktığım evler 2+1 ama o 1 oda küçücük bir  tek kişilik baza sığıyor yani oda bile sayılmaz. Evet işte o da var sonuçta ölümsüz değil bu kadın yarın ölse biz ortada kalırız resmen . Öyle düşünüyorum ama sonra diyorum bu maaş şimdi yetmiyor bilmiyorum hic Allah yardımcımız olsun inşAllah.
(3,185 puan) tarafından
Amin.. amin.
0 oy
(469 puan) tarafından
Şuan sadece kira , elektrik,su,internet mutfak masfafi gbi grunur ama duzenir Kur'an'a kadr emin ol hesaba katmadigin bir dünya eksiğin çıkacak .birlikte yaşamak illaki zordur aranızdaki ilişkiyi bilemeyiz ama birikim olmadan çok zor bide bebeis olacakms daha da zorlanirsinz bnce
tarafından
Canım çok zor birlikte yaşamak birde diğer postumda da var hırsız muamelesi falan yaptılar bana. Hadi idare ediyorum yine ama odama da sığmıyorum beşik alsam koyucak yerim yok. Onlarda büyük eve çıkmıyor
(469 puan) tarafından
Doğrudur canm önceki postunu grmedm ama su zamanda çok zor gercekten biz düğün yaparken herşeyi kendimiz yaptık borç ödeye odeye hiç hisey yapamadık iki senelik evliyiz eksik hiç bitmiyo inanki.bebis olunca işler daha çok değişir emin ol allh hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin canm
tarafından
Senin eşinin maaşı fazla herhalde canım yani ayıptır sorması ama
(469 puan) tarafından
Kız maaştan hiç bişey kalmiyo düğün bircunu bitiremedk hala evimiz kira mutfağa 200 TL amca kaliyo herşey gerisini sen düşün yani.ben çalışıp destek oluyoddm bnde ciktm olylardan dolaayi bebiş geliyo bı çip alamadık daha

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 462 göst.
0 oy
30 cevap 1,412 göst.
19 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Gogolim (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 493 göst.
8 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kbrpymylmz (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 554 göst.
28 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,491,971 soru

24,379,044 cevap

348,588 kullanıcı

...