0 oy
492 göst.
Diğer kategorisinde (43 puan) tarafından
Canlarım bize hep doğumu öcü gibi tanıtıyorlar korkulacak birşey yok 

Spinal sezaryan oldum 15nisan da ve 

Kaç gündür hastane ye gidecek bir türlü gidemedim 

Ipin ucunu kendim kestim çektim kurtuldum :)))

Kan pintilasmasi için inne yazmıştı doktor 10tane vardı Onu bile koluma hergün kendim yaptım 

Bugün çok cok iyiyiz 

Tek sorunum gaz kızımda çok gaz oluyor 

Uyumakta zorluk cekiyor hep huysuzlanıyor 

Bu durum beni çok uzuyor sizler neler yaptınız bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim 13gunluk daha minnakım çok rahatsız oluyor gazdan çok kendini kasıyor sıkıyor bazen ağlayasım geliyor o durumuna kıyamam ya :((

7 Cevaplar

0 oy
(133,182 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
O gaz sorunu aylarca suruyo biz 81 gunluguz azda olsa var
(43 puan) tarafından
Az da olsa hafifletecek birşey yokmu :(
Sen kimyon cayi ic sutunden gecer hafifletir yemeklerede kimyon kat kurufasulye nohut bezelye karnibahar gibi gaz yapan seyleri yeme
tarafından
Sevda senin bebek uykusu düzene girdimi
(43 puan) tarafından
Hiç yemiyorum öyle şeyler peki bu gogus şişmesine ne yapabiliriz damarlarım çıkacak gibi ağrım çok
Girdi girdi şukurler olsu 2 saate bi uyanip emip uyuyo geceleri
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canm doktor gaz ilacı yazmstı benim kızıma cok işe yaradı istersen ismini veririm ama kullanmadan doktoruna sor
(43 puan) tarafından
Tmm cnm yaz yarın gidecem zaten hastaneye sorarım
tarafından
Nurse harveys colex bitkisel yağ
0 oy
(5,679 puan) tarafından
Canım duymuştum yemeklere kimyon atılırsa anneye ve bebeğe gaz yapamazmış dene istersen 
0 oy
(778 puan) tarafından
Bı 105 gunluguz cnm gazdan zhala devam hiç azalmaz mi yok bu 5inci gaz damlamiz ama fayda etmiyor ben rezene kimyon anason hepsini içiyorum hatta bebeme bile veriyorum ama ne yesem gaz yapıyor yildim valla uuunuyo çocuk gazdan Allah yardımcın olsn zor durum ins sizinki çabuk geçer sen yediklerine dikkat et kimyon kaynat iç 
(43 puan) tarafından
Valla cnm herşey deniyorum kimyonlu su bile verdim bebeğime çok hassas olduğu için kusuyor o yüzden vermiyorum artık 13gundur kesinlikle kusamadı ama onu verince kustu kaç kere bende gıcık aldim napim en iyisi doktora gitmek:(
(778 puan) tarafından
Bize rezene. İyi geliyo ama. Bı müddet cnm 2 yada 3 saat tamamen gazı bitirmiyo nasıl bı gaz anlamadım valla ama zor bide damla dene cnm bizim doktor tek damla ile olmaz her çocuğa her damla gelmez hangisinin iyi geldiğini deneye deneye bulacaksınız dedi bizim 5 inci bakalım da bı 5 da bulur heral
(43 puan) tarafından
Inşallah cnm
(778 puan) tarafından
Amerika'nın bı gaz damlası var cnm herkes onu tavsiye ediyo ama biraz pahalı denemek istersen tamamen bitkiselmis ben bu damla fayda etmezse onu deneyecem
(43 puan) tarafından
Anladım cmm
0 oy
(7,932 puan) tarafından
Maşallah çok cesaretlisin ben hayatta o ipi kesemezdim ve o iğneyi yapamazdım 

Bebeğin hayırlı olsun. 

Gaz için bebeğin emiyorsa rezene kimyon iç. Karnına zeytin yağıyla masaj yap ayaklarını karnına doğru kaldırma hareketi yaptır. 
(43 puan) tarafından
Napim cnm bende normalde  tirsarim ama başkası yaparsa korkarım kendi kendime birşey ler yaparken korkum olmuyor :)
Zeytin yağı çok kokar cnm ya
Ayak hareketine gelince hep yapıyorum
(7,932 puan) tarafından
Az sürersin canım bebeği rahatlatır sızma olursa kokmaz. Bebek yağı da olur
(43 puan) tarafından
Bebe yağı var bak onunla yaparım da göbek bağı yeni düştü biraz düzelsin  başlarım sonra
(7,932 puan) tarafından
Zaten göbek çevresine saat yönünde yapacaksın göbeğe zararın olmaz. Dikiş ipini kesen bunu haydi haydi yapar canım. Gizli cerrah seni :) :) :) unutmayacak seni kendim ürkek panik atak olduğum için cesurlar severim hep hayranımdır. Ben o ipi göremiyorum bile sen tutup kesmişsin nutkum tutuldu :)
0 oy
(311 puan) tarafından
canım ben 3 aylık olana kadar biogaia ve zinco gaz damlası kullandım zinco sabah akşam biogaia sadece akşamları düzenli kullan inşallah faydasını görürsün gaz sancısı çekiyo yavrum mutlaka dene ama acı çekmesin kuzucuk 
(43 puan) tarafından
Tşk ederim cnm hemşireyle konuştum daha çok küçük dedi bir ayını doldursun dedi bende tamam dedim 40kı çıksın yavrumun bakalım duruma
Bide zinco migde ilacı diil cnm ben kendim içiyordum demir ilaciydi yinede tşk ederim
(311 puan) tarafından
zinco gaz damlası da var bebekler için ben 1 aylıkkken başlamıştım ikisinide doktor yazdı yani sen bilirsin yinede benim oğlum nerdeyse hiç gaz sancısı çekmedi hep uyudu yani o ilaçları kullanmaya başladıktan sonra sms
0 oy
(1,628 puan) tarafından
Ayy kız bende sezeryan oldum ipimi kendim cektm içteki ip dışarı çıkmıştı igneyide evde kendim vurdum sağlık ocağı kendin vur gelmeme gerek yok demişti sadece 10gün bas ağrısı tansiyon sıkıntısı cektm
(43 puan) tarafından
Spinal mi oldun cnm ben hiç birşey yaşamadım baş ağrısı falan kesinlikle olmadı
Çünkü bebeğim doğduğun da hemşire bağırıyordu bak kızına diye ben hayır dedim ufaktan göz ucuyla baktım boynumu cevirmedim ve okadar rahat tım ki dikiş atıkların da aynadan izledim hiç korkmadım normalde tırsarak girmiştim ama güzel geçti gülerek çıktım bebeğim le halam karşıladı odada :) sadece zor olan bebeğimiz le ilgilenememiz ben ayaklarım düzelince hemen ayağa kalktım normal de zaman geçmesi lazım dı ama ben hemen ayağa kalktım banyoya gittim belden asa duş aldim her yerim kırmızıydı çünkü tenturyot döküyorlar enfeksiyon oluşmaması için hemen yıkadım çıktım üstümü giyindim ağrım vardı ben fazla olmadan işimi göreyim dedim
Sonrasın da dik yürümek işkence gibiydi ben kendimi zorlamadım spinal olanlara tavsiyem zorlamayın kendinizi yok yürüsen daha çabuk iyilesirsin diyenlere kulak asmayın ne kadar çabuk yürür kendinizi zorlarsanız kambur yürüdüğünuz için elinizde zamanla bel ağrısından başka birşey kalmaz ben hep kafama göre davrandım ne baş ağrısı ne bel ağrısı çekmedim kendinizi iyi hissettiğiniz an dik şekilde yürüyün 7hafta gecincede uzanın düz bir yatağa esneyin iyice esneyin ve dinlenin kalkınca iyileştiginizi farkedeceksiniz daha dik yürümeye başlayacaksınız sağlıcakla kalın:)
(1,628 puan) tarafından
Spinal oldum evet zaten benmde öyle çok agrım olmadı dikiş yerde flan bana iki kere belden vurdular iğneyi uyusmadıgm icin em sonunda genel anestezi yaptılar bir sürü narkoz aldım haliyle bas ağrısı yüksek tansiyon sijayetm oldu yoksa bende bebeğimi görmek isterdim cünkğ hemen elime alamadım yavrumu yoğun bakıma yatrdılar

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 66 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Elanurtok (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 436 göst.
0 oy
4 cevap 226 göst.
0 oy
1 cevap 91 göst.
17 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,521 soru