0 oy
550 göst.
Diğer kategorisinde (738 puan) tarafından
Oğlum sadece anne sütü alıyor 20 günlük oldu 11 günlükken 16 değerle sarılık yüzünden fototerapi aldık ama hala yüzü gözü sarı çok bunaldım onu böyle görmekten oğlumun rengi beyazdı pamuk gibiyfi ilk doğduğunda sonra çocuğum limon gibi sarardı doktora söyledim mama vereyim mi diye hayır sadece emzir sık sık dedi ama gecmiyo bu lanet sarılık sabah akşam mi versem nasıl versem mamayı hiç bilmiyorum da yardım eder misiniz 

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
mama öcü degildir abartmis herkes benim.sutum yetmiyordu 1 aylikken mamaya başladık kizim tam 1 ayı gecik sarılıkti mamaya başladım geçti hemde karni doydu hep ağlıyordu açlıktan sütüm yetmedigi icin memede veriyodum mamadan sonra 5 aylikken bıraktı ama sutum.kesildi zaten azdı  biz bebelac gold kullandık cok.iyi gaz yapmıyor bi dene istersen 
-Reklam-
0 oy
(12,655 puan) tarafından
Cnm goğsunu her sıktığnda süt geliyor mu bde bebeğn emerken yutkunuyor mu?
(738 puan) tarafından
Yutkunuyor sütümün bebeğime yettigini düşünüyorum gayet huzurlu çiş sayısı iyi takipteyim bunu genel olarak ta saatte bir emzirmeye çalışıyorum
(12,655 puan) tarafından
Gunde 5 bez doluyorsa kesin doyuyirdur cnm bnde bez sayısndan anlardm ve hiç sarılk olmadi şukur. Bnce mama başlama derim vucufu yavaş yvaş duzelir daha rengi
(738 puan) tarafından
Kakasını az yapıyor ama cisi çok fazla yapıyor önce kakasını iyi yapardı iki gündür üç kez kaka yapıyor ama genelde dolu oluyo ama cisi çok yapiyo
(12,655 puan) tarafından
Benim kızım da aynı boyleydi 2 3 defa kaka yapardı ve gunde 5 6 defa dolu dolu bez değiştirirdim. Sen emzirmeye devam et mama verme zaten emdikçe geçecek saat başı emzir
0 oy
(9,647 puan) tarafından
Emzir canım sütünü doğal bol bol emzir sütü en çok çoğaltan şey yediginden çok emzirmekte sürekli göğsün uyarilsin.
0 oy
(5,067 puan) tarafından
Sütün yok mu canım ? Bol bol emzir emzirirsen geçer sütün yoksa verebilirsin benim oğlum doğduğun da sütüm azdı sarılığı vardı hafif gözlerin de mama meme diye geçmişti ama 4 ay emmişti beni çünkü sütüm ona yetmiyordu doymadığı için mama ile devam etmiştim sütün yetiyorsa mama vermeni tavsiye etmem
0 oy
tarafından
Tabi ki de verme canım daha geçer merak etme en azından 6 ay sadece anne sütü ver mamaya alışmasın sütün daha sağlıklı 
0 oy
(1,789 puan) tarafından
Eğer memeyi tutuyorsa verme canım emzir bol bol uyuyorsa uyandır yinede emzir anne sütü geçirir sarılığı doktoru dinle
0 oy
(820 puan) tarafından
Canim benim kizimda tam 3 ay surdu sukur sonra gecti bende bol bol emzirdim ve surekli hastane takibinde idik sikma canini gecer insallah
(820 puan) tarafından
Ozaman kendin gotur canim yanlis hatirlamiyorsam bilirubun deniyor sariliga  bizimki 25 ile 28 arasi seyrediyordu hep uyuyordu ben burnunu sıkıp emziriyordum surekli
(738 puan) tarafından
Bizimki 9 a düştü ve taburcu olduk doktor kontrole dahi çağırmadı ben goturucem ama kanını aliyorlar dayanamıyorum
(820 puan) tarafından
Anladim canim bayagi dusmuste gozunu kontrol et beyaz kismi cok sari ise gotur kan vermesiyle bisey olmaz annesin sabret ben 3 ay gittim geldim simdi 8 yasinda kizim
(738 puan) tarafından
Gözünün içi eskiye oranla daha az sarı ama sarı yani gitsin istiyorum artık
(820 puan) tarafından
O belli bir surede gitmiyor canim en guzel ilac anne sutu sen elinden geldigi kadar emzir tez zamanda sagligina kavusur insallah yavrun
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Ver canm dinleme doktoru ama biberonla verme siringayla sık agzina benim bebegjmede verdirmeldiler cocugum sarilik oldu sonra emzirmiyon diye kizdilar her dakka emzrdim ama yok olmayinca doymaynca doymuyo cocuk 
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun sarılığın tek çaresi anne sütü bol bol emzir mama sakın verme derim
0 oy
(34 puan) tarafından
Hayır tabii ki mama verme canım sütun yetiyormus ne güzel saat başı emzir geçer Allah'ın izniyle
0 oy
tarafından
Sütun yetiyorsa verme bence 
0 oy
(13,675 puan) tarafından
En azından sarılık geçinceye kadar ben verirdim mama
0 oy
(19,141 puan) tarafından
Bence ver benim oğlum da 1 aylık olmuştu gözleri sarıydı mamaya başladım hemen sarartilar gitti
0 oy
tarafından
Benim emmedigi icin veriyorum canim benimde 45 gunluk
0 oy
tarafından
En azindan 2 aylik olana kadar günde 2 kez verebilirsn. Sende makine degilsin kafan birsz dinlenir doydu mu ac mi diye dusunmezsn emzirdikten snra ver mamayi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 160 göst.
12 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde BURSALI& (1,511 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 180 göst.
27 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 762 göst.
4 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 586 göst.
2 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sargunes (79 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,941 soru

24,393,822 cevap

349,522 kullanıcı

...