0 oy
609 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,379 puan) tarafından
Kızlar yarın lohusalıgın son gunu kırklanma için ne yaptınız neler yapılıyor fakat sadece dinimize uygun olanları soyler seniz sevinirim hanı su şaman geleneği olanları degıl ben sadece abdest alıcam var mı bir eksik bununla ilgili pek bir açıklama bulamadım suan bebişle ugrasıyorm büyük ihtimalle yarın sabah görürüm cevapları şimdiden iyi geceler 

10 Cevaplar

+1 oy
(34 puan) tarafından
Canım sadece abdestini al yeter  birde biliyormusun bilmiyom gusül abdesti almadan önce normal abdest al efdal olan sünnet olan buymuş ben de yakın zamanda öğrendim bilmiyordum 
(1,379 puan) tarafından
Aynen oyle yaptım canım daha once kestıgım tırnaklar falan vardı onalrıda bir keseye koyup kendimle abdest aldırdım attım Allah kabul etsin
(34 puan) tarafından
Amin Allah kabul etsin inşallah canım
-Reklam-
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Sadece abdest Alman yeterli canım.Zaten sadece annenin kırkı çıkar bebeğin değil .Sende güzelce abdestini al yeterli .
(1,379 puan) tarafından
Aynen oyle yaptım canım daha once kestıgım tırnaklar falan vardı onalrıda bir keseye koyup kendimle abdest aldırdım attım Allah kabul etsin
(1,231 puan) tarafından
Amin İnşallah canım.
0 oy
(68 puan) tarafından
Yeni şeylere bakarsak ohohoho iyice saçmaladılar... Güzel duşunu al abdestlen bebeğini de yıka kırkınız uçsun hayırlısıyla inşallah
(1,379 puan) tarafından
(68 puan) tarafından
Amin canım Allah kabul etsin
0 oy
tarafından
Yok 7 ev gezilck yok 40 taş olck vs vs duası falan yok onlar eskilerin yaptığı bsy canım. 

Zaten annenin kırkı vardır abdest al yıkan bu kdr 
(1,379 puan) tarafından
(13,620 puan) tarafından
Tırnak olayını anlamadım canım nasıl yaptın bir de bu kırk banyosu bebek için şart mı
tarafından
Yoo şart değil canım
(13,620 puan) tarafından
Canım yani sadece ben duşa girsem abdest alsam yeterli oluyor dimi gezmek falan hikaye yani kırk uçurma dedikleri yarı kırkında yaptık bunları yumurta verdi gittiğimiz yerler birde oğlumun yüzüne saçlarına un sürdüler
tarafından
Çok saçma öyle ya ne kız :) bn sadece abdest aldım yıkadım bebeğin 40 i yoktur annenin vardır
(13,620 puan) tarafından
İşte diyorum da anlayan yok :)
0 oy
(454 puan) tarafından
Sizleri bilmem ama bizde hem bebege kirk suyumu dokup abdest aliniyor ve boylece bitiyor ..kirk tasi falan burda duydum
0 oy
(2,849 puan) tarafından
Bende bebgin yikanacagi suya 40 kasik su sayiliyo o suyla bebek yikaniyor sonra anne godiyor yikaniyor benim bildigim bu
(34 puan) tarafından
+1
Yok ya çok sacks bence seni nazar büyüden o su mu koruyacak oku ayetini sureni sığın Allaha bizi ancak o korur
(2,849 puan) tarafından
Ne bileyim canim ben hep buyuklerimden ole gordum bana da sacma geliyo
(34 puan) tarafından
Tabi canım büyüklere kaldıysa daha ne hurafeler  var yaparsak
(1,379 puan) tarafından
El mahkum yapıyorum diyorsun yani
(2,849 puan) tarafından
Ben deil ama annem olursa yada kaynanam yanimda onlar kesin yaparlar
0 oy
tarafından
Bizde 40 tas su dökülür zaten duş basliginda 40 delik vardir muhakkak o seklde su doküyorsun gusul aliyosun bebegide normal birsekilde yikiyosun kirki cikartiliyomus ama bebege abdest gusul falan aldirmiyoruz normal yikiyoruz
(1,379 puan) tarafından
tarafından
Ins canım ;)
0 oy
tarafından
Kimi 40 tane taşa tek tek ihlas okur suya atar kimi 40 buğday tanesine ihlas okur suya atar kimi bebeği 7 ev gezdirir kırkını uçurur bir sürü ıvır zıvır bebeğin kırkı diye bişey yok zaten annenin kırkı var güzel yıkan abdestini al tamam 
(1,379 puan) tarafından
tarafından
Amin canım Allah kabul etsin inşallah
0 oy
(22 puan) tarafından
Bende birsey soracagim benimde kirkimin cikmasina birkac gun var ama esimle anlasamadim dogum yaptigimuz gunden itibaren mi sayiyoruzz yoksa ertesi gunumu baz aliyoruz esim ertesi gun bebek 1 gubnluk oldugu icin ertrsi gun diyir ama bana oyle gelmedi yardimci olabilecek varmi
(1,379 puan) tarafından
Ertesi günü 24 saat dolacak 1 gun olacak
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Sadece boy abdesti Alman kafi .Zaten sadece annenin kırkı var bebeğin yok.Allah kabul etsin
(1,379 puan) tarafından
Kızzz kırkım cıkalı 30 gun oldu
(1,231 puan) tarafından
Ay ben sandım ki 40cikmasi deyince lohusalık bitimi sandım;)
(1,379 puan) tarafından
Oyle zaten canım dogum yapalı ben 70 gun oldu :)))
(1,231 puan) tarafından
Ay Maşallah Allah seni de bebeğini debagislasin

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 128 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 124 göst.
1 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 200 göst.
12 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 34. (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 617 göst.
17 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde oylede.guzel1 (161 puan) tarafından soruldu

413,406 soru

12,446,091 cevap

46,153 kullanıcı

Kategoriler

...