0 oy
474 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (159 puan) tarafından
Kizimi  sütten kestim dört gün oldu 10 aylik bebegim biberon kabul etmiyor gece kac kefa içti ama sonra kabul etmedi sut su cici bebe koyuyordum icine gunduzleride oirinc unu veriyorum iki kez ve bir kez de çorba sizce azmi yada nasil beslemeliyim bilemedim ilk cocugum yardimci olun

9 Cevaplar

0 oy
(2,631 puan) tarafından
Sütten kesmek için erken değil mi :(
tarafından
Hamileymiş cnm
-Reklam-
0 oy
(3,443 puan) tarafından

Gece biberon alıyorsa iyi 

Gündüz de muhallebi meyve püresi yiyebileceği şeylerden yemek yapıp püre yapabilirsn 
0 oy
(4,284 puan) tarafından
Hamile misin yoksa sağlık problemin mi var canim neden kestin merak ettim
(159 puan) tarafından
Hamileyim canim
(4,284 puan) tarafından
Bende çok denedim biberondan alsın diye ama almayan bebek almıyor ne diyim rabbim yardimcin olsun
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Erken kesmişsin hamilelik mi var
(159 puan) tarafından
Evet hamileyim
(7,930 puan) tarafından
Hayırlı olsun. Biberon almıyorsa kaşıkla yedir canım. Emziremediğin için Öğün miktarını arttır. Oğlum sabah öğlen ikindi akşam ek gıda alır aynı zaman da emiyor. Sabah peynirli yada yumurtalı cici bebe,öğlene doğru meyve püresi, öğlen yaptığım yemek suyu yada çorba  ikindi pirinç unu muhallebi si, akşam yoğurt veriyorum.
Tarha çorbası yap ver oda tok tutuyor.
0 oy
tarafından
Sabah kalkar devam sütü içer. 

Sonra sabah kahvaltısı yumurta pekmez peynir vs ceviz 

Öylen meyve püresi 

Öğleden sonra yoğurt vs  çorba 

Akşam yediği bizimkilerden 

Gece kaşık mamasi yer 3 günde bir defa veriyorum .

Yatarken devam sütü-cici bebe karışımı. 

Bu şekilde herşeyden tatmış oluyor .

%70 ek gıda %30 Devam sütü  .

Pirinç ununa bu kadar yüklenme onu günde bir defa yada 3 günde bir ver .

Bebeğim 10 aylık 
0 oy
tarafından
Bana az geldi 
0 oy
tarafından

Az bence sabah güzel omletini menemeniniyle kahvaltı yaptır peynir zeytin kesin olsun öğlen uykusundan uyanınca yemeğini yedir corba-pilav ya da ekmek dogranmis çorba ve yoğurt olsun mutlaka akşam da kıymalı sebzeli yemekler yiyebilir aksam uyumadan meyveli pirinç unu olabilir günde 2 kere fazla midesine oturur ara öğünlerde de yulaflı meyve gibi daha ara öğünler daha sağlıklı bu yemek tarzı doktorun önerisi hatta liste atayım 

image

tarafından
Evet canım omlet yumurta yada haşlanmış yumurta her gün olmalı.
Ben haftada bir kere yapıyorum tereyağlı güzel oluyor .
Havuçlu falan :)
(159 puan) tarafından
Canim naisl Yesin onları peynir veya yumurtayi nasil veriyorsin ekmek yemez benimki ne versem agzindan atiuor princ agzina koyuyorum atiyor geri zeytinu nasil veriuorsun
tarafından
Omlet yaptigimda catalla ezerek.
Yumurta peynir ceviz pekmez cici bebe karisimida yapabilirsin yer .
tarafından
Ben hep taneli verdim 7 ayliktan beri omleti küçük küçük bölüp yanağına doğru koyuyordum çiğneyip yutuyordu zeytini de küçük küçük veriyordum şimdi yarım yarım veriyorum diş dönemi hariç hiç öyle bulamaç filan yapmadım
tarafından
Bebekten bebege değişir canım o benim kuzum hep dış döneminde 10 aylık 7 ve 8 dişi çıkarıyoruz:)
Tanecikli versem yiyor ama o nasıl rahat ederse o şekil veriyorum dış etleri acimasin diye :) zorlayamam günah.
Aynı şekilde benimde 20 dışım çıkıyor yemek dokunduramiyorum oraya .

Ama kendi isterse kocaman yaptığım pisiyi makarnayi yiyor :)

Birazda o bebege bağlı cnm
0 oy
(12,562 puan) tarafından

Sabah ne veriyorsun sabah Yumurta sarısı labne pekmez reçel verebilirsin 

Ara öğünlerde meyve verebilirsin 

Kıyma tavuk vs de verebilirsin büyümüs baya benimki 7.5 aylık tavuk felan yiyor makarna siftahı bile var :D

(159 puan) tarafından
Labneyi naisl vericem tatifide atarmisunuz
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Pirinç unu pek faydalı değil canım. Benimki 9 aylık. Sabaha karşı uyaniyo mama yiyor. Sonra biraz daha yatıp kalkıyor

Kahvaltıda peynir ceviz iki tane bisküvi kayısı pekmez bazen yoğurt

Öğlen çorba sebzeli, tavuklu,yada etli

Çorbadan iki saat sonra falan mama

İki iki buçuk saat sonra meyve, bazen yulaf unu ve tam buğday unuyla muhallebi

Akşam ya çorba ya da varsa pilav yoğurt

Yatmadan önce de mama..

Arada farklı şeyler denemek lazım makarnayı bı iki defa verdim elimle yedirince sevdi kaşığıyla verdim yemedi. 
(159 puan) tarafından
Keske yese bunlari ne mamasi veriuorsunuz veya nasil veriuorsunuz benimki biberon kabul etmiyor çünkü  cevizi nasil verigem bogazinda kalir benimki pirasa corbasini bile erimeden yemeyen cocuk
(1,795 puan) tarafından
Aptamil veriyorum canım meme reddi yaşadık 3 aylıkken falan. Uyanıkken kaşıkla verebilirsin mamayı. Ben başta oyle veriyordum. Ceviz ve kayısıyı robotta çekiyorum. Çorbayı eti çatalla eziyorum pütürlü gıdaya alışsın diye
(159 puan) tarafından
Cok sagolun bende şimdi robottan geçiririm dediklerinizi mamasina ve kahvaltisina katarim jnsallah simdi yarım cay bardagi sut verdim bagdakta içti bakalim alisir insallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 271 göst.
0 oy
4 cevap 223 göst.
10 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 117 göst.
14 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Fatma23 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 459 göst.

Kategoriler