0 oy
450 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Arkadaşlar yarın kirkimiz çıkıyor nasıl kırk cikarcam bilmiyorum ne yapmalıyım bebeğim ve kendim için ? Hiç bir fikrim yok

8 Cevaplar

+1 oy
(357 puan) tarafından
İslam da böyle birşey yok kardeşim otur çocuğunun hayırlı evlat olması için yasin ı şerif oku ... ne doğanın ne ölü nun 40 ı bilmem nesi olmaz Bi türk ler adet edinmişiz
-Reklam-
0 oy
(16,818 puan) tarafından

Bizde 40 buğday ve tarak atılır suyuna o şekilde yıkanır niyet edilir ne deniyordu şuan unuttum ama :)

tarafından
Ne deniyordu :)
(16,818 puan) tarafından
Valla hatırlamıyorum şuan
0 oy
tarafından
Ben hiç bisi yapmadım ama yapmalımiydim
tarafından
Bende bilmiyorum ki :)
tarafından
Internette araştırmıştım gerek yoktu
0 oy
(847 puan) tarafından
Bende bilmiyorum annem gile sorarım inşallah o zman. Ama instagramda böyle para anahtar teşbih altin yaş yüzük buğday pirinç vs bereket getiren sağlık gaiden objeler küvetine konuluyor. Bide 40 lama su derler. 40 yaş su ayeletel kursu nas felak dualar oku kovaya koyun. Kovaya yüzüğünü at. O su ile 40 defa bebeğe su dok.  Durularken tüm vücuduna. Annem bit bit prelik oğlun kızın hep bu sularda büyüsün derdi küçükken yıkarken bizi kırkınız dada böyle dedik demişti:))) sende öyle de dualar et yıkarken. Sende yıkanırken 40 yaş su diceksin. Kanamam bittiyse temizlenen gusül al dualar et. 
0 oy
(66 puan) tarafından
Ya hiçbir şeye gerek yok 40 gün bitince çıkar diğerleri batıl inanaç
0 oy
(1,963 puan) tarafından
Kaynanam bisiler yapmaya niyetliydi bn istemedim dışardan sabah erkenden tas mi ne toplicakms  banyo suyunun icine atickms olmz dedim zaten salgın var bide disardan pis taş getirecek. Bi suru sey soyledi sadece banyo suyunun icine altin koymayi kabuk ettim yuzugunu koycakti koydurmadm kendi yuzugumu bide cegrek altn koydum. Sebebi ne bilmiyrm istiyo diye bi onu koydum snra normal banyosunu yaptırdik snra bnde yikadim bide dua ettim bebegime o kdar bisi yapmadm baska
(268 puan) tarafından
Aynı benim kaynana yaa
(1,963 puan) tarafından
Ben yaptrmadm bastan demstm istemiyrm sadece yikicam diye baktim surat yapicak altini koyalm sadece dedm :)
(268 puan) tarafından
Ah bide surat yapmaları meşhur: /
(1,963 puan) tarafından
Dudagini buzuyo hemen bizimki :D
0 oy
tarafından
Kimisi sadece ben abdest aldım diyor kimisi 40 buğday pirinç falan koyuyor en iyisi sen kendi büyüklerine sor 
0 oy
tarafından
Kimseye cevap. Veremedim kusura bakmayın arkadaşlar en iyisi abdest alıp işin içinden çıkmak zaten adetmis dini dayanağı yok 
tarafından
Canım kendin gusul abdest al bebegini yıka dua et ALLAH sana bağışlasın İnşallah :)

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 460 göst.
0 oy
5 cevap 405 göst.
31 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 457 göst.
29 Aralık 2020 Diğer kategorisinde FatmaBerra (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 196 göst.
13 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu