0 oy
1,017 göst.
Aile kategorisinde tarafından
tarafından yeniden gösterildi
8 aylık evliyim. 27 haftalık hamileyim. Evlilikten 3 ay sonra sorunlarımız başladı, eşimle anlasamamaya başladık. Ama iş işten geçti çoktan hamile kalmıştım bile. Şimdilerde de bosanirsak o çocuğu senden alırım, yasa falan dinlemem benimle kalır diyor. Zaten hamilelik psikolojim bozuktu iyice bozuldu. Hamileliğim hep gözyaşı ile keşkelerle geçti. Evlilikte ben ne dersem o olur, doğru veya yanlış hep benim istediğim olacak, beni kimseyle kıyaslama, beğenmiyorsan çekip gidersin, bebeği de senden alırım diyor. Meslegim var, hamile olmasam çoktan ayrılırdim ama evlat hasreti çekmek çok zor.. Nasıl dua edicem bilmiyorum, Rabbim diyorum eğer ayrılık varsa, mutsuzlulugumuz devam edecekse bebeğimi kucağıma almadan kokusunu içime çekmeden emzirmeden onu karnımda canını al diyorum. Yavrumun anasız babasız büyümesini istemiyorum, mutsuz bi ailede büyümesini istemiyorum. Rabbım benden al, çocuğu olmayan çok isteyen hakeden insalanlara ver diyorum. Ben evlenmeyi de çocuk sahibi olmayı da çok isterdim hayal ederdim, Çok istediğim için bununla sınanıyorum galiba. Ne evliliğimin ne de hamileligimin tadını aldım, hayatım gözyaşı ve keşkelerle geçiyor. Nolur dua edin, eğer eşimle sonumuz ayrılıksa, aramız hep böyle mutsuz olacaksa bebeğim kucağıma gelmeden karnımda melek olup uçsun

39 Cevaplar

0 oy
(9,879 puan) tarafından
Sabahtan beri postun önume çıkıp duruyor yazmayım dedim ama dayanamadm artk. 

Derdini anlatıp dua isterken bile tam 3 defa bebeğim ölsun demişsin. Sen Allahtan daha mı iyi bileceksin neyin ne olduğunu? Belki o bebek gelince herşey daha guzel olacak, belki sen eşinle boşanp bebeğni yanına alacaksın ve o senin en buyuk destekçin olacak? 

Neden yanlş dua ediyorsun guzel kardeşim. Allahm bebeğimin canını al diyeceğine evime yuvama huzur mutluluk ver, hakkımda herşeyin hayırlsnı ver die dua etsen olmaz mı? 

Amacım asla yargılamak değil ki ne haddime zaten. Neler yaşadğnı en iyi sen biliyorsun. Ama Allah rızası için yanlş dua etme hele hele bebeğim ölsun gbi bir dua bir anneye yakışmıyor yapma... 

Bebeğin karnında olse ve sen eşinle ayrılsan o zaman mutlu mu olacaksın?..
-Reklam-
0 oy
tarafından
ben daha 20 gunluk.gelindim.esimden dayak.yedim.3 hamilelik.gecirdim.hepsindede dayak yedim bi tane dusuk yaptim .. Allah din iman ana avrat duz gitti esim ama.ven pes etmedim .... ne ayrildim.ne de sesimi.kistim ..  ne cicim.ayi gordum.ne de tatli bi yuva gordum.evlenir evlenmez kayinvalidemle yasadim onun dirdiri yuzunden ettigi kufur hakaretler yuzumden kendimi.oldurmek istedim ama evladim.vatdi yapamadim dayandim ......  evlilik.oyle.3 bes sebeple hemen ayrilmak demek degikdir cabalayacaksin uhrasacaksin yuvayi yikmak cok kolay ama o yivayi toplamak devam ettirmek cok zordur ... evladin icin sabret esine hep.guler yuzle yaklas hakliyken bile.ustune gitme  onun evin reisi oldugunu hissettir .. sen benim esimsin sen evin diregisin de ..... baktim.olacagi yok ben oyle yaptim hep suyuna gittim hep suyuna gittim simdi mi ben surekli onu azarliyirum o sesini cikarmiyor o alttan aliyor ian bi yeden sonra mukafatini aliyorsun ..... esin bebeegini iyi bi babaysa sana da iyi bi es olabikir emin ol 
(245 puan) tarafından
Sahibine yazdım gülüm. Seninkinin altına yazmışım ama aynı şeyleri söylemek istemiştim seninle
tarafından
anldm canm ...oyle olmasa erkekler cekilmiyor inanki ... ben cozdum :))
(58 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kuzum çok güzel şeyler yazmışsın, Allah razı olsun sizden. Dediklerini yapacağım inşallah, konuşmak dertleşmek çok iyi geldi
(58 puan) tarafından
Çok haklısın kuzum çok teşekkür ederim ıyiki varsınız :(
tarafından
tabikide konusacaksin dertleseceksin yoks abi yerden sonra buyuk patlak veriyor canim.benim .. unutma esine karsi yunusak huylu ol .....ne kendini ne de bebegini uzme ... karsina ne gibi engeller cikarsa ciksin benim arkamda dag gibi duran esim.var de ve bunu esine d ehissettir .... onun yanind ane kadr huzurlu oldugunu hissettir ... bazem durduk yerem guzel.msjlar yolla ..... ondan beklmeme ... benim.esim.o ladar odun o kadar eski kafaliydi ki anlatamammm hic bir zaman anneler gunumu kutlamamistir ama ilk.defa elk defa aile olarak cektigimiz fotografi paylasmisti ve benim esimd ebaya bi ilerleme olduguni farkettim.benim esim .yaptiysa senin esin de yapar emin ol kuzum ..... skintisi vars aonu dinle anlatmiyormu konusmaya calis biz karikocayoz ben omur boyunca seninle olacagim sen bama derdini anlatmazsan kime anlatacaksin de anlatmasa bile.bi nebze o rahatlar ve sana karsi bakis acisi degisir ..... kendini ezdirme baskalarina karsi ama esinin ya inda su gibi saf ve temiz ol.uslu uslu islerini yurut
0 oy
tarafından
Karnında ki o masum cana öyle bir beddua etme , belliki evlilik ve sorunlar seni çok ama çok yormus, Allah'a sigin Allah büyük , rabbim evladını sana bağışlasın evine yuvana huzur ve bereket veRsin inşallah
0 oy
tarafından
Allah yar ve yardımcın olsun 

Ama Allah büyük kimse Elini kolunu sallaya sallaya gezemez onun dediği o kadar basit ve kolay değil 

Ayrıca 

BEN BABSIZ KİMSESİZ 2 SENE OĞLUMA TEK BAŞIMA BAKTIM BABASIZLIK ÖYLE ÇOKTA KÖTÜ Bİ DURUM DEĞİL BABASIDIR. GÖRMEK İSTEDİĞİ ZAMANLAR GELİR GÖRÜR ÖYLE KAÇIRIRIM EDERİM AYAKLARINI BIRAKSIN

Hamileydim ilk eşimden ayrıldığım da kimseye muhtaç olmadan diğer evladımla ilgimi kesmeden hayatıma devam ettim 

Oğlum 2 yaşını geçti ikinci evliliğimi yaptım oğlum babası olarak şuanki eşimi babası biliyor ve ona baba diyor Allah razı olsun eşimden hiç sevgisini ilgisini kesmedi oğlum şuanda 6 yaşında  

Ve şunu unutma Rabbim sana nasip etmiş sen bir imtihandasın hemen pes etmee evladın için çabalamak zorundasın sen değil siz olmayı denemelisiniz

Lütfen böyle hemen yıpranıp kendinizi salmayınnnn
0 oy
(283 puan) tarafından
Canım sen cahilmisin ayaklarına nasıl kapanırsin bunu o adama nasıl hak tanırsın kolaymı sanıyorsun el kadar bebeğe bakmak. tek yapman gereken onun boş seni sadace korkutmak amaçlı söylediği lafları duymamazlıktan gelmek güçlü ol bak o ozaman nasıl geri adım atıyor ona yanlızca sen  umursamayarak haddini bildirebilirsin ve doğum hamilelik dinleme  o adamdan kurtul
0 oy
(5,552 puan) tarafından
Yüce rabbim bu ramazan ayının hürmetine hayırlı bir kapı açar inşallah cnm
0 oy
(245 puan) tarafından
Güzel anne evlilikte olur böyle problemler dövmesi sövmesi aldatması yoksa çok büyütme derim. Birde evde Bakara suresini oku. Okuyamıyorsan aç youtubeden evde dinle. Çok faydasını görürsün. Evliliğin 5 yılıı askerlik derler bizde çok tartışırdık ilk zamanlar. Birbirinize alışınca geçiyor kavgalar tartışmalar. 
0 oy
(283 puan) tarafından
Bizde boyle degil ama bosanma derecesine gelecek kadar cok kavgalarimiz oldu . Simdi anlatirsam uzun olur . 4444 kere abdestini al salati tefriciyeyi oku duzelmesi icin emin ol daha iyi olacak hersey . Simdi benimki asla bosanma lafini duymak istemiyo . Derdi veren Allah dermaninida veriyo Allaha sığın . 
0 oy
tarafından
Canım bebeğin için öyle şeyler söyleme Allah ın gücüne gider o sana verilen bir nimet sonuçta, sen hakkınızda hayırlısını iste Rabbim den evde aç bakara suresi oku okuyamıyorsan netten aç evinde dinle sürekli, hacet duası var namaz kılıp bol bol dua et evinin huzuru bebeğinin sağlığı için, pes etme sakın güçlü ol
0 oy
(3,212 puan) tarafından
Ah be kuzum sen sağlıklı düşünemiyorsun şuan. Mesleğin de varmış neden korkuyorsun bu kadar. Hiç alabilir mi hangi devirdeyiz azıcık güçlü ol. Kimsesi mesleği olmayan kadınlar bile dimdik ayakta sığınma evleri var. Ararsın polisi gül gibi gelir alırlar seni.  Dik dur böyle dualar etme. Senin gücün bebeğine de sana da yeter sen annesin artık. 
0 oy
tarafından
Şu durumdaki kadına bile neler demissiniz allah aşkınaa bi düşünün bu adam bu kadına ne yaşattı bi anne bebeg im karnimda ölsün diyecek kadar ne yaşamış die bi düşünün nolur ya 
(245 puan) tarafından
Yazmış işte neler yaşadığını. Dövme iş sövmemiş aldatmamış. Boşanmı diyelim yani. Arada doğmamış bebek var boşan demek kolay tabi karşıdan.
tarafından
Bazen öyle bi durum oluo ki piskolojik şiddet berbat bisey keşke dovseydi aldatsaydı daha iyiydi dersin emin ol
0 oy
(7,639 puan) tarafından
 Ya niye bu kadar ezdiriyosunuz kendinizi kim neyi alıyor ya   baskesen mi senin koçan sen herseyine ağlarsan tabiki ben dicek  mesleğim var diyorsun  korkma. Ne yapacak boyna tehtit  etmiş seni sindirmis belli. Bebeğinden insan vazgecermi ya   nasıl bir dua o tobe tobe yaa   adı ye bak  nasıl seni bu hâlâ getirdi  merhamet yoksunu herif  üzülme  evladını alamaz  senden     unutma havlayan köpek isirmaz boş boş sıkar anca  
0 oy
tarafından
Bacim allah askina tamamm psikolojin bozulmus olabilir esinle problemlerin olabilir ama bu nasil bi dua resmen cocugunun ölmesini istiyosun ya kirmak istemiyorum ama benimde skntilarim vardi ben hamiligim boyunca dayak yedim  hep karnimdakine bisey olmasin diye dua ettim karnim burnumda evden kovuldum yine de cocugumu dusundum agzindan cikani kulagin duysun ya ne yani mutsuz olacaksa ölsünmüş şu mubarek gun gercekten agir konusmak istemiyorum ama gercekten haketmiyosunuz ya. Madem esinle mutsuzdun korunsaydin o zaman is isten gecmis demek o cocugun olmasini beklemektir simdi de oturmus ölmesi icin dua ediyosun herks mutlulugunun garantisini mi alip doguruyo allah rizasi icin kimseyi kirmak degil amacim bunlari da kizimi emzirirken yaziyorum ama su mubarek gunde nolursa olsun agzindan cikani kulagin duymali. Eminim ki allah korusun ona birsey olsa yaniyorum Allahim diye feryat edersin... o yuzden acisini yasamadigin birsey icin boyle konusma. Bu hayatta en zor sey evlat acisidir..
0 oy
(58 puan) tarafından
Haklısınız aslında kimse mutluluğu garanti altına aldıktan sonra hamile kalmiyo:( zaten mutluluğun da garantisi yok. Ben evlenmeden önce bir dediğim iki edilmedi, kimse beni ezmedi, yıllarca okudum mesleğimi elime aldım, şimdi eşimin gelip beni ezmeye çalışması, susturması hakkımı yemesi, kendi ailesine kul köle yapmaya çalışması, kendi ailemle aramdaki iletişimi koparmaya çalışması, kendi kazandığım paraya karışıp nereye verip vermeyeceğime karışması, aileme yardım etmemi istememesi benim gururuma dokundu. Hiç susmadım karşısında ve konuştukça kavgamız daha da büyüdü. Kendi ailem sıkışık durumdayken maddi yardım yapamamak çok zor, yıllarca beni okuttular, ben de onlara bi yardımım olmadan hemen evlendim. Dediğiniz gibi eşime ağa sensin paşa sensin senin istediğin olsun gibi davranırsam belki düzene girer, zamanla o da benim sözümü dinler :( o kadar zor bir adam ki eşim, mesleği de asker olunca psikolojisi normalde de düzgün değil 
0 oy
(1,461 puan) tarafından
Yok artik mağara adamına bak sen valla kimse senin elinden alamaz bebeğini kimmis o yasayı ciğneyecek bacım kusura bakma ama seni çok yumsak yüzlü bulmuş kandırıyor seni ac gözünü ac neymişti o istediğini yaparmış da yapmazsa alırmış yok öyle bir dünya kim o da seni evlâdın dan ayıracak ac gözünü 
0 oy
(58 puan) tarafından
Hepinizden Allah razı olsun konuşmak dertleşmek çok iyi geldi, dediklerinizi uygulayacağım inşallah çok teşekkür ederim ıyiki varsınız hepiniz. 
0 oy
(40 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım ama kendini ezdirme gerekirse ailene anlat arkdanda dursunlar bazıları sahipsiz bulup böyle davrannooıyor
0 oy
(61 puan) tarafından
Neden çocuk yapmak için bu kadar acele ediyorsunuz ben bunu anlamıyorum hanımlar. Çocuk yapmak için mi evleniyorsunuz hiç mi korkmuyorsunuz anlaşamam ayrılırım belki diye. Yedi senelik birliktelik sonrası altı sene bekledim bebek yapmak için ne çabuk güveniyorsunuz karşınızdakine ve evliliğinize ne ara monoton hale geliyor herşey de doğurma kararı alıyorsunuz benim aklım almıyor bunu. İnsan biraz evliliğe adapte olmalı kadın için daha kolay ama erkek için zor bir anda evliliğe mi alışsın hamile kadına mi evin içinde birken üç olmaya mi ? 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 376 göst.
29 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 341 göst.
12 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Anne67 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 575 göst.
18 Haziran 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 674 göst.