0 oy
379 göst.
Diğer kategorisinde (3,151 puan) tarafından

Kızlar 2.bebis geliyor ismini ilke sara koyacağız kesin yani hastane çıkışını takı yastığını filan yaptım yani. Ama az önce ınstagramda bi kadinin kizina zara lia ismini koydugunu gördüm sara ile zara arasındaki fark ne sara hem türklerde hem yabancılarda ortak isim diye biliyordum ama türk versiyon sara yabancı versiyon zara mi acaba? Mesela türklerdeki sara lıya yabancılardaki zara lia mi acaba. Bilgisi olan varmı? :)

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Sara İbrahim as. Hanımının adidir canım temiz katkısız anlamı vardır. Zaten yabancılarla çok ortak noktamız var sen ona takılma

Zara da kaba insan demek 
Sara daha güzel 
(3,151 puan) tarafından
Biz zaten o nedenle sara tercih ettik hem anlamından ötürü hem kuranda geçiyor hemde hz.ibrahimin hanımı ve ishak peygamberin de annesiymiş. Bence de daha güzel ama merak ettim bide bize sara yerine sare niye koymuyorsunuz sara yabancı adi diyorlar ama asıl doğrusu sara imiş türkçede sare oluyormuş samed samet olması gibi. Cok eleştiri alıyoruz bu konuda gerçi umurumuz da değil de:)
tarafından
Onlar bizden banyo etmeyi öğrenmiş kız daha ne olsn kıskaniyorlar Türkleri ❤️
(3,151 puan) tarafından
Valla doğru diyorsun ya :) ♡
-Reklam-
0 oy
tarafından
saranin anlamini bilmiyorum ama epilepsi hastaliginin diger adi o yuzden iyi dusunmek gerek :(
(3,151 puan) tarafından
Sara nin anlamı halis, katkısız, temiz, prenses demek ibrahim a.s hanımının adi aynı zamanda ishak peygamberin de annesi. Kuranda da birkaç yerde geçiyor. Sare ile aynı anlama sahip arapçada sara türkçede sare şeklinde söyleniyor. Çoğu kişi bana sara yerine sare yi önerdi ama sare fare gibi olduğu için sara yi tercih ediyorum bir de hastalık olan sara normalde epilepsi olarak geçiyor halkın taktiği isim sara ve hastalık ismini çocuklara vermemişler insan ismini bir hastalığa yüklemişler bu yüzden takılmadım açıkçası o noktaya. Ne de olsa önemli olan ismin anlamı değeri. :)
tarafından
tabi ki . anlami guzelmis . Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 391 göst.
7 Ocak 2023 Aile kategorisinde gozde3519 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 380 göst.
0 oy
9 cevap 178 göst.
17 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kuzel2013 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 203 göst.
23 Ekim 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu

377,220 soru

11,288,916 cevap

34,697 kullanıcı

...