Borcalar düşülür ama kira düşülmez.. bizde içinden alıp eksik olan kısmını öyle tamamladık.. birde zekat işi hassas iş.. bu sene öğrendik onuda.. gunu gunune vermek gerekiyormuş.. altın fiyatı hergun değişiyor o yüzden zekât gününüz belli değilse.. bu yıldan başlayarak hicri takvime göre bir gün belirlememiz ve her yıl o hicri yıla göre vermemiz gerekiyormuş..
Mustafa Akgül'ün bu konuda bir videosu var.. izlerseniz yada diyanetin fetva hattına sorarsanız daha net bilgi edinmiş olursunuz.. allah şimdiden kabul etsin
Altınlar öyle insanı zengin edecek şekilde varsa verilir ama bizde kiradayız. Az altınım var 30 gr ancak var. Ben gerçekten ihtiyacı olan birini görsem azda olsa destek olurum ama bunu Allah rızası için yaparım, zekâta gelince cidden önce kendimize yetmemiz lazımki yetemiyoruzki. Bizler zekât alacak hâle geldik. O yüzden tutup üç kuruş ev yaparız umuduyla az altın için zekât verilirse borca girerizki bu zekât olmaz. Çocuğunun resmen boğazından kısmış oluyorsun. Benim fikrim böyle bilmiyorum Allah mantık vermiş. Keşke çok olsa kendimize yetsekte fazla fazla versek.
Ver bence ben ilk evlendidigimde vermedim altnda gitti elimde altında kalmadi 300 gr di
1,493,423 soru
24,400,754 cevap
350,121 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın