0 oy
497 göst.
Diğer kategorisinde (5,328 puan) tarafından
Kizlar ilk sorum, her namazda abdest alıyor musunuz? 

Açıkçası çoğu zaman gün içinde tuvalet ihtiyacı duymuyorum bu yüzden bı abdestle tüm namazı kilabiliyorum bu doğru mudur?

İkinci sorum, genelde tuvalet temizliğini önce ya ıslak mendille ya da ıslatılmış tuvalet kağıdı ile yapıp kuruluyorum. Şimdiye kadar hiç koku şu bu gibi durumlarla karşılaşmadım,teharet gerekli midir, aslında en rahati ve en temizi, fakat mutlaka olması gerek mi ben sade su ile temizlenmesi sevmiyorum sabunlama gereği duyuyorum akit alıyor haliyle. Fikirlerinizi ve bilginizi almak istiyorum☺️

12 Cevaplar

+2 oy
(29,228 puan) tarafından

Taheret gereklidir evet alman en doğrusu 

Bir abdestle butun namazlari kılabilirsin 

Ama abdest tazelemek abdest üstüne abdest almak

Nur üstüne nurdur.

Yani sevabi mukafati daha başkadır 

(1,255 puan) tarafından
Senin yorumlarını dini bilgilerini çok begeniyorum
(5,328 puan) tarafından
Çok sağol canım onerilerine uyacagim ☺️❤️
(29,228 puan) tarafından
Tesekkur ederim kuzum bildigimi derim

Konu sahibi  Rabbim kabul eylesin
(5,328 puan) tarafından
Allah razı olsun canim☺️
-Reklam-
0 oy
(1,255 puan) tarafından
Yani eğer abdestin bozulacağı bir durum olmazsa gerek olmaz ki her namazda abdeste
(5,328 puan) tarafından
Aklıma soru işareti olmuştu canım☺️
(1,255 puan) tarafından
Ne güzel bir soru cidden böyle sorular mutlu ediyo insani
(5,328 puan) tarafından
Allah'ın istediği yönde kul olmak istiyorum. Ben daha önceleri de namaz kılarken ama hiç uzun süre kilmamistim. Hamileyken hep kıldım evladım buna vesile olmuştu resmen. Rabbim bana bu kadar güzellik verirken benim ona sukurlerimi sunmak kulluk yapmam gerekirdi zaten farz olan birşey bu. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Doğumdan sonra uzun bı sure kilmadim ama tekrar başladım. Evladimla ilgili saglik sıkıntılarımız vardı ben namaz kildikca rabbim kapılar açtı tez zamanda da bitecek insallah. Biz sukrettikce rabbim hediyelere boğuyor bizi. Buna inanır ibadetlerimizi edersek Rabbimiz in rızasını kazanabilirsek ne mutlu bize ☺️☺️
(1,255 puan) tarafından
Çok haklsın bende kılmıyorum düşününce kılmam gerek allahım daha çok hediyelere boğsun inşallah herşeyin en güzelini en iyisini hak ediyosun
(5,328 puan) tarafından
Bı anda başla canim şöyle kilarim böyle kilarim erteleme. Allah razı olsun amiinn inşallah❤️❤️
0 oy
(16,485 puan) tarafından
Abdest tazelemek daha sevaptır aslında ben en fazla 2 öğün sonra abdest alırım. Unutuluyor bişey olur diye 

Taharete gelince şu ile yıkanmalı kesinlikle çünkü şu ile temizlenir sonra peçete ile kurutabilirisn 
(5,328 puan) tarafından
Haklısın canım bundan sonra daha dikkatli olacağım ☺️
0 oy
tarafından
Eğer abdest bozulmadıysa tekrar almana gerek yok ki
(5,328 puan) tarafından
Tamam canım sağol☺️
0 oy
tarafından
Taharet tabikide sart canim bir abdestlede butun namazları kılman dogru değildir abdest tazelemen en güzeli bir abdestle iki vakiti kılman normaldir ama 5 vakiti bir abdestle kılmak biraz fazla olmuş NUR ÜSTUNE NUR ile abdest tazeleyerek kilsan daha güzel olur ❤
(5,328 puan) tarafından
Tamam canım öyle yapacağım bundan sonra, Allah razı olsun☺️❤️
tarafından
Sendende  canım ❤
0 oy
tarafından

Yazmama gerek yok daha yazmış herkes :D aynı şeyleri söyleyecektim bende zaten 

(5,328 puan) tarafından
Olsunn☺️☺️.
0 oy
tarafından
Taharet konusu gerekiyor canım ben de aynı senin gibiydim bi de suyla çok temas edince kaşıntı oluyor diye dediğin gibi yapıyordum annem o şekilde namaz olmaz demişti ve bi kaç kişiye daha sordum aynı cevabı aldım 
(5,328 puan) tarafından
Tamam canım bundan sonra mutlaka yapacağım☺️☺️
0 oy
(2,688 puan) tarafından
Abdesti boz.assan sorun yok ama tekrar alman daha Iyi bnce
(5,328 puan) tarafından
Tamam canım sağol ☺️
0 oy
tarafından
Sadece taharet ile ilgili söylicem canım. Net olarak taharetsiz namaz kabul olunmuyor yani yanlış anlama ben demiyorum bunu dinimizde bu net bir şekilde açıklanmış. Ve taharetin farzında sol elin baş parmak hariç diğer 4 parmağın avret yerine değmesi ile oluyor bu taharetin farzıdır. Yani ıslak mendil ile silmek taharet olmuyor. Dolayısı ile taharetsiz namaz kılmış oluyorsun. 
(5,328 puan) tarafından
Yanlış anlaşılacak birşey yok kuzum bilmediğim bir konuda bilgi almak istedim bilgilendirdi çok teşekkür ederim ☺️❤️
tarafından
Rica ederim canım Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul etsin inşallah :)
0 oy
(11,201 puan) tarafından
Evet cnm taharet gerekiyor 

Bi abdestle namaz kılabilirsin ama abdest üstüne abdest her zaman iyidir 
(5,328 puan) tarafından
Tamam canım çok sağol ☺️
0 oy
(422 puan) tarafından
Canm bi abdestle vakitin hepsini kilionda kusura bakma akinti olmuomu yni akintin geliosa abdesti tazelemen lazm bn ole biliorum yni 
0 oy
tarafından
Canim bende kuran kursu hocasiyim  bi abdestle dursanda abdest tazelemen sünnettir 

Her namazdan once olmasada tazele. Taharet de gerekli sadece su sevmiyor olabilirsin ama suyla temizlen ve pecete islak mendili ardindan kullan.

Ben sabah alıyorum abdest. Sonra öğlen ile ikindiyi bir, aksamla yatsiyi bir abdestle geçirdiğim oluyo tuvalet ihtiyacı olduğunda sıkışık şekilde namaz kilmak da dogru degil. Rabbim ibadetlerimizi huzurunda kabul etsin
(5,328 puan) tarafından
Tamam canım Allah razı olsun inşallah önerilerini dikkate alacağım ❤️

İlgili bir soru bulunamadı

410,165 soru

12,333,341 cevap

39,300 kullanıcı

Kategoriler

...