0 oy
938 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (879 puan) tarafından

Kizlar uzum yapragi alip kavanozlara koymak istiyoruz annemle ama her sene yaptigimiz kokuyor curuyo kufleniyo falan

Bidona basip tuzlu suyla karanlik yerde bekletiyoz

Siz nasil yapiyosunuz fikirlere acigim taze yaprakdan bahsediyorum sarma yaptigimiz :D

34 Cevaplar

0 oy
(2,586 puan) tarafından
Annem oylece buzluga atiyo sonra cikarip yikayip sariyo cok guzel oluyo
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım benim kayınvalidem çok güzel yapıyor ama hiç sormadım bana da yapıyor nede olsa diye:-):-):-):-)
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Biz hiç salamura yapmayız yeşil yaprağı pet şişelerine dürüp içine atarız şişenin ağzıni sıkıca kapatırız mis gibi olur ne küf ne çürüme olur
0 oy
(5,835 puan) tarafından
Canım bizimde kendi yapraklarımız var topluyup aynı seninde dediği gibi kat kat sekikde ve sapları uzun bırakıyoruz biraz sonra bidona koyuyoruz üstüne tuzlu su ama kaya tuzundan sonra karanlık yere koyuyoruz tam 1 sene boyunca hiç bir şey olmuyor başladık tekrar yapmaya 
0 oy
tarafından

A

imagehboyle kavanoz basiyorum

tarafından
Pazardan alıp bir gün hiç elimi sürmeden poşette bekletip ertesi gün kavanozların içine katlayarak koyup ağzını sıkıca kapatıyorum bu kadar
(879 puan) tarafından
Su koymuyosun oyle mi icine allah allah ilk kez goruyorum cidden
tarafından
Su tuz hiç bı şey yok
0 oy
(5,439 puan) tarafından
Cnm biz demet demet yapıp basarız butona tuzlu suyla

Üstüne temiz ağır taş koyarız 
0 oy
(510 puan) tarafından
ben kuru bibsekilde kola şişesine dolduruyorum kullanacağım zaman şişeyi kesip sıcak suyla hemen bir kaynar yapıp sariyorum çokta güzel oluyor
0 oy
(13,050 puan) tarafından
Canım dırek plastik su siseleri var ya. 1ltre 0.50 lik falan onlara koyuyoruz sadece tozlarini silkeleyip kapagini kapat hava almiyor ya 1 yil bile duruyor valla. Kullanacagin zaman çıkar haşla
(879 puan) tarafından
Aaa valla yorumlari okuyunca cok sasirdim ve ne kadar eziyet cekmişiz dedim deneyecem hepsinj
(13,050 puan) tarafından
Aynen valla canim hem hafif hem ugrasmiyorsun dene :)
0 oy
(1,173 puan) tarafından
Annem buzluğa koyuyor ihtiyaç oldu mu sarıp pişiriyoruz
0 oy
(114 puan) tarafından
Canim kaynar suya baş önce. Sonra 5er kiloluk bidonlara koy tuzunu az bol tutki yumusamasin
0 oy
(3,137 puan) tarafından
Bz her yıl toplar basariz canım 

Yapraklarını katla bidonun el altına tuz kat yapraklarını koy tekrar tuz serp tekrar yaprak koy sonra yine tuz serp aralarına bidon dolana kadar sonra yine en üstte tuz serp suyunu koy dolsun ama püf noktası üstüne bı kapak koy biz saklama kabı kapağı koyarız yaprak üste girince pis oluyor kapak koy yaprakların üstüne şu üste kalsın ve arada bak kapak koymuyorsan yaprak üste çıkıyorsa tuzu azsa curur o çok tuz da koyma 
0 oy
tarafından
Tokatlıyım annemler yapar bana gönderiyorlar istersen sorayım nasıl yaptığını 
0 oy
tarafından
Ben bidona basıp tuz atıp buz dolabında bekletiyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 54 göst.
25 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sudemm (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 422 göst.
15 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 67 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 323 göst.

413,428 soru

12,446,652 cevap

46,167 kullanıcı

Kategoriler

...