ÖZEL HAYATIN KONUŞULMASI. MAHREMİYETİN YAYILMASI!
Resûlüllah (s.a.v.) “Şüphesiz ki, kıyamet gününde Allah katında mevkii en kötü olacak insanlardan biri, karısı ile haşır neşir olup da sonra onun sırrını yayandır.” buyurdular. (Müslim, Nikâh, 123 (1437)
Hadis erkeklere hitap edilmiştir. Demek ki o zaman böyle bir mevzu vardı. Ama şimdi kadınlar içinde de çok yaygın olan bu konuyu, başka bir hadis daha da netleştiriyor.
Erkek ve kadınların bir arada bulunduğu bir gün Resûlullah erkeklere yönelerek şöyle dedi:
“İçinizden karısıyla ilişkide bulunmak istediği zaman kapıyı üstüne kapayıp üzerine (bir örtüyle) örtüp, Allah’ın örtüsüyle örtüneniniz var mı?” Onlar da “evet” dediler. (Resul-i Ekrem sözlerine devam ederek): “Sonra (o kimse) bu işten sonra (bir meclise) oturup ben (bugün hanımımla) şöyle şöyle, yaptım diye anlatır mı?”dedi. Onlar da sustular. (Resul-i Ekrem) biraz sonra da kadınlara yönelerek: “Sizin içinizde de (bu gibi sırları başkalarına) anlatan kimse var mı?” dedi. Onlar da sustular. Bunun üzerine bir genç kız dizlerinin biri üzerine çöktü ve sözünü (iyi) işitmesi ve kendisini görmesi için boynunu Resûlullah’a (doğru) uzatarak: “Ey Allah’ın Resulü! Bu erkekler de bunu anlatıyorlar ve kadınlar da” dedi. Resûlullah da: “Bu neye benzer bilir misiniz? Bu bir şeytanın bir şeytanla yolda karşılaşıp halk kendilerine bakarken onunla cinsi münasebette bulunmasına benzer (…)” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 48-4
Çok yanlış bişy bende bazen anlatıyordum ama artk asla ve asla