Merhaba,ben Beyza.19 yaşındayım.Bana da 2 ay önce biyopsi ile vaskülit(damar iltihabı)tanısı konuldu.Bacaklarımda bu şekide yanık yarası gibi kızarıklıklar oluşuyor.Bir yara iyileşmeden başka yaralar çıkıyor.Kortizon kullanıyorken bile çıkmaya devam ediyor.Doktorum gen testi istedi ve sonuç bekliyoruz.Bu hastalığın kesin bir tedavi olasılığı yok ve çoğu hastada neyden dolayı olduğu bilinmiyor sadece hastalığı ilaçlarla bastırıyorlar.1 yıl önce sivilce kadar küçük çıkan kızarıklıklar bütün bacağımı kapladı ve kızarıklıklar mor renk alıp ortadan kayboluyor.Biraz da olsa morluklar kalıyor.Bacaklarım ağda yaptıktan sonra çok kötü oluyordu.Şimdi hassas citler için üretilen jiletleri kullanıyorum.Doktorum güneşe pek çıkmamamı ve çıkarsam bile 50 faktör güneş kremi sürmemi önerdi.Şekerli ve tuzlu besinleri hayatımdan çıkarttım.Şekerli gıdalar yenildiğinde iltihabı artırıyor.Bacaklarımı yoracak aktivitelerden uzak durmaya çalışıyorum.Ama hareketsiz de kalmamamız gerekiyor.Günde 45 dakika yürüyorum.Bacaklarıma kimyasal veya tahriş eden ürünleri asla sürmüyorum ve bilmediğim kremleri de kullanmıyorum.Kardeşinizi çok iyi anlıyorum ve ona acil şifalar diliyorum.Sağlığın bu kadar önemli olduğunu bu hastalıktan sonra öğrendim.Ona söyleyebileceğim tek bir şey var.Hastalığın arkasına sığınıp asla kendini güçsüz hissetmesin ve stresten uzak dursun.Bu hastalığı tetikleyen en önemli şey stres.Bu mesajı görürseniz geri dönüşünüzü bekliyorum.Tedavi olduysa ve hastalık bastırıldıysa ve şu an iyi ise lütfen yeni tanı koyulmuş hastalar için bilgi vermeyi unutmayın.İyi günler...