Kız inanmayın şunlara ya ömrü veren Allah saç kesilince ömür mü kısalırmış ben 2 kere kestirdim çünkü boyatamıyorum bakımsız oldu doğum sonrası anca açıcı uygulamak gerekiyor saçıma mecbur beklicem kestir inanma bu saçmalıklara tabi ki
batıl inanç canım ben kestirdim kuaförde aynısını söyledi dedim nerde hadis nerde ayet saçma sapan hurafeler işte
Tabiki batil inanc canım. Ben ikinci gebeligim ikisindedr kestirdim. Gonul rahatlığı ile kestir. Sacla olsaydi ömür. Sac kestirmeyen hic bir annenin bebegi olmezdi
Bizdede sac kesilirse cocugun aklı kısa olur denilir ama ben kestirdim
Ben iki ayda bir uçlardan alıyorum benim saçlarım çok kuru ve kalın uçları bir aya kalmadan kırılıyor çatallanıyor ve beyaz beyaz kopma noktaları ilr doluyor. Ama her ay kesmek istemediğim için hep iki ayda bir keserim. Ve bu hamile olunca da değişmedi. İlk hamile olduğum zamanlar sıfır boyasız saçlarıma boya yapmıştım. Annem geçen gün memleketten geldi saçını ne zaman boyadın bi daha asla boyama vs dedi. Niye anne dedim? Dinen uygun değil vs diyor. Dedim bu hangi din? Ben öyle bir ayet öyle bir hadis görmedim duymadım. Benim hoşuma gitmiyor boyamıcaksın dedi bana. Neymiş kafası kırmızı mi olurmuş nedir yani? Yav zaten hamile olduğumu bilsem boyamazdım ama ben kimyasal yüzünden boyamazdım onun hurafesi bambaşka...
Bizde de aklı kısalır derler ne alakaysa
Hangi hadiste yada ayette yazıyor ki
Kestirdim ben geleceği birtek Rabbim bilir ve o neyi ne kadar nasip ederse o kadar olur. Hiç kendine eziyet etme benimde uzundu çabukta uzuyir kesdirdim.. şimdi 2 dakikada yıkanıp çıkıyorum boşa tasimişim..
Nedense ben hamıleyken cok uzuyor saclarım gebeliğim bpyunca 2 kez hatta kendim kestim yani , batıl ınanctır bence eskıden beri gelen birşey ama bir hocadan dinlediğimde bunların batıl ınanc oldugunu soylemişti dilersen kestirebilirsin bence bize o yavruyu rabbim nasip ediyor ne zaman bizden alır sadece o bilir
Arkadasimla biz hep birbirimizin saclarini keseriz. Gecen sene kesiver deyip duruyodu sonra hamile oldugunu öğrenince aaa olmaz dedi. Bildigin azarladim cahil cahil konusma diye bu sene ben hamileyim ve hamilelikten once sürekli kesiver deyip duruyodum. Ama cidden öyle cahillikle ilgili olmuyoms. Bebegime bisey olmasindan cok, bsey olursa kendimden bilirim diye korktum kestirmedim ben o yzden
1,491,821 soru
24,377,202 cevap
348,410 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın